Top 10 Nederlandse Tekenfilms

Ah, de goede oude dagen! Alsof het gisteren was toen we nog voor de televisie zaten te kijken naar onze favoriete tekenfilms. De inhoud was simpel en het verhaal was eenvoudig, maar het was altijd een ideale manier om een zondagochtend door te brengen! Nederland heeft ook zijn eigen reeks van tekenfilms en animatieseries, die soms onderschat worden. Daarom heb ik de beste 10 Nederlandse tekenfilms op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn voor jouw kinderen. Daarnaast zal ik een uitgebreide introductie geven over elk van hen, zodat je beter begrijpt wat jouw kinderen zullen zien.

Top 10 Nederlandse Tekenfilms

Alfred J. Kwak: De Eieren

Mijn persoonlijke favoriet, “Alfred J. Kwak”, is een serie die al bestaat sinds de jaren ’80 en is nog steeds populair bij kinderen. De aflevering “De Eieren” is een absolute klassieker, waarin Alfred en zijn vriendjes de eieren van de kalkoenen moeten beschermen tegen een bende dieven.

Alfred J. Kwak (1989)

Alfred J. Kwak (1989) on IMDb

Lees verder »

De Hazenschool (2022)

Tijd voor de recente animatiefilms op de markt! “De Hazenschool” is een film die verwacht wordt in 2022. Het is gebaseerd op het verhaal van de kinderboekenschrijfster Tooske Ragas en zal ons meenemen naar een magische hazenschool waar ze leren vliegen! Ben je al benieuwd naar deze film?

Rabbit Academy: Mission Eggpossible (2022)

Rabbit Academy: Mission Eggpossible (2022) on IMDb

Lees verder »

Pim & Pom het grote avontuur (2014)

Deze film heeft een meeslepend verhaal over twee katten, Pim en Pom, die tegen hun wil gescheiden worden en op zoek gaan naar elkaar. Na lang zwerven vinden ze hun weg naar huis en daar ontdekken ze het plot dat hen uit elkaar dreef. Spannend en hartverwarmend tegelijk!

Pim & Pom: The Big Adventure (2014)

Pim & Pom: Het Grote Avontuur (2014) on IMDb

Lees verder »

Mind my Mind (2019)

“Heb je ooit het gevoel gehad dat niemand je begrijpt?” Dat is de hoofdvraag in deze korte film over autisme. Het verhaal volgt Chris, een jonge man met autisme. Het mooie aan de film is dat je niet alleen aan zijn perspectief getoond wordt, maar ook aan dat van de mensen om hem heen. Het is een echte aanbeveling voor ouders die willen dat hun kinderen begrijpen dat iedereen anders is en op zijn of haar eigen manier de wereld ziet.

Als je begrijpt wat ik bedoel (1983)

Is deze film lang geleden? Ja! Maar is hij geweldig? Absoluut! “Als je begrijpt wat ik bedoel” is een komische film gebaseerd op de verhalen van de Nederlandse striptekenaar Marten Toonder. Het is een must-see voor iedereen die van een goede grap houdt.

The Dragon That Wasn’t (Or Was He?) (1983)

Als je begrijpt wat ik bedoel (1983) on IMDb

Lees verder »

Nijntje de film (2013)

Ja, dit is de Nijntje die we allemaal kennen! Het verhaal volgt Nijntje door een grote stad terwijl ze op zoek is naar inspiratie voor een verhaal. Deze film is kleurrijk, rustgevend en heel schattig. Zeker de moeite waard om samen met jouw kinderen te kijken!

Heinz (2019)

Wie zei dat tekenfilms alleen voor kinderen zijn? “Heinz” is een film voor volwassenen die gebaseerd is op de gelijknamige stripboekenreeks. De film volgt de avonturen van een magere kat die aan zijn lot overgelaten is, en die wil bewijzen dat hij een sterke kat is. De humor zal zowel jou als jouw kinderen aanspreken!

Heinz (2019)

Heinz (2018) on IMDb

Lees verder »

De Kleine Vampier (2017)

Zin in een halloweenfilm, maar dan zonder te eng te worden? “De Kleine Vampier” biedt een verhaal dat humor, vriendschap en avontuur combineert. Het volgt een jonge vampier genaamd Rudolph en zijn verkenningstocht in de mensenwereld, waar hij Anton, een mens, ontmoet en bevriendt.

The Little Vampire 3D (2017)

The Little Vampire 3D (2017) on IMDb

Lees verder »

De fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen (2018)

Fabeltjeskrant is terug! Het verhaal gaat over de Grote Dierenbos-spelen en de jacht op de bronzen medaille. Met de bekende stemmen van oa. Juffrouw Ooievaar en Bor de Wolf is het een feest van herkenning voor ouders die zelf zijn opgegroeid met de Fabeltjeskrant! 

The Daily Fable (2018)

De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen (2018) on IMDb

Lees verder »

Trippel Trappel: Dierensinterklaas (2014)

Leuke, gezinsvriendelijke kerstverhalen zijn altijd welkom, en “Trippel Trappel: Dierensinterklaas” is er zo één. Het verhaal gaat over drie dieren die op zoek gaan naar hun verloren cadeautjes voordat Sinterklaas aan komt. Een geweldige manier om de Nederlandse cultuur door te geven aan jouw kinderen!

Triple Trouble (2014)

Trippel Trappel Dierensinterklaas (2014) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 2010

Tekenfilms van vroeger

Beste animatiefilms

Beste klassieke Disney animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!