Asterix & Obelix Cast & personages

Heb je ooit gehoord van Asterix & Obelix? Het is een stripreeks die begon in de jaren ’60 en die nog steeds geliefd is bij jong en oud. De strip draait om de avonturen van twee Galliërs, Asterix en Obelix, die zich verzetten tegen de binnenvallende Romeinse legers. Van de strips zijn heel wat films gemaakt. We hebben de belangrijkste personages eruit gehaald, waar mogelijk hebben we de cast toegevoegd per figuur!

Belangrijke Asterix & Obelix personages

Asterix

Asterix is de held en hoofdpersonage in de verhalen. Hij wordt gekenmerkt door zijn kleine gestalte en dracht van een Romeinse helm met een vleugel aan de zijkant. Zijn persoonlijkheid is vastberaden, slim en moedig. Asterix heeft een onweerstaanbare kracht gekregen door het drinken van een toverdrank, bereid door druïde Getafix. Dit maakt hem onverslaanbaar in gevechten.

Clovis Cornillac

Clovis Cornillac

Allereerst hebben we Clovis Cornillac. Clovis is een Franse acteur en regisseur. Hij speelde de rol van Asterix in de film Asterix at the Olympic Games. Asterix is de hoofdrolspeler in de stripverhalen. Clovis speelde deze rol met veel toewijding en zijn prestaties werden geprezen door critici en fans.

Guillaume Canet

Guillaume Canet is een bekende Franse acteur en regisseur. Hij speelde de rol van Julius Caesar in de film Asterix and Obelix Take on Caesar. Als de belangrijkste antagonist in de film, vond Guillaume de uitdaging om Caesar te spelen uiterst boeiend. Hij wilde een geloofwaardige versie van de historische figuur aan het publiek presenteren.

Edouard Baer

Edouard Baer is zowel een schrijver, regisseur als acteur. Hij speelde de rol van Asterix in de film Asterix and Obelix: Mission Cleopatra. Edouard was perfect gekneed voor de rol van Asterix, zijn humor en vaardigheden waren een perfecte match voor het personage. Met het spelen van Asterix heeft Edouard zichzelf als een van de populaire acteurs in Frankrijk neergezet.

Asterix

Obelix

Obelix is de beste vriend van Asterix en staat bekend om zijn enorme kracht en eeuwige dorst naar menhirs. Hij is groter en sterker dan Asterix en draagt een broek met bretels en een Romeinse helm als accessoire. Obelix krijgt ook zijn kracht van de toverdrank, omdat hij als kind in de ketel met toverdrank viel. Hij is een bijzonder grappige en joviale persoonlijkheid en sterft bijna van de dorst wanneer er geen menhirs in de buurt zijn.

 
christian clavier

Christian Clavier

Christian is een Franse acteur en scenarioschrijver. Hij speelde de rol van Asterix in de film Asterix & Obelix vs Caesar. Een film die een groot succes was in Franse bioscopen. Zijn prestaties als Asterix waren opmerkelijk, met vermelding van zijn indrukwekkende comic timing en acteervaardigheden.

Gerard depardieu

Gerard Depardieu

Gerard is een van de meest gerenommeerde acteurs uit Frankrijk. Hij speelde de rol van Obelix in vier Asterix & Obelix-films. Zijn vertolking van Obelix werd zeer gewaardeerd en geliefd door fans over de hele wereld.

Obelix

Dogmatix

Dogmatix is het schattige hondje dat altijd op avontuur is met Asterix en Obelix. Hij is klein van gestalte en heeft een typische wit met zwarte vacht. Hoewel Dogmatix niet kan spreken, laat hij zijn emoties zien door middel van blaffen en gezichtsuitdrukkingen. Hij is altijd trouw aan zijn baasjes en heeft een grote persoonlijkheid.

Dogmatix

Caesar

De beroemde Romeinse leider Caesar heeft een grote rol in Asterix & Obelix. Hij wordt voorgesteld als een arrogante en hooghartige persoon die denkt dat hij alles kan overwinnen. Caesar wordt vaak gezien als de grote vijand van de Galliërs en is de reden waarom de strip zo spannend is. Zijn plan om de Galliërs te verslaan is de motor van de plot, en zijn arrogantie is de reden waarom hij continu faalt.

Alain chabat

Allain Chabat

Allain Chabat is een Franse acteur en regisseur. Hij speelde de rol van Julius Caesar in de film Asterix & Obelix: Mission Cleopatra. Hij was de tegenstander van Cleopatra. Allain was perfect voor deze rol vanwege zijn fantastische acteervaardigheden, zoals zijn expressieve gezichtsuitdrukkingen.

Alain Delon

Alain Delon

Alain Delon is een Franse acteur en filmproducent. Hij speelde de rol van Lucius Caesar in de film Asterix & Obelix vs Caesar. Net als andere acteurs op deze lijst, speelde Alain zijn rol met veel enthousiasme en heeft hij de lat gezet voor andere acteurs om na hem te komen.

Fabrice luchini

Fabrice Luchini

Fabrice Luchini is een Franse acteur en toneelschrijver. Hij speelde de rol van Caesar in de film Asterix at the Olympic Games. Fabrice werd geprezen voor zijn prestaties en zijn vermogen om de kwaliteiten van Caesar neer te zetten zoals dat Caesar zichzelf ziet.

Vincent cassel

Vincent Cassel

Vincent Cassel is een Frans acteur en filmproducent. Hij speelde de rol van Julius Caesar in de film Asterix & Obelix: Mission Cleopatra. Net zoals de andere acteurs op deze lijst, speelde Vincent zijn rol met veel overgave en heeft hij ook enkele acteercursussen gevolgd om zich voor te bereiden.

