12 leuke tekenfilms uit de jaren 2020

Weet je nog toen tekenfilms alleen maar voor kinderen waren? Nou, die tijd is voorbij! Met deze lijst van 12 tekenfilms / animatiefilms vanaf 2020 zal je jezelf afvragen waarom je ooit bent gestopt met het kijken van tekenfilms. Van grappige avonturen tot prachtige animaties en zelfs een paar vervolgen, hier zijn 12 must-see films om je te laten lachen en je hart te verwarmen. En het beste van alles? Ze zijn allemaal beschikbaar om te streamen!

12 leuke tekenfilms uit de jaren 2020

Onward (2020)

We beginnen de lijst met een van de meest ontroerende en grappige films van het jaar. Onward speelt zich af in een fantasiewereld waar elfen, trollen en draken leven onder de voorwaarden van de moderne wereld. Hier volgen we twee broers die besluiten op een avontuur te gaan om hun vader te zien die ze nooit hebben gekend. Een film over familie, verlies en de kracht van broederliefde.

Onward (2020)

Onward (2020) on IMDb

Lees verder »

The Croods 2: A new Age (2020)

Het lijkt erop dat we nooit genoeg zullen krijgen van deze holbewonerfamilie die grappige avonturen beleeft terwijl ze hun weg door de evolutie vinden. In The Croods 2: A New Age ontmoeten we een nieuwe familie die ook op zoek is naar een thuis en vriendschappen die zich vormen in onverwachte plaatsen. Een feel-good film met een geweldige cast en nog meer geweldige grappen.

The Croods: A New Age (2020)

The Croods: A New Age (2020) on IMDb

Lees verder »

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (2020)

Als je een fan bent van de gele spons en zijn vrienden, dan is deze film absoluut de moeite waard. In deze film gaat SpongeBob op reis om zijn vermiste slak Gary te vinden. Onderweg ontmoet hij kleurrijke personages (zoals Keanu Reeves als een wijs zeegras) en heeft hij epische liedjes en gekke stunts. Het doet je herinneren waarom we allemaal ooit verliefd werden op de serie.

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (2020)

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (2020) on IMDb

Lees verder »

Wolfwalkers (2020)

Deze film is absoluut een van de mooiste animaties die we de afgelopen jaren hebben gezien. Het speelt zich af in Ierland tijdens de 17e eeuw en volgt de reis van een wolvenjager en haar dochter, die ontdekt dat ze in staat is om te veranderen in een wolf. Het is een verhaal over vriendschap, loyaliteit en de kracht van de natuur. En het is allemaal omhuld in een prachtige klassieke stijl van animatie.

Wolfwalkers (2020)

Wolfwalkers (2020) on IMDb

Lees verder »

The Mitchells vs. the Machines (2021)

Dit is een film die je zonder twijfel zal laten lachen om de absurde grappen en de komische timing. Als een familie op vakantie gaat, wordt hun reis onderbroken door een opkomende revolutie van robots die de wereld willen overnemen. Dan is het aan de Mitchells om het op te nemen tegen de machines en de wereld te redden. Een grappige en verrassend ontroerende film voor mensen van alle leeftijden.

 

The Mitchells vs. the Machines (2021)

The Mitchells vs the Machines (2021) on IMDb

Lees verder »

Sing 2 (2021)

Het is tijd om terug te keren naar het podium met onze favoriete zingende dieren! In Sing 2 zijn onze favoriete personages terug om hun zangtalent te laten zien op een wereldwijd podium. Met nieuwe personages en nieuwe covers van tijdloze klassiekers, is dit een film om naar uit te kijken voor fans van muziek en humor.

Wish Dragon (2021)

Een moderne twist aan het klassieke verhaal van Aladdin, Wish Dragon volgt een jongen genaamd Din die bevriend raakt met een draak die belooft al zijn wensen te vervullen. Al snel ontdekt Din dat zijn vriendschap met de draak zoveel meer is dan alleen materiële rijkdom, het is een reis van zelfontdekking en vriendschap die hem doen groeien.

Wish Dragon (2021)

Wish Dragon (2021) on IMDb

Lees verder »

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Wanneer een legendarische schat wordt ontdekt, is het aan onze favoriete zwaardvechtende kat om het te vinden voordat een slechte kracht het in handen krijgt. Met de stem van Antonio Banderas terug als de gepassioneerde Puss, belooft deze film actie, avontuur en veel kattengrappen.

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Puss in Boots: The Last Wish (2022) on IMDb

Lees verder »

DC League of Super-Pets (2022)

Wat gebeurt er als je huisdieren superkrachten krijgen? Dat is precies waar deze film over gaat! Wanneer onze favoriete huisdieren, zoals Superman’s hond Krypto en Wonder Woman’s kat, zich verenigen, vormen ze de Justice League voor huisdieren. Een entertainmentfilm voor het hele gezin.

DC League of Super-Pets (2022)

DC League of Super-Pets (2022) on IMDb

Lees verder »

The Sea Beast (2022)

Deze film speelt zich af in de diepten van de oceaan en volgt de reis van een dapper meubelmaker die op zoek is naar zijn ware liefde. Onderweg ontmoet hij zeewezens en overwint hij zeedemonen. Een verhaal over moed en vertrouwen, en een prachtig avontuur dat zeker een plekje heeft in onze lijst.

The Sea Beast (2022)

The Sea Beast (2022) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Als je de eerste Spider-Man: Into the Spider-Verse hebt gezien, weet je dat deze film een must-see is. In de sequel reizen we door verschillende dimensies om bekende en onbekende versies van Spider-Man te ontmoeten. Met dezelfde mooie animaties en muziek, belooft dit weer een episch avontuur te worden.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) on IMDb

Lees verder »

Super Mario Bros: The Movie (2023)

Ja, je las het goed. Er komt een nieuwe Super Mario Bros-film uit en we kunnen niet wachten om hem te zien! De film zal in 2023 verschijnen en hoewel we nog niet veel weten, kunnen we niet wachten om Mario, Luigi en de andere personages terug te zien in actie. 

The Super Mario Bros. Movie (2023)

The Super Mario Bros. Movie (2023) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 2010

Tekenfilms van vroeger

Beste animatiefilms

Beste klassieke Disney animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!