Top 10 Disney films

Toen we klein waren, waren er een paar dingen die we elk weekend met onze ouders deden. Naar de dierentuin, poffertjes eten en uiteraard, Disney-films kijken! Disney-films zitten vol met kleurrijke personages, spannende verhalen en geweldige liedjes. Maar er zijn een paar films die er voor zorgen dat er elke keer weer kippenvel op onze armen ontstaat. Hier is onze top 10 van Disney-films waar je elk jaar weer van kan genieten!

 

 

Top 10 Disney films

Rapunzel (2010)

De prinses met de lange blonde haren! Rapunzel gaat over een prinses die haar hele leven opgesloten zit in een toren. Maar dan op een dag komt er een knappe prins langs en Rapunzel ziet haar kans om te ontsnappen. Het verhaal neemt je mee op een spannende reis vol vriendschap, romantiek en natuurlijk de prachtige liedjes. En vergeet de grappige sidekick Pascal niet! Rapunzel is een absolute must-see voor iedereen die van fantasy houdt.

Rapunzel (2009) on IMDb

Tangled (2010)

Tangled (2010) on IMDb

Lees verder »

De prinses en de kikker (2009)

Een andere klassieke Disney-film, die een frisse draai heeft gekregen. Het verhaal gaat over Tiana, een meisje dat dolgraag haar eigen restaurant wil beginnen en daar alles voor over heeft. Maar dan ontmoet ze een kikker die beweert een prins te zijn. Tiana besluit hem te helpen en daarmee begint een avontuur vol romantiek, spanning en natuurlijk heerlijk eten. De prinses en de kikker is absoluut een geweldige film voor de hele familie.

The Princess and the Frog (2009) on IMDb

The Princess and the Frog (2009)

The Princess and the Frog (2009) on IMDb

Lees verder »

Monsters Inc. (2001)

Een van de meest hartverwarmende Disney-films ooit gemaakt. Het verhaal gaat over Mike en Sully, twee monsterkameraden die werken bij Monsters Inc. Hun taak is om angst op te wekken bij kinderen, zodat ze energie kunnen opwekken in hun wereld. Maar dan ontmoeten ze Boo, een klein meisje dat per ongeluk naar hun wereld is gekomen. Het is een hilarische, maar vooral ontroerende film over vriendschap en de kracht van verbeelding.

Monsters, Inc. (2001) on IMDb

Monsters, Inc.(2001)

Monsters, Inc. (2001) on IMDb

Lees verder »

Aladdin (2019)

Deze nieuwe live-action versie van Aladdin is werkelijk prachtig. Het vertelt het verhaal van de straatjongen Aladdin die verliefd wordt op prinses Jasmine. Aladdin vindt een magische lamp met een geest erin en krijgt drie wensen. Maar dan komt de slechte Jafar, die de lamp wil hebben voor zijn eigen kwaadaardige doeleinden. Het is een spannende film vol met avontuur en humor, en de acteerprestaties zijn geweldig.

Aladdin (2019) on IMDb

Aladdin (2019)

Aladdin (2019) on IMDb

Lees verder »

The Lion King (2019)

Een van de grootste Disney-films aller tijden is terug met een nieuwe remake. Het volgt het verhaal van Simba, een kleine leeuw die de troon moet overnemen van zijn vader, koning Mufasa. Maar zijn oom Scar wil de troon voor zichzelf en dat zorgt voor wat akelige situaties. Deze film is zowel hartverwarmend als hartverscheurend en de oogverblindende CGI maakt het nog beter.

The Lion King (2019) on IMDb

The Lion King (2019)

The Lion King (2019) on IMDb

Lees verder »

Toy Story (1995)

De film die alles begon! Toy Story gaat over Woody, een speelgoedcowboy en zijn vriendschap met Buzz Lightyear, een ruimte-actiefiguur. Maar wanneer Buzz per ongeluk in verkeerde handen valt, moeten Woody en zijn vrienden hem redden. Het is een klassieke film, die je keer op keer blijft kijken. De animatie was revolutionair voor zijn tijd en de film zorgt voor een overdosis aan nostalgie.

Toy Story (1995) on IMDb

Toy Story (1995)

Toy Story (1995) on IMDb

Lees verder »

Up (2009)

Een andere Disney-klassieker die je misschien nog nooit hebt gezien. Up vertelt het verhaal van de bejaarde Carl Fredricksen, die zijn droom om naar Zuid-Amerika te reizen wil waarmaken. Hij bindt zijn huis vast aan ballonnen en vliegt ermee weg. Maar dan ontdekt hij dat hij niet alleen is. De film bevat veel humor en hart, en de personages zorgen ervoor dat je de tissues nodig hebt. 

Up (2009) on IMDb

Up (2009)

Up (2009) on IMDb

Lees verder »

Dumbo (2019)

De nieuwe versie van Dumbo is een visueel spektakel. Het verhaal van de schattige kleine olifant die kan vliegen is hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk. De film vertelt het verhaal van Holt Farrier, een voormalige circusster die nu voor de olifanten zorgt. Zijn kinderen ontdekken dat Dumbo kan vliegen en dat trekt de aandacht van een wrede ondernemer. Het is een film vol emoties en zal je laten glimlachen van oor tot oor.

Dumbo (2019) on IMDb

Dumbo (2019)

Dumbo (2019) on IMDb

Lees verder »

Finding Nemo (2003)

Een absoluut meesterwerk van een film over vissen en loyaliteit. Finding Nemo is het verhaal van de kleine clownvis Nemo, die per ongeluk wordt gevangen genomen. Zijn vader, Marlin, gaat op een episch avontuur om hem terug te vinden. Het is een film vol met kleurrijke karakters, humor en emotionele momenten. En wie kan zich de legendarische schildpad race ooit vergeten?

Finding Nemo (2003) on IMDb

Finding Nemo (2003)

Finding Nemo (2003) on IMDb

Lees verder »

Peter Pan & Wendy (2023)

Nog een film die binnenkort uitkomt, maar waar we nu al super enthousiast over zijn. Peter Pan & Wendy is een live-action versie van het verhaal van Peter Pan. Het vertelt het verhaal van Wendy, haar broers en hun avontuur in Neverland. Het is een verhaal vol magie, dromerige landschappen en natuurlijk, piraten. We kunnen niet wachten om deze film te zien!

Peter Pan & Wendy (2023) on IMDb

Peter Pan & Wendy (2023)

Peter Pan & Wendy (2023) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

 Top 10 grappige Disney-films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!