10 tekenfilms met pinguïns erin

Wij zijn enorm gek op pinguïns. Ze zijn schattig, grappig en soms gewoon absoluut hilarisch. Maar wist je ook dat pinguins regelmatig de hoofdrol of een grote bijrol spelen in tekenfilms? Van de beroemde Penguins of Madagascar tot de kleine en schattige Peso in Octonauts. Elke pinguïn heeft zijn eigen verhaal en eigenaardigheden. Wij hebben onze favoriete tien op een rij gezet en delen graag wat informatie over deze gevederde vrienden en hun avonturen in de tekenfilms.

 

Pinguins in tekenfilms

Pingu Penguin

We beginnen met de welbekende Pingu die zijn eigen televisieshow had. Pingu woont op de Zuidpool en maakt samen met zijn vriendjes allerlei avonturen mee. Van het spelen in de sneeuw tot het vangen van visjes. Pingu spreekt in een eigen taaltje, wat vaak grappige situaties oplevert. Wij kunnen in ieder geval geen genoeg krijgen van deze kleine, schattige en ondeugende pinguïn!

Pingu (1986)

Pingu (1980) on IMDb

Lees verder »

Penguins van Madagascar

In de film Madagascar spelen de pinguïns al een grote rol, maar ze kregen hun eigen show in de serie Penguins of Madagascar. Hierin beleven de vier pinguïns Skipper, Kowalski, Rico en Private allerlei avonturen en moeten ze vaak de wereld redden van boosaardige schurken. Met hun eigenaardige persoonlijkheden en grenzeloze energie zorgen deze pinguïns voor enorm veel humor en actie.

Mumble in Happy Feet

Mumble is een aparte pinguïn omdat hij niet kan zingen, iets wat andere keizerspinguïns juist wel doen om indruk te maken op partners. Maar in plaats van zingen, kan Mumble wel dansen. Hij is vastbesloten zijn talent te laten zien aan zijn kuddetje, en trekt er alleen op uit om zich in grote avonturen te storten. Met zijn schattige en nieuwsgierige persoonlijkheid en tegenstrijdige talenten, is Mumble een van onze favorieten.

 

Happy Feet (2006)

Happy Feet (2006) on IMDb

Lees verder »

De kleine pinguïn

De kleine pinguïn is een Australische animatieserie die gaat over Pingu en zijn vriendjes. De show heeft een simpel plot en het is vooral gericht op jongere kinderen. Het is wel een schattige serie en kinderen zullen er zeker van genieten.

 

The Pebble and the Penguin (1995)

The Pebble and the Penguin (1995) on IMDb

Lees verder »

Wheezy in Toy Story 2

Toy Story 2 is een Amerikaanse animatiefilm uit 1999. Wheezy is een pinguïn knuffel die Andy heeft. Hij heeft niet veel screentime, maar hij is zeker onvergetelijk. Zijn schorre stem en zijn avonturen met Woody maken hem een van de beste pinguïn-personages ooit.

Toy Story 2 (1999)

Toy Story 2 (1999) on IMDb

Lees verder »

Cody Maverick in Surf's Up

Surf’s Up is een Amerikaanse animatiefilm uit 2007. Het volgt de avonturen van Cody Maverick, een jonge pinguïn die droomt van surfen. De film heeft een leuke cast (o.a. Shia LaBeouf en Jeff Bridges) en een mooie animatie. Het is een vermakelijke film voor alle leeftijden.

Surf’s Up (2007)

Surf's Up (2007) on IMDb

Lees verder »

Peso in Octonauts

Octonauts is een Britse animatieserie die gaat over een groep zeedieren die over de oceaan reizen om problemen op te lossen. Een van de hoofdpersonen is Peso, een pinguïn die de medicus is van het team. Hij is schattig en grappig en is een van de hoogtepunten van de show.

 

Octonauts (2010)

The Octonauts (2010) on IMDb

Lees verder »

Pororo de kleine pinguïn

Pororo de kleine pinguïn is een Zuid-Koreaans-Amerikaanse animatieserie die gaat over Pororo en zijn vrienden. De show heeft een grappig en avontuurlijk verhaal en is gericht op jonge kinderen. Het is een leuke show om te kijken met de kleintjes in huis.

 

Pororo the Little Penguin (2003)

Pororo the Little Penguin (2003) on IMDb

Lees verder »

Chilly Willy in Woody Woodpecker

Woody Woodpecker is een Amerikaanse animatieserie uit de jaren 40. Chilly Willy is een pinguïn personage dat soms voorkomt in de show. Hij is schattig en grappig en weet zeker de show te stelen als hij verschijnt.

 

Woody Woodpecker (2018)

Woody Woodpecker (2018) on IMDb

Lees verder »

Feathers McGraw in The Wrong Trousers

The Wrong Trousers is een Britse stop-motionanimatie kortfilm uit 1993. Feathers McGraw is een pinguïn die de slechterik van de film is. Hij heeft geen dialoog, maar door zijn bewegingen en handelingen weet hij toch een indruk te maken.

Wallace & Gromit: The Wrong Trousers (1993)

Wallace & Gromit: The Wrong Trousers (1993) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Leuk films met muizen

Leuke films met dinosaurussen

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!