10 tekenfilms met beren erin

Beren zijn altijd al een ster geweest in tekenfilms. Of het nu Winnie de Pooh is of Troetelbeertjes, deze mythische beesten hebben een eeuwig enthousiast publiek geamuseerd. Er zijn veel leuke tekenfilms met beren, waardoor het moeilijk kan zijn om te kiezen welke je moet bekijken. Om je te helpen hebben wij de top 10 leukste tekenfilms en animatiefilms met beren erin geselecteerd. Hieronder vindt je per film een uitgebreide introductie. Als dat niet beregezellig wordt!

 

Tekenfilms met beren

Winnie the Pooh (2011)

Winnie de Pooh is een sympathieke gele beer die zijn tijd besteedt met niets doen en honing eten. In deze film volgen we Pooh en zijn vrienden, waaronder Tijgertje, Konijn en Knorretje, op hun zoektocht naar een nieuwe staart voor Iejoor. Deze film is perfect voor kinderen, maar ook voor volwassenen die op zoek zijn naar wat nostalgie.

Winnie the Pooh (2011)

Winnie the Pooh (2011) on IMDb

Lees verder »

Jungle Book (1967)

Deze tijdloze klassieker volgt het verhaal van Mowgli, een mensenkind dat is opgevoed door wolven in de jungle. Hij wordt omringd door verschillende dieren, waaronder de beer Baloe, die het nummer “The Bare Necessities” zingt. Deze film zit boordevol met spannende avonturen en onvergetelijke momenten.

Paddington (2014)

Paddington is een film gebaseerd op het populaire kinderboek, en volgt het verhaal van een jonge beer die naar Londen reist om een nieuw thuis te zoeken. Hij ontmoet de familie Brown en ervaart het leven in een grote stad. Deze film zit vol humor, spanning, én hartverwarmende momenten.

Paddington (2014)

Paddington (2014) on IMDb

Lees verder »

Kung Fu Panda (2008)

Het verhaal van Po, een panda die droomt om een kung fu-meester te worden. Hij wordt gekozen om te leren van de beste kung fu-meesters van China, waaronder de muis Mr. Ping en de legendarische Oogway de schildpad. Deze film is niet alleen grappig, maar heeft ook een belangrijke boodschap over vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda (2008) on IMDb

Lees verder »

TaleSpin (1990)

TaleSpin is een animatieserie die zich afspeelt in de stad Kaapstad, en volgt de avonturen van piloot Baloe de beer. Hij vliegt rond in zijn vliegtuig genaamd de Sea Duck en lost onderweg verschillende mysteries op. Deze serie is vol avontuur, humor en nostalgie.

Yogi Bear (1961)

Yogi Bear is een slimme bruine beer die in Jellystone Park woont en voortdurend probeert picknickmanden van toeristen te stelen. Hij wordt geholpen door zijn beste vriend Boo-Boo, en ze zijn altijd op de vlucht voor de ranger Smith. Deze klassieke serie is een must-see voor iedereen die op zoek is naar humor. 

The Yogi Bear Show (1961)

The Yogi Bear Show (1961) on IMDb

Lees verder »

Troetelbeertjes (1985)

Troetelbeertjes zijn schattige kleine beertjes die wonen in een magisch regenbooghuis. Ze verspreiden liefde en vriendschap overal waar ze gaan, en ze hebben allemaal hun eigen unieke krachten. Deze klassieke animatieserie is perfect voor kinderen, maar ook voor volwassenen die op zoek zijn naar wat jeugdsentiment.

 

The Care Bears (1986)

The Care Bears (1986) on IMDb

Lees verder »

De Octonauts (2019)

De Octonauts is een serie die zich afspeelt in de oceaan en volgt het avontuur van een team van acht dieren, waaronder de brute bruine beer Kwazii. Ze worden geleid door Kapitein Barnacles en ontdekken nieuwe zeedieren, onderzoeken wrakken, en doen alles om de oceaan te beschermen. Deze serie is perfect voor kinderen die van de oceaan en avontuur houden. 

 

Octonauts (2010)

The Octonauts (2010) on IMDb

Lees verder »

De avonturen van de Gummi Bears (1985)

Deze serie volgt de avonturen van de Gummi Bears, een groep pratende beren die in het Koninkrijk van Dunwyn leven. Ze hebben een geheim recept voor een speciale Gummi Berry Juice die hen superkrachten geeft. Samen met hun menselijke vriend Cavin beleven ze verschillende avonturen en verslaan ze de slechteriken. Deze animatieserie is ideaal voor kinderen én volwassenen die op zoek zijn naar een avontuurlijk verhaal.

 

Disney’s Adventures of the Gummi Bears (1985)

Adventures of the Gummi Bears (1985) on IMDb

Lees verder »

Barney Bear (1942)

Barney Bear is een klassieke tekenfilm die al bijna 80 jaar oud is. Deze animatieserie volgt de avonturen van een charmante lichtbruine beer die in de bergen woont. Hij beleeft allerlei grappige avonturen, en de serie heeft een onweerstaanbare charme die je glimlachend achter laat.

Barney bear's victory garden

Barney Bear’s Victory Garden (1942)

Barney Bear's Victory Garden (1942) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Leuke films met muizen

Leuke films met dinosaurussen

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!