Leukste tekenfilms voor volwassenen + best moments

Tekenfilms zijn meestal gericht op kinderen, maar er zijn er ook genoeg die speciaal voor volwassenen zijn gemaakt. Dit zijn vooral tekenfilms met een humoristische insteek en soms zelfs met wat volwassen content. In deze blog zetten we de 10 leukste tekenfilms voor volwassenen op een rijtje, van Rick and Morty tot Disenchantment. Per tekenfilm bespreken we wat je kan verwachten en waarom het de moeite waard is om te kijken.

 

10 leukste tekenfilms voor volwassenen

1. Rick and Morty (2013-2022)

Rick and Morty is een Amerikaanse sciencefiction-animatieserie voor volwassenen. Het gaat over de avonturen van Rick, een egocentrische wetenschapper, en Morty, zijn kleinzoon. Samen reizen zij naar andere dimensies en werelden, waarbij ze vaak in de problemen komen. Deze serie staat bekend om zijn absurde humor en filosofische ondertoon. Het is zeker een must-see voor elke volwassene die van sciencefiction en een goede lach houdt.

Rick and Morty

Rick and Morty (2013-)

Rick and Morty (2013) on IMDb

Lees verder »

2. South Park (1998-)

South Park is een Amerikaanse animatieserie, die draait om het fictieve stadje South Park in Colorado. De serie heeft een satirische insteek, waarbij allerlei maatschappelijke en politieke kwesties worden aangekaart. Het staat bekend om zijn controversiële grapjes en aanstootgevende onderwerpen. Het is een serie die niet geschikt is voor iedereen, maar voor de liefhebbers van zwarte humor is South Park zeker het kijken waard.

3. Family Guy (1999-)

Family Guy is een Amerikaanse animatieserie, die draait om de Griffin-familie. Het is een serie met een absurde humor en vaak onverwachte wendingen. De hoofdpersoon, Peter Griffin, is een onnozele man die vaak in de meest bizarre situaties belandt. Het is een serie die bekend staat om zijn droge humor en die zeker voor de liefhebbers van cartoons interessant is.

Family Guy (1999-)

Family Guy (1999) on IMDb

Lees verder »

4. The Simpsons (1989-)

The Simpsons is een Amerikaanse animatieserie, die draait om het gelijknamige gezin. Het is een serie die al sinds 1989 loopt en daarmee een van de langstlopende televisieprogramma’s ooit is. The Simpsons is vooral bekend vanwege zijn satire en maatschappelijke kritiek. Ook heeft de serie een enorm arsenaal aan vaak hilarische personages. Het is een must-see voor elke liefhebber van humoristische tekenfilms.

The Simpsons (1989-)

The Simpsons (1989) on IMDb

Lees verder »

5. Futurama (1999-)

Futurama is een Amerikaanse animatieserie, die draait om de belevenissen van Fry, een pizzabezorger uit het jaar 1999 die per ongeluk ingevroren wordt en pas 1000 jaar later wakker wordt in de toekomst. Het is een serie die bekend staat om zijn humor, sciencefiction-thema’s en slimme verwijzingen naar hedendaagse popcultuur. Futurama is zeker een aanrader voor alle sciencefiction- en animatieliefhebbers.

Futurama (1999-)

Futurama (1999) on IMDb

Lees verder »

6. Bojack Horsemen (2014-2022)

Bojack Horsemen is een Amerikaanse animatieserie, die draait om de stuntelige, depressieve en onuitstaanbare horseman, Bojack. Het is een van de meest intelligente en empathische tekenfilms die er bestaat, met een zeer realistische en psychologisch inzichtelijke weergave van het thema’s als verslaving, depressie en eenzaamheid. Het is zeker een serie die niet alleen voor volwassenen maar ook voor de jongere generatie interessant kan zijn.

BoJack Horseman (2014-2022

BoJack Horseman (2014) on IMDb

Lees verder »

7. American Dad (2005-)

American Dad is een Amerikaanse animatieserie, die draait om het gezin Smith. Vader Stan is een wapenliefhebber en CIA-agent die de wereld wil redden, terwijl zijn gezin continu in de meest absurde situaties belandt. Het is een serie die bekend staat om zijn politieke kritiek, zwarte humor en grensoverschrijdende onderwerpen. Het is een must-see voor fans van satire en politiek incorrecte humor.

American Dad! (2005)

American Dad! (2005) on IMDb

Lees verder »

8. Archer (2009-2022)

Archer is een Amerikaanse animatieserie, die draait om de avonturen van de spion Sterling Archer. Het is een serie met een unieke stijl van animatie die bekend staat om zijn gedurfde humor en slimme referenties naar film- en televisiegeschiedenis. De serie is zowel hilarisch als ontroerend en is zeker een must-see voor liefhebbers van animatiefilms en spionageverhalen.

Archer (2009-2022)

Archer (2009) on IMDb

Lees verder »

9. Beavis & Butt-head (1992-)

Beavis & Butt-head is een Amerikaanse animatieserie, die draait om de belevenissen van de twee tieners Beavis en Butt-head. Het is een serie die bekend staat om zijn grove humor en domme personages. Beavis & Butt-head waren in de jaren ’90 razend populair en hebben sindsdien een cultstatus bereikt. Het is een serie die zeker nostalgische gevoelens kan oproepen bij fans van animatiefilms.

Beavis and Butt-head (1992-)

Beavis and Butt-Head (1993) on IMDb

Lees verder »

10. Disenchantment (2018-)

Disenchantment is een Amerikaanse animatieserie, die draait om prinses Bean van het middeleeuwse koninkrijk Dreamland. Het is een serie die bekend staat om zijn donkere humor en fantasiewereld. Het is gemaakt door dezelfde makers van The Simpsons en Futurama, en heeft daardoor dezelfde kenmerkende humor. Disenchantment is zeker een aanrader voor fans van fantasy en humor.

Disenchantment (2018-)

Disenchantment (2018) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Japanse tekenfilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!