13 leuke tekenfilms uit de jaren 2010

Tegenwoordig zijn er zoveel tekenfilms in verschillende genres en stijlen dat het soms moeilijk kan zijn om te kiezen wat je wilt zien. Daarom heb ik een lijst samengesteld van de meest fantastische tekenfilms / animatiefilms uit de jaren 2010 die je zeker niet wilt missen! Van de vrolijke avonturen van speelgoed tot de spannende wereld van superhelden en de fascinerende verhalen over prinsessen, deze lijst heeft het allemaal. Wees klaar om je te laten onderdompelen in de wondere wereld van animatie! 

13 leuke tekenfilms uit de jaren 2010

Toy Story 3 (2010)

We beginnen de lijst met een klassieker. Toy Story 3 is het vervolg op de geliefde Toy Story-films en slaat de spijker op z’n kop. De film volgt de avonturen van de speelgoedfiguren van Andy die in een kleuterschool belanden en moeten samenwerken om te ontsnappen. Met een hartverwarmend verhaal, sterke personages en prachtige animatie, is het geen wonder dat Toy Story 3 een favoriet is bij jong en oud.

Toy Story 3 (2010)

Toy Story 3 (2010) on IMDb

Lees verder »

Hoe tem je een draak (2010)

Ben je klaar om te vliegen? Hoe tem je een draak neemt je mee naar de Vikingtijden waar draken angstaanjagende wezens zijn. Maar wanneer de jonge Viking Hiccup een gewonde draak vindt, organiseert hij een plan om te bewijzen dat draken niet zo gevaarlijk zijn als iedereen denkt. Deze film is gevuld met humor, avontuur en een geweldige les over vriendschap tussen mens en draak.

How to Train Your Dragon (2010)

How to Train Your Dragon (2010) on IMDb

Lees verder »

Rapunzel (2010)

De klassieke Disney-prinses krijgt een moderne make-over in deze film. Rapunzel is geen simpele prinses die wacht op haar prins, maar een moedige jonge vrouw die vastbesloten is om haar lang verloren vrijheid te herwinnen. Met hilarische momenten en nummers die blijven hangen, geeft Rapunzel ons een prinses om van te houden.

Tangled (2010)

Tangled (2010) on IMDb

Lees verder »

Verschrikkelijke ikke (2010)

Er is niets beters dan een slechterik die de grote held wordt, en dat is precies wat er gebeurt in Verschrikkelijke ikke. Gru is een humorloze schurk die zijn zinnen zet op het stelen van de maan. Maar wanneer hij drie weeskinderen aanneemt, leert hij een belangrijke les over familie en liefde. Met geweldige humor en de schattigste helpers, de Minions, is deze film een gegarandeerde lach.

Despicable Me (2010)

Despicable Me (2010) on IMDb

Lees verder »

Scooby-Doo! Abracadabra-Doo (2010)

De beroemde tienerdetectives zijn terug met een mysterie in de magische wereld. Wanneer Velma’s oom een bedreigde magische school bezit, ontdekken de gang een duister geheim dat het voortbestaan van de school bedreigt. Met buitengewone animatie en de originele caststemmen is deze film een echte traktatie voor Scooby-Doo-fans.

Scooby-Doo! Abracadabra-Doo (2010)

Scooby-Doo! Abracadabra-Doo (2009) on IMDb

Lees verder »

Megamind (2010)

Wat gebeurt er wanneer de schurk eindelijk wint? Megamind is een hilarisch verhaal over een slechterik die in de overwinning zijn scherpte verliest. Wanneer hij ontdekt dat het leven zonder een held saai is, besluit Megamind om zelf de held te worden. Een geweldig verhaal over hoe iedereen het potentieel heeft om hun leven ten goede te veranderen.

Tom and Jerry meet Sherlock Holmes (2010)

De iconische vijanden bundelen hun krachten in deze film als ze een zaak moeten oplossen voor niemand minder dan Sherlock Holmes. Deze film is gevuld met avontuur, humor en referenties naar de beroemde detective. Voor alle Tom en Jerry-fans is dit een must-see.

Tom and Jerry Meet Sherlock Holmes (2010)

Tom and Jerry Meet Sherlock Holmes (2010) on IMDb

Lees verder »

Johnny Bravo: Bollywood (2011)

Johnny Bravo verlegt zijn grenzen wanneer hij naar Bollywood gaat, de hart van de Indiase filmindustrie. Wanneer Johnny denkt dat hij de nieuwe Bollywood-ster zal worden, kan hij de waarheid van zijn situatie niet bevatten. Met kleurrijke dansnummers en grappige momenten is dit een film om nooit te vergeten.

Johnny Bravo Goes to Bollywood (2011)

Johnny Bravo Goes to Bollywood (2011) on IMDb

Lees verder »

Phineas and Ferb the Movie (2011)

Phineas en Ferb zijn terug met een volledige film. Wanneer ze ontdekken dat Perry een geheimagent is, moeten ze hun technische kennis gebruiken om de wereld te redden van een boosaardige schurk. Met een geweldig gevoel voor humor en onvergetelijke nummers is dit een geweldige manier om de zomer te beginnen.

Wreck-it Ralph (2012)

Ben je klaar om te zien wat er achter de schermen gebeurt in de arcade-wereld? Wreck-it Ralph volgt het verhaal van Ralph, de slechterik van de populaire arcade-game, die moe is van zijn leven van schade aanrichten. Dus besluit hij om de andere games uit te proberen en een held te worden. Met cameos van verschillende videogame-personages en een geweldig avontuurlijk verhaal, is Wreck-it Ralph een film voor gamers en niet-gamers.

Wreck-It Ralph (2012)

Wreck-It Ralph (2012) on IMDb

Lees verder »

Frozen (2013)

Deze film is een fenomeen geworden in de wereld van animatie en voor een goede reden. Frozen volgt het verhaal van twee zussen, Elsa en Anna, in het verre koninkrijk Arendelle. Met geweldige muziek en prachtige animatie, hebben we een film die ons leert hoe je liefde en acceptatie kunt vinden in je familie.

Frozen (2013)

Frozen (2013) on IMDb

Lees verder »

Rango (2015)

Rango is een grappig verhaal over een huisdierkameleon die per ongeluk in de wildernis terechtkomt en zichzelf als een genie beschouwt. Wanneer hij uiteindelijk in een stad aankomt, wordt hij aangetrokken door de belofte van een sherif te zijn. Met unieke animatie en verhaalvertelling is Rango een film om te onthouden.

Rango (2011)

Rango (2011) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Deze film heeft de norm van wat we van een animatiefilm kunnen verwachten veranderd. Spider-Man: Into the Spider-Verse volgt het verhaal van Miles Morales, een tiener die de krachten van Spider-Man krijgt en zich in een andere dimensie bevindt. Met geweldige animatie die stripboekachtig is, een verhaal vol met spanning en actie en een fantastische soundtrack, is deze film een kandidaat voor de beste superheldenfilm ooit gemaakt.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 2000

Tekenfilms uit de jaren 2020

Oude tekenfilms, pure nostalgie

Beste animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!