Leuke films voor 6-jarigen top 10

Als ouder is het kiezen van de juiste films voor onze jonge kinderen niet altijd gemakkelijk. We willen natuurlijk dat ze zich vermaken, maar we willen ook dat ze iets leren. En laten we eerlijk zijn, we willen niet dat ze iets kijken dat eigenlijk te eng of te gewelddadig is. Dus hebben we de top 10 leuke films voor 6-jarigen voor jullie op een rijtje gezet! En om het nog beter te maken, hebben we bij elke film een uitgebreid introductie gemaakt en tonen we op welk streaming platform je de film kunt kijken!

 

Top 10 leuke films voor 6-jarigen

1. Frozen (2013)

Als iemand praat over het themalied “Let it Go” van Frozen, wedden we dat je niet meer kunt stoppen met zingen! Maar deze film biedt zoveel meer dan alleen goed zingen. We volgen het verhaal van de avontuurlijke prinses Anna die haar vermiste zus Elsa gaat zoeken. Het is een perfecte film voor kinderen die zich willen laten meevoeren in een wereld van magie en vriendschap.

 

Frozen (2013)

Frozen (2013) on IMDb

Lees verder »

2. Dolfje Weerwolfje (2011)

Dolfje was een doodgewone jongen tot zijn verjaardag. Toen gebeurde er iets heel geks: hij veranderde s’ nachts in een wolf! In deze film, gebaseerd op het populaire kinderboek van Paul van Loon, volgen we Dolfje terwijl hij probeert te begrijpen wat er met hem gebeurd en hoe hij weer normaal kan worden. Het is een geweldige film voor alle kinderen die van avontuur houden.

Alfie, the Little Werewolf (2011)

Dolfje Weerwolfje (2011) on IMDb

Lees verder »

3. Mees Kees (2012)

Mees Kees is een van de beste leraren ooit! In deze schattige film krijgt hij net zijn eerste klas en probeert hij zijn best te doen om de beste leraar te zijn die hij kan zijn. Maar het is niet altijd even makkelijk. Als je kinderen hebt die net naar school gaan, is dit de perfecte film om ze in de klas te laten kijken en ze voor te bereiden op de rest van hun schooljaren.

Mister Twister: Class of Fun (2012)

Mister Twister: Class of Fun (2012) on IMDb

Lees verder »

4. Inside Out (2015)

Inside Out is een animatie en live-action film en een absolute must-see voor iedereen die een kind heeft die een beetje moeite heeft met het begrijpen van hun emoties. De vier emoties van de 11-jarige Riley (vreugde, verdriet, angst, boosheid) worden letterlijk verbeeld in personages die samen werken als ze verhuist naar een nieuwe stad. Het is een prachtig verhaal over hoe we allemaal leren omgaan met onze emoties.

Inside Out (2015)

Inside Out (2015) on IMDb

Lees verder »

5. The Jungle Book (1967)

Wanneer Mowgli, een jongen opgevoed door wolven, geconfronteerd wordt met Shere Khan, de tijger, moet hij vluchten. In deze Disney classic zie je hoe Mowgli zich een weg baant door de jungle en alle dieren ontmoet die er wonen. Dit is een geweldige film voor avontuur en om een beetje kennis over de jungle op te doen.

The Jungle Book (1967)

The Jungle Book (1967) on IMDb

Lees verder »

6. Paddington (2014)

Paddington is een schattige, kleine beer die naar Londen reist om een nieuw huis te vinden. Maar als hij daar aankomt, blijkt het een stuk lastiger dan verwacht. Hij ontmoet een aantal geweldige nieuwe vrienden en wordt al snel onderdeel van hun familie. Het is een hartverwarmend verhaal over vriendschap en het belang van familie.

Paddington (2014)

Paddington (2014) on IMDb

Lees verder »

7. Ratatouille (2007)

Ratatouille is een van de meest bijzondere films die we ooit hebben gezien. Het draait om Remy, een rat, die ervan droomt om chef-kok te worden. Als hij toevallig een restaurant binnenwandelt en ontdek dat hij de talentvolle Linguini kan helpen in de keuken, veranderd zijn leven voor altijd. Het is een geweldige manier om kinderen te leren over ambitie en hoe belangrijk het is om hun dromen na te jagen.

Ratatouille (2007)

Ratatouille (2007) on IMDb

Lees verder »

8. Toy Story (1995)

Als je kindere hebt die van speelgoed houden, is dit de perfecte film om ze voor te stellen aan de geweldige wereld van Toy Story. In deze film volgen we het verhaal van speelgoed cowboy Woody en de nieuwkomer in de kamer, Buzz Lightyear. Het is een geweldig avontuur over vriendschap en om nooit te vergeten.

Toy Story (1995)

Toy Story (1995) on IMDb

Lees verder »

9. Shaun het schaap (2015)

Shaun het schaap is een grappig en levendig schaap dat de hele dag door grappige streken uithaalt. In deze film, gemaakt door de makers van Wallace en Gromit, hebt je kinderen gegarandeerd om te lachen. Deze film is een geweldige manier om kinderen te entertainen terwijl ouders geniet van de subtiele grappen.

Shaun the Sheep Movie (2015)

Shaun the Sheep Movie (2015) on IMDb

Lees verder »

10. Iep! (2010)

Iep! is een geweldige film gebaseerd op het kinderboek “Mijn Vader Woont in de Boom” van de Nederlandse auteur Annie M.G. Schmidt. In deze film vinden we de jonge Viegeltje, die wegvliegt uit het vogelreservaat en haar weg terug probeert te vinden naar huis. Het is een prachtig verhaal over familie en vriendschap en wordt gebracht met de kenmerkende humor van Annie M.G. Schmidt.

Eep! (2010)

Eep! (2010) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Te heftig? Kijk dan bij de volgende top 10 lijst:

Leuke films voor 5-jarigen

Te mild? Kijk dan bij de volgende top 10 lijst:

Leuke films voor 7-jarigen

Meer kinderfilms?

 Beste kinderfilms

Liever animatie / tekenfilms?

– Top 10 animatiefilms

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!