Top 10 grappige Disney films

Disney-films zijn niet alleen voor kinderen! In de loop der jaren heeft Disney veel komische elementen toegevoegd aan zijn films, waardoor het publiek van alle leeftijden kan genieten van hun succesvolle producties. In deze blogpost ontdek je de top 10 grappige Disney-films die je gegarandeerd aan het lachen zullen maken. We zullen elke film gedetailleerd bespreken en de meest humoristische scènes benadrukken. Dus, laten we beginnen!

 

 

Top 10 grappige Disney films

Monsters Inc. (2001)

Monsters Inc. is een film die zich afspeelt in Monstropolis, een stad die wordt bevolkt door monsters die zich voeden met de angst van kinderen. De hoofdpersonen in de film zijn Sully, Mike en Boo. Een grappige scène in deze film is wanneer Sully en Mike proberen Boo te vermommen als een monster om zo onopgemerkt uit de stad te komen. De scène waarin ze haar aankleden als een monster en haar proberen te laten brullen is hilarisch. Monsters Inc. is een film die perfect is om samen met vrienden en familie te kijken.

Monsters, Inc. (2001) on IMDb

Monsters, Inc.(2001)

Monsters, Inc. (2001) on IMDb

Lees verder »

Ratatouille (2007)

In Ratatouille volgen we het verhaal van Remy, een rat die ervan droomt om chef-kok te worden. Remy bereidt de lekkerste gerechten met ingrediënten die hij vindt in de keuken van een Parijs restaurant. De film is gevuld met grappige momenten, maar de scène waarin het skelet van een oud kokende rat Remy leert hoe hij moet koken is hilarisch.

Ratatouille (2007) on IMDb

Ratatouille (2007)

Ratatouille (2007) on IMDb

Lees verder »

Lilo & Stitch (2002)

Lilo & Stitch is een film over een buitenaards wezen dat per ongeluk op aarde landt en terecht komt bij het Hawaiiaanse meisje Lilo. De meest hilarische scène in deze film is wanneer Stitch experimenteert met Lilo’s sandwich en deze verandert in een broodje pindakaas en banaan. Deze film is niet alleen grappig, maar ook hartverwarmend.

Lilo & Stitch (2002) on IMDb

Lilo & Stitch (2002)

Lilo & Stitch (2002) on IMDb

Lees verder »

Up (2009)

Up is een animatiefilm over een oude man genaamd Carl die samen met zijn beste vriend, een jonge padvinder, op avontuur gaat naar Zuid-Amerika. De humor in deze film komt vooral van Kevin, een vogel die de drie avonturiers vergezelt. Een van de meest grappige momenten is wanneer Kevin worstelt met een bord ‘verboden toegang’ en ermee weet te ontsnappen.

Up (2009) on IMDb

Up (2009)

Up (2009) on IMDb

Lees verder »

Zootopia (2016)

In Zootopia volgen we het verhaal van Judy Hopps, een konijn dat de eerste politieagent van haar soort wordt in de stad Zootopia. Een hilarische scène in deze film is wanneer Judy en Nick samenwerken om een spoor te volgen. Nick, de vos, imiteert herhaaldelijk een luie luiaard, waardoor Judy in lachen uitbarst. Zootopia is gevuld met grappige momenten en is een must-see voor alle Disney-liefhebbers.

Zootopia (2016) on IMDb

Zootopia (2016)

Zootopia (2016) on IMDb

Lees verder »

Wreck-It Ralph (2012)

Wreck-It Ralph is een film over een boze gamepersonage dat op zoek gaat naar manieren om zijn leven te veranderen. De film zit vol met referenties naar videogames, en een van de meest grappige momenten is wanneer Ralph in de Candy Kingdom een helder roze auto volglitters probeert te stelen om zo aan de race van Sugar Rush te kunnen deelnemen.

Wreck-It Ralph (2012) on IMDb

Wreck-It Ralph (2012)

Wreck-It Ralph (2012) on IMDb

Lees verder »

The Incredibles (2004)

The Incredibles is een film over een familie van superhelden. Hoewel het een actiefilm is, barst het van de grappige momenten. Vooral de tweeling Dash en Violet zijn erg grappig. Een hilarische scène is wanneer Dash moet wachten tot iedereen slaapt voordat hij op zoek gaat naar de afstandbediening van de tv.

The Incredibles (2004) on IMDb

The Incredibles (2004)

The Incredibles (2004) on IMDb

Lees verder »

Inside Out (2015)

Inside Out is een animatiefilm over emoties in het hoofd van een jong meisje. De humor in deze film komt voort uit de grappige situaties waarin de verschillende emoties belanden. Een van de meest hilarische momenten is wanneer Angst en Afkeer worden verzwolgen door een beeldscherm dat lang aanstaat.

Inside Out (2015) on IMDb

Inside Out (2015)

Inside Out (2015) on IMDb

Lees verder »

Toy Story 3 (2010)

Toy Story 3 is de derde film in de serie en zit vol met grappige momenten. De scène waarin de varkenspoten van Mr. Potato Head worden gebruikt voor het openen van de deur is hilarisch. In deze film zullen kinderen en volwassenen zich allemaal kunnen vermaken.

 

Toy Story 3 (2010) on IMDb

Toy Story 3 (2010)

Toy Story 3 (2010) on IMDb

Lees verder »

Keizer Kuzco (2000)

Keizer Kuzco is een film over een arrogante keizer die wordt omgetoverd in een lama en hulp moet zoeken om weer terug te keren naar zijn keizerlijke positie. De humor in deze film komt vooral van de grappige personages, zoals de sidekick Kronk. Een hilarische scène is wanneer Kronk en zijn compagnon Yzma discussiëren of ze giftige of niet-giftige pijlen moeten gebruiken tijdens hun poging om Kuzco te doden. 

The Emperor's New Groove (2000) on IMDb

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Disney films

Top 10 grappige animatiefilms

– Top 11 Disney prinsessen films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!