Disney prinsessen films top 11

De Disney Prinsessenfilms zijn de ultieme verhalen van hoop, kracht en liefde. Van Belle tot Sneeuwwitje, elke prinses heeft haar eigen unieke avontuur dat kinderen aanspoort om hun dromen te volgen. Laten we alle geweldige Disney Prinsessen eens nader bekijken!

Top 11 disney prinsessen

Belle

Belle uit Beauty and the Beast Belle en het Beest is een slimme en moedige meid die haar vrijheid boven alles waardeert; ze belandt in een betoverd kasteel met een bijzondere gastheer – een Beest! Terwijl ze haar avontuur beleeft, leert Belle wat ware schoonheid inhoudt.

Beauty and the Beast (1991)

Beauty and the Beast (1991) on IMDb

Lees verder »

Ariël

Ariël uit The Little Mermaid De kleine zeemeermin is het meisje dat de zee verlaat om haar droom waar te maken: het land op. Ze volgt haar hart en wordt vriendelijk ontvangen door prins Eric. Maar met Ursula in de buurt moet Ariël sterk zijn om de liefde van haar leven te redden.

 

The Little Mermaid (1989) De kleine zeemeermin

The Little Mermaid (1989) on IMDb

Lees verder »

Aurora (Doornroosje)

Aurora uit Sleeping beauty Doornroosje weet geen ander verlangen dan zichzelf te ontmoeten, hoewel dat gevaarlijk lijkt. Uiteindelijk slaagt Aurora erin door de macht van liefde om al haar problemen op te lossen.

 

Sleeping Beauty (1959)

Sleeping Beauty (1959) on IMDb

Lees verder »

Cinderella (Assepoester)

Assepoester uit Cinderella is een dappere meid die ondanks al haar ellende hoopvol blijft. Met behulp van haar huisgenoot muizen, bewijst ze aan iedereen dat je dromen waar kunt maken als je er maar hard genoeg voor vecht.

 

 
cinderella

Cinderella (1950)

Cinderella (1950) on IMDb

Lees verder »

Elsa

Elsa uit Frozen is een koningin die geboren is met magische krachten. Hoewel ze haar koninkrijk in het gedrang brengt, laat Elsa zien dat liefde altijd sterker is dan angst. Samen met Anna verkent ze de wereld om haar schatten te beschermen en ontdekken wat dapperheid betekent.

 
 

Frozen (2013)

Frozen (2013) on IMDb

Lees verder »

Snow White (Sneeuwwitje)

Sneeuwwitje, de allereerste Disney prinses in Snow White and the Seven Dwarfs, maakte haar debuut in 1937. Ze wordt bedreigd door haar boze stiefmoeder, de koningin, die haar wil vermoorden vanwege haar schoonheid. Hoewel Sneeuwwitje destijds werd gezien als een traditionele “damsel in distress”, heeft ze de weg vrijgemaakt voor de sterke en onafhankelijke prinsessen die we nu in de moderne Disney-films zien.

 
 

Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Snow White and the Seven Dwarfs (1937) on IMDb

Lees verder »

Pocahontas

Pocahontas uit Pocahontas is een dappere Indiaanse prinses die vecht voor wat ze gelooft. Hoewel het een moeilijke reis is, leert Pocahontas dat het risico’s nemen de beste manier kan zijn om te ontdekken wie je echt bent.

 
 

Pocahontas (1995)

Pocahontas (1995) on IMDb

Lees verder »

Mulan

Mulan uit Mulan verbergt haar identiteit om te vechten voor wat gerechtvaardigd is. Hoewel Mulan wordt geconfronteerd met vele uitdagingen, laat ze zien dat je een heldin kunt zijn in het beschermen van wat je lief is.

 
 

Mulan (1998)

Mulan (1998) on IMDb

Lees verder »

Jasmine

Jasmine uit Aladdin wil meer dan alleen de muren van haar paleis en verlaat haar thuis om de wereld te verkennen. Uiteindelijk ontdekt ze dat haar dromen binnen bereik liggen als ze trouw blijft aan wie ze is.

 
 

Aladdin (1992)

Aladdin (1992) on IMDb

Lees verder »

Rapunzel

Rapunzel uit Tangled is een opgewekte en krachtige prinses. Terwijl ze haar avontuur beleeft, leert Rapunzel dat het kappen van de touwen kan betekenen dat je ook heel veel krijgt.

 
 

Tangled (2010)

Tangled (2010) on IMDb

Lees verder »

Tiana

Tiana uit The Princess and the Frog is een hardwerkende prinses die haar dromen wil waarmaken. Hoewel ze onverwachte obstakels tegenkomt, laat Tiana zien dat niets onmogelijk is als je doel voor ogen houdt.

 
 

The Princess and the Frog (2009)

The Princess and the Frog (2009) on IMDb

Lees verder »

Merida

Tot slot is Merida uit Brave een dappere jongedame die haar eigen lot in handen neemt. Terwijl ze strijdt tegen diverse magische wezens, ontdekt Merida de betekenis van ware moed.

 
 

Brave (2012)

Brave (2012) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste Disney + films top 10

Top 10 Disney films

Grappigste Disney films

Top 12 Star Wars films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.