Leuke films voor 5-jarigen top 10

Er zijn talloze leuke films beschikbaar voor de jongste kijkers, met interessante karakters, prachtige animaties en boeiende verhalen. Als ouder wil je natuurlijk dat je kleintje zowel vermaakt wordt als wat leert. Schaam je niet om wat bezorgdheid te hebben over welke films het meest geschikt zijn voor je kind. In deze blog hebben we daarom onze top 10 leuke films voor 5-jarigen op een rijtje gezet. Per film geven we uitgebreide informatie om je te helpen beslissen welke film het meest geschikt is voor jouw kleintje. Dus pop de popcorn, maak het gezellig en geniet van onze selectie!

 

Top 10 leuke films voor 5-jarigen

Shaun het Schaap (2015)

Shaun het Schaap is een hoogstaande Britse animatie en zal zeker bij de meeste 5-jarigen in de smaak vallen. Shaun is een ondeugend schaap dat ontsnapte uit zijn vertrouwde omgeving en avonturen beleeft met zijn vrienden Bitzer en Timmy. Deze film is zeer geschikt voor 5-jarigen omdat Shaun figuren heeft waar kinderen zich mee kunnen identificeren. Het is hilarisch grappig, onvoorspelbaar en ook nog eens educatief. In deze film leren de kleintjes over verantwoordelijkheid en teamwork.

Shaun the Sheep Movie (2015)

Shaun the Sheep Movie (2015) on IMDb

Lees verder »

Big Fat Liar (2002)

Big Fat Liar is een klassieke komedie die geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar oud. Het verhaal gaat over een tiener die erachter komt dat de Hollywood-regisseur die zijn verhaal heeft gestolen, in de stad is en hij zal alles op alles zetten om deze terug te krijgen. Met grappige momenten en een weloverwogen verhaallijn, zullen jouw kleintjes gaan houden van deze film.

Big Fat Liar (2002)

Big Fat Liar (2002) on IMDb

Lees verder »

Cinderella (1950)

Cinderella is tijdloos en was als kind ook mijn persoonlijke favoriet. Het is klassiek, romantisch en het verhaal laat ieder meisje zich een prinses voelen. Je kinderen zullen ongetwijfeld met Cinderella meeleven terwijl zij haar dromen najaagt. Het is een must-see voor elke kleuter.

cinderella

Cinderella (1950)

Cinderella (1950) on IMDb

Lees verder »

High School Musical  (2006)

High School Musical is een klassieker die je niet wilt missen. Het is een musicalfilm en gaat over Troy en Gabriella, twee tieners die elkaar via zanglessen ontmoeten en de hoofdrollen spelen in hun schoolmusical. De film is zeer geschikt voor 5-jarigen vanwege de muziek, de humor, de dansen en de boodschap dat het belangrijk is om je hart te volgen en te doen wat je gelukkig maakt.

High School Musical (2006)

High School Musical (2006) on IMDb

Lees verder »

Maya de Bij (2014)

Als je op zoek bent naar een film voor kleuters, dan is Maya de Bij een geweldige keuze. Het is speciaal ontworpen om kinderen te leren over vriendschap, teamwork en verantwoordelijkheid. Maya de Bij is avontuurlijk en bevat genoeg humor voor de kleine kijkers.

Maya the Bee Movie (2014)

Maya the Bee Movie (2014) on IMDb

Lees verder »

6. Pieter Post (2014)

Pieter Post is een andere vrolijke Britse animatie die draait om een postbode genaamd Pieter en zijn trouwe kat. Deze film is een onderhoudende manier om kinderen meer te leren over passie, behulpzaamheid en anderen helpen. Het is perfect voor kinderen die van vrachtwagens en andere vervoersmiddelen houden.

Postman Pat: The Movie (2014)

Postman Pat: The Movie (2014) on IMDb

Lees verder »

Robots (2005)

Robots is een leuke film die laat zien hoe de toekomst eruit kan zien met technologie. Het is avontuurlijk en biedt genoeg ruimte voor verbeelding. Het gaat over Rodney Copperbottom, een uitvinder met een groot hart, en hoe hij opgroeit in een wereld waarin robots alles bepalen. Met humor, actie en een belangrijke les over loyaliteit, is deze keuze een geweldige voor 5-jarigen.

Robots (2005)

Robots (2005) on IMDb

Lees verder »

Tinker Bell (2008)

Tinker Bell is een kleurrijke animatiefilm en vertelt het verhaal van Tinker Bell, een fee die de dieren in haar magische wereld helpt. Het is een prachtige film om te bekijken met je kleintje en om samen de fantasiewereld te ontdekken. De film gaat over de kracht van vriendschap, geloven in jezelf en het nemen van risico’s.

Tinker Bell (2008)

Tinker Bell (2008) on IMDb

Lees verder »

Cars (2006)

Deze film is perfect voor jouw kleintje die van auto’s en snelheid houdt. Cars gaat over de alle auto’s die tot leven komen en zelf kunnen rijden. In de film volgen we de hoofdrolspeler McQueen, een raceauto die plotseling terechtkomt in een afgelegen gebied en moet leren hoe hij een team kan vormen met andere auto’s. Deze film bevat een geweldige boodschap over vriendschap, samenwerking en acceptatie.

Cars (2006)

Cars (2006) on IMDb

Lees verder »

10. Paw Patrol (2021)

Paw Patrol is een relatief nieuwe animatiefilm en heeft al vele kinderen weten te vermaken. Het verhaal gaat over Chase, Marshall, Rubble en Sky, vier puppies die reddingsoperaties uitvoeren in Adