10 tekenfilms met konijnen erin

Konijnen zijn schattige dieren en vaak een inspiratie voor tekenfilms en animaties. Vandaag delen we 10 leuke en bijzondere tekenfilms en animatiefilms waarin konijnen een rol spelen. Elk van deze films heeft zijn eigen verhaal, unieke personages en prachtige animaties. Lees verder en ontdek welke film je wilt bekijken!

 

Konijnen in tekenfilms

Zootopia (2016)

Zootopia is een Amerikaanse animatiefilm, waarin Judy Hopps, een jong konijnenmeisje, haar droom waar maakt om politieagent te worden in een stad vol wilde dieren. Ze ontmoet Nick Wilde, een sluwe vos, en samen proberen ze een mysterieuze zaak op te lossen. De film is spannend en grappig tegelijk en leert ons te geloven in je dromen en anderen te respecteren.

Zootopia (2016)

Zootopia (2016) on IMDb

Lees verder »

Hop (2011)

Hop is een Amerikaanse live-action en geanimeerde film, waarin de zoon van de paashaas naar Hollywood vertrekt om zijn droom om rockster te worden na te jagen. Hij ontmoet Fred, een werkloze, die op zoek is naar een doel in zijn leven. Samen beleven ze avonturen en leren ze de waarde van teamwork en vriendschap.

Watership Down (1978)

Watership Down is een Britse animatiefilm, gebaseerd op een gelijknamige roman. Het volgt een kleine groep konijnen die op zoek gaan naar een nieuw huis, nadat hun oude woonplaats vernietigd werd. De film is indrukwekkend door zijn realistische en gedetailleerde animatie en het bevat een dieper verhaal over onderdrukking en verzet. 

Watership Down (1978)

Watership Down (1978) on IMDb

Lees verder »

Space Jam (1996)

Space Jam is een Amerikaanse live-action en geanimeerde film, waarin de Looney Tunes stripfiguren en basketbalspeler Michael Jordan moeten samenwerken om een basketbalwedstrijd te winnen tegen buitenaardse wezens. Bugs Bunny en Lola Bunny spelen de hoofdrol in deze leuke en spannende film. 

Space Jam (1996)

Space Jam (1996) on IMDb

Lees verder »

Bambi (1942)

Bambi is een Amerikaanse animatiefilm, die inmiddels als een klassieker wordt beschouwd. Het volgt het leven van Bambi, een jong konijntje, die leert over vriendschap, liefde en verlies in het bos. De film heeft een diepgaand verhaal en adembenemende animaties, die iedereen in zijn hart raakt.

Bambi (1942)

Bambi (1942) on IMDb

Lees verder »

Alice in Wonderland (1951)

Alice in Wonderland is een Amerikaanse animatiefilm, die gebaseerd is op een roman van Lewis Carroll. Het volgt Alice, een jong meisje, die in een fantasiewereld belandt en verschillende konijnen ontmoet. Het is een kleurrijke en vreemde film, waarin elk personage uniek en bijzonder is.

 

Alice in Wonderland (1951)

Alice in Wonderland (1951) on IMDb

Lees verder »

Looney Tunes: Rabbits Run (2015)

Looney Tunes: Rabbits Run is een Amerikaanse animatiefilm, waarin Lola Bunny het pad kruist met Agent Z van de geheime dienst. Het is een avontuurlijke en grappige film, met veel actie en humor.

 

Looney Tunes: Rabbits Run (2015)

Looney Tunes: Rabbits Run (2015) on IMDb

Lees verder »

Who framed Roger Rabbit? (1988)

Who framed Roger Rabbit? is een Amerikaanse live-action en geanimeerde film, die zich afspeelt in een alternatieve realiteit, waarin cartoonfiguren en mensen samenleven. Het volgt de belevenissen van detective Eddie Valiant en Roger Rabbit, een cartoonfiguur die valselijk beschuldigd wordt van moord. Het is een leuke en spannende film, met veel verwijzingen naar de klassieke animatiefilms.

 

 

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Who Framed Roger Rabbit (1988) on IMDb

Lees verder »

The Curse of the Were-Rabbit (2005)

The Curse of the Were-Rabbit is een Britse geanimeerde film, waarin Wallace en Gromit hun eigen bedrijfje hebben waarmee ze konijnen vangen. Maar dan wordt er een monsterlijk konijn losgelaten in het dorp en moeten ze samenwerken om het te vangen. Het is een hilarische film, met veel droge humor en grappige scènes.

 

Hopper en de Hamster der Duisternis (2022)

Hopper en de Hamster der Duisternis is een Nederlandse animatiefilm die binnenkort uitkomt. Het volgt Hopper, een jong konijn, die de stad wil redden van een duistere hamster die de stad wilt veroveren. Het belooft een leuke en spannende film te worden, met mooie animaties en grappige personages.

Chickenhare and the Hamster of Darkness (2022)

Chickenhare and the Hamster of Darkness (2022) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Leuk films met muizen

Leuke films met dinosaurussen

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!