Julius Caesar Astrix & Obelix

Cleopatra

Cleopatra, de koningin van Egypte, is een andere belangrijke castlid. Ze wordt voorgesteld als een verleidelijke vrouw met een sterke persoonlijkheid. Haar relatie met Caesar is ook belangrijk voor het verhaal en zorgt voor de nodige spanningen. In de stripreeks komt ze in verschillende situaties terecht waarin ze haar kracht en intelligentie moet tonen om te kunnen overleven.

Monica Bellucci

Monica Bellucci

Wie kent haar niet? Monica Bellucci is een Italiaanse actrice en model. Ze speelde de rol van Cleopatra in de film Asterix & Obelix: Mission Cleopatra. Haar prestaties als Cleopatra waren fenomenaal en kregen veel waardering. Met haar verleidelijke en charismatische uitstraling wist ze de aandacht van iedereen te trekken.

Marion Cotillard

Marion Cotillard

Marion Cotillard is een Franse actrice en zangeres. Ze speelde de rol van Cornelia in de film Asterix & Obelix: God Save Britannia. Haar prestaties en stijl van acteren zijn adembenemend, en ze maakte indruk op het publiek met haar overtuigende speelstijl.

Cleopatra asterix & obelix

Getafix

Getafix is de druïde van het dorp van Asterix en Obelix. Hij is verantwoordelijk voor het brouwen van de toverdrank die de inwoners van het dorp bovennatuurlijke kracht geeft. Getafix is wijs, oud en meestal erg rustig. Wanneer de druïde in gevaar is, zullen Asterix en Obelix alles doen om hem te redden.

Claude rich

Claude Rich

Claude Rich was een Franse acteur die over de hele wereld bekend werd door zijn prestaties. Hij speelde de rol van Panoramix in de film Asterix & Obelix tegen Caesar. Zijn rol als druïde is onvergetelijk gebleken.

Jean-Pierre Cassel

Jean-Pierre Cassel was een Franse acteur. Hij speelde de rol van Julius Caesar in de film Asterix and Cleopatra. Jean was succesvol in het vermaken van het publiek met zijn karikatuurkwaliteiten en humor.

Getafix

Heroïx

Vitalstatistix is de leider van het dorp van Asterix en Obelix. Hij is groot en indrukwekkend, draagt een groene kiel en een Romeinse helm. Vitalstatistix is soms wat overdreven en maakt zich druk over zijn omvang, net als Obelix. Zijn emoties zijn vaak heftig, maar zijn leiderschapskwaliteiten zijn onmiskenbaar.

jerome commandeur

Jérôme Commandeur

Jérôme Commandeur is een Franse acteur, schrijver en komiek. Hij speelde de rol van Assurancetourix in de film Asterix & Obelix: God Save Britannia. Hij slaagde erin de diepgang van het personage tot in de perfectie neer te zetten.

vitalstatistix

Cacofonix

Cacofonix is een hilarisch karakter in de verhalen van Asterix. Hij is zo luid als een misthoorn en denkt dat hij een geweldige bard is, hoewel niemand zijn verschrikkelijke zang wil horen. Het dorp van Asterix stuurt meestal Cacofonix als gijzelaar in plaats van losgeld te betalen.

Franck Dubosc

Frank Dubosc

Frank Dubosc is een Franse acteur en cabaretier. Hij speelde de rol van Caius Bonus in de film Asterix & Obelix: God Save Britannia. Hij bracht het personage op authentieke wijze tot leven.

cacofonix

Geriatrix

Geriatrix is een oude man in het dorp van Asterix en heeft de neiging om te mopperen over zijn leeftijd. Hij is een onafscheidelijke vriend van de andere ouderen uit het dorp, samen vormen ze een team dat ervoor zorgt dat iedereen zich gedraagt.

geriatrix

De vrouw van Geriatrix

De vrouw van Geriatrix wordt niet vaak genoemd in de verhalen van Asterix. Ze is meestal bezig met het verzorgen van haar man en zorgt ervoor dat hij genoeg te eten heeft. Maar laat je niet voor de gek houden, ze is vastbesloten en krachtig wanneer dat nodig is.

Geriatrix's wife

Unhygienix

Unhygienix is de eigenaar van de viswinkel in het dorp van Asterix en Obelix. Hij is een vrolijke persoonlijkheid die altijd lacht, maar hij is ook zeer beschermend over zijn vis en wordt boos als iemand zijn voorraad probeert te stelen.

unhygienix

Panacea

Panacea is de mooie nicht van Getafix. Ze is slim, vriendelijk en een ervaren genezer. Panacea wordt vaak ingeroepen als één van de karakters gewond raakt tijdens een gevecht. Bovendien is ze het object van de genegenheid van de personages in het dorp, inclusief Asterix.

Panacea

Fulliautomatix

Fulliautomatix is een zeer sterke smid in het dorp van Asterix en Obelix. Hij is trots op zijn jarenlange ambacht en voert zijn werk met volle overgave uit. Fulliautomatix gaat altijd gekleed in een schort en een Romeinse helm, net als de meeste personages.

Fulliautomatix

Impedimenta

Impedimenta – Impedimenta is de vrouw van hoofdpersonage Asterix’s beste vriend Obelix. Ze is een sterke en onafhankelijke vrouw die haar mannetje kan staan en een belangrijke rol speelt in verschillende verhaallijnen. Haar naam betekent ‘obstakel’ en dat is waar ze ook voor staat in de stripreeks. Impedimenta is een van de weinige vrouwelijke personages in de strip en haar karakterisering is daarom een belangrijk aspect van de stripreeks.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Alle Asterix & Obelix films op volgorde 

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!