10 leuke tekenfilms uit de jaren 2000

We weten allemaal hoe belangrijk het is om soms lekker op de bank te zitten met een goede film. En wat is er beter dan een tekenfilm? Als je op zoek bent naar de leukste tekenfilms uit de jaren 2000, dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben een lijst samengesteld van elf fantastische films die je niet mag missen. Van dinosaurussen tot pratende katten, we hebben ze allemaal.

10 leuke tekenfilms uit de jaren 2000

Dinosaur (2000)

We beginnen meteen met een klassieker. Dinosaur vertelt het verhaal van Aladar, een dinosaurus die opgroeit bij een familie lemuren. Ze moeten op zoek naar een nieuwe plek om te wonen nadat er een meteoriet inslaat. Het is een geweldige film voor kinderen die van dinosaurussen houden en volwassenen die houden van prachtige animatie.

Dinosaur (2000)

Dinosaur (2000) on IMDb

Lees verder »

Recess: School's Out (2001)

Denk je nog wel eens terug aan je schooltijd en hoe het was om eindelijk zomervakantie te hebben? Deze film zal je zeker terugbrengen naar die tijd. De Recess-bende moet de school redden van een gekke wetenschapper die het grootste schoolplein van de wereld wil bouwen. Het is een geweldige film voor iedereen die zich nog steeds als een kind voelt.

Recess: School’s Out (2001)

Recess: School's Out (2001) on IMDb

Lees verder »

Catdog Movie (2000)

Herinner je je die cartoon nog van een kat en hond die aan elkaar vast zitten? Nou, ze hadden ook hun eigen film en het was absoluut hilarisch. De film laat zien hoe Catdog op zoek gaat naar hun ouders en onderweg allerlei problemen tegenkomt. Het is een must-see voor iedereen die van gekke personages houdt.

CatDog and the Great Parent Mystery (2000)

CatDog: The Great Parent Mystery (2001) on IMDb

Lees verder »

Lilo & Stitch (2002)

Deze film is zo ontzettend schattig, je wilt hem meteen nog een keer kijken. Lilo is een Hawaiiaans meisje dat een buitenaardse blauwe knuffel adopteert. Stitch is eigenlijk een experiment, maar Lilo ziet alleen maar een vriend. De film gaat over familie, liefde en vriendschap en zal zeker een glimlach op je gezicht toveren.

 

Lilo & Stitch (2002)

Lilo & Stitch (2002) on IMDb

Lees verder »

The Powerpuff Girls (2002)

Hoe kunnen we de Powerpuff Girls vergeten? In deze film moeten de meiden hun stad Townsville redden van de kwaadaardige Mojo Jojo. Het is gevuld met actie, humor en de typische kleuren die je gewend bent van de serie. Het is een geweldige film voor iedereen die op zoek is naar een lekkere feel-good film.

Hey Arnold (2002)

Hey Arnold was een van die series die iedereen wel kent. In de film gaat Arnold met zijn vrienden op een missie om Mr. Hyunh te herenigen met zijn verloren dochter. Het is een emotionele rit met een happy end. Het is een geweldige film voor iedereen die iets nostalgisch zoekt.

Hey Arnold! The Movie (2002)

Hey Arnold! The Movie (2002) on IMDb

Lees verder »

Rocket Power: Race Across New Zealand (2002)

Rocket Power gaat over een groep vrienden die van extreme sporten houden. In deze film gaan ze naar Nieuw-Zeeland voor de grote race. Het is een geweldige film voor iedereen die van actie houdt en droomt van avontuurlijke vakanties.

Rocket Power: Race Across New Zealand (2002)

Rocket Power: Race Across New Zealand (2002) on IMDb

Lees verder »

SpongeBob (2004)

Geen lijst met tekenfilms uit de jaren 2000 is compleet zonder SpongeBob. In deze film moeten SpongeBob en Patrick de kroon van Poseidon terugvinden om Bikinibroek te redden. Het is net zo gek als de serie en zal zowel kinderen als volwassenen vermaken.

Doug’s 1st Movie (1999)

Doug's 1st Movie (1999) on IMDb

Lees verder »

Bambi II (2006)

Bambi is zo’n klassieker dat het alleen maar logisch was om een vervolg te maken. Het verhaal gaat over Bambi’s vader die hem het leven als een volwassen herten leert. Het is een geweldige film voor kinderen die van dieren en natuur houden.

Bambi II: The Great Prince of the Forest (2006)

Bambi 2: The Great Prince of the Forest (2006) on IMDb

Lees verder »

The Simpsons Movie (2007)

We sluiten de lijst af met de film van de langstlopende tekenfilmserie ooit. The Simpsons Movie gaat over hoe Homer per ongeluk de stad vernietigt en hoe hij het weer moet repareren. Het is net zo grappig als de serie en zal zowel fans als niet-fans vermaken.

The Simpsons Movie (2007)

The Simpsons Movie (2007) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 90

Tekenfilms uit de jaren 2010

Oude tekenfilms, pure nostalgie

Beste animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!