10 leuke tekenfilms uit de jaren 80

Welkom bij deze reis terug in de tijd waar we kijken naar 10 leuke tekenfilms uit de jaren 80! Of je nu van avontuur, romantiek of dieren houdt, deze lijst heeft voor elk wat wils! We beginnen onze tocht met een prachtig verhaal van vriendschap, doorgaan naar enkele bijzondere karakters en eindigen met een liefdesverhaal voor alle leeftijden. Lets go!

10 leuke tekenfilms uit de jaren 80

The Fox and the Hound (1981)

We beginnen deze lijst met een klassiek verhaal van vriendschap tussen twee wezens die totaal verschillend zijn. Een vos en een hond, beiden opgevoed door mensen, worden vrienden en moeten zich aanpassen aan de verwachtingen van hun soortgenoten. Het is een emotioneel verhaal met een geweldige cast van stemacteurs en een geweldige animatie. Dit is een film die liefhebbers van alle leeftijden zeker zal bevallen!

The Fox and the Hound (1981)

The Fox and the Hound (1981) on IMDb

Lees verder »

Swan Lake (1981)

Dit is geen gewone tekenfilm. Het is een balletfilm, gebaseerd op de beroemde productie. Deze animatiefilm vertelt het verhaal van prinses Odette, die door een boze tovenaar wordt betoverd en in een zwaan verandert. Het is een prachtige film met een geweldige soundtrack. Hoewel het verhaal een beetje voorspelbaar is, kun je gewoon niet wegkijken omdat de animatie gewoonweg prachtig is.

Swan Lake (1981)

Swan Lake (1981) on IMDb

Lees verder »

Mighty Mouse in the Great Space Chase (1982)

De derde film op onze lijst is de eerste in een serie Mighty Mouse-films die in de jaren 80 werd uitgebracht. In deze film reist Mighty Mouse af naar de ruimte om de wereld te redden van de slechte katten. Het is een film met veel actie en grappige momenten. Het is een film voor kinderen met veel leuke deuntjes en heldhaftige actiescènes.

Mighty Mouse in the Great Space Chase (1987)

Mighty Mouse: The New Adventures (1987) on IMDb

Lees verder »

The Last Unicorn (1982)

Deze film kan worden beschreven als een van de mooiste animatiefilms ooit gemaakt. Het gaat over een eenhoorn die op zoek gaat naar andere leden van haar soort die mogelijk nog in leven zijn. Het is een film met zulke ongelooflijk mooie beelden dat het soms een beetje stuitert tussen een trippy sprookje en een horrorfilm. Het is een film vol avontuur, magie en vriendschap en is zeker een aanrader voor iedereen die van fantasyfilms houdt.

The Last Unicorn (1982)

The Last Unicorn (1982) on IMDb

Lees verder »

Mickey's Christmas Carol (1983)

We kunnen praten over tekenfilms uit de jaren 80 zonder Mickey Mouse te noemen! Deze film is gebaseerd op het klassieke verhaal van A Christmas Carol van Charles Dickens, maar dan met de cast van Disney-karakters. Het is een film die de kerstsfeer perfect weergeeft en het verhaal wordt zo goed verteld dat het zelfs voor kinderen zonder moeite te volgen is. Deze film is geschikt voor het hele gezin en is dé perfecte film voor de kerstperiode.

Mickey’s Christmas Carol (1983)

Mickey's Christmas Carol (1983) on IMDb

Lees verder »

Daffy Duck's Movie: Fantastic Island (1983)

Daffy Duck krijgt zijn eigen film waarin hij en enkele andere Warner Bros.-karakters terechtkomen op een zelfgemaakt eiland. Het is een film met veel humor en avontuur. Daffy en zijn vrienden nemen het op tegen een reeks vijanden, waaronder een kwaadaardige geest die gevangen zit in een lamp. Met veel visuele grappen en geweldige karakters is dit een film waar fanatieke tekenfilmliefhebbers zeker van zullen genieten.

My Little Pony: The Movie (1986)

Ja, dit is een film voor meisjes, maar het is ook een film voor iedereen die van avontuur houdt. De film draait om het feit dat de mythische wezens genaamd “Witches of Darkness” de My Little Pony’s gevangen houden en de wereld wil vernietigen. De film is vol kleuren, grappen en liedjes, waardoor het een geweldige film is voor kinderen om naar te kijken. Er zit ook genoeg humor in voor volwassenen en het is dé film voor alle paardenliefhebbers daarbuiten.

My Little Pony: The Movie (1986)

My Little Pony: The Movie (1986) on IMDb

Lees verder »

Oliver and Company (1988)

Dit is een interessante bewerking van het verhaal van Oliver Twist, waarbij de hoofdpersonen zwerfkatten en -honden zijn, in plaats van menselijke personages. De hoofdkat, Oliver, wordt geadopteerd door een rijke zakenman en wordt al snel betrokken bij de onderwereld van New York City. Het is een film vol vriendschap en avontuur, met geweldige personages en enkele fantastische jamsongs. Een must-see voor alle Disney-liefhebbers.

 

Oliver & Company (1988)

Oliver & Company (1988) on IMDb

Lees verder »

The Land Before Time (1988)

Deze film vertelt het verhaal van een groep dinosaurus-baby’s die hun ouders kwijtraken als gevolg van een aardbeving. Met alle gevaren die op de loer liggen en een naderende crisis moeten de baby’s op zoek naar de “Grote Vallei”. Het is een film vol avontuur en emotie, met een geweldige cast van stemacteurs en een prachtige animatie. Het is een film die vele malen beter is dan de gemiddelde tekenfilm en die zorgt voor een onvergetelijke kijkervaring.

The Land Before Time (1988)

The Land Before Time (1988) on IMDb

Lees verder »

The Little Mermaid (1989)

We eindigen deze lijst met een klassieker: De kleine zeemeermin. Dit is een verhaal over een jonge zeemeermin die verliefd wordt op een menselijke prins en alles op het spel zet om bij hem te zijn. Het is een film vol romantiek, avontuur en magie. Het verhaal zit vol met liedjes die nog lang in je hoofd blijven hangen. Het is een echte aanrader voor alle romantische zielen en iedereen die houdt van de Disney-klassiekers.

The Little Mermaid (1989) De kleine zeemeermin

The Little Mermaid (1989) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 70

Tekenfilms uit de jaren 90

Tekenfilms van vroeger

Beste animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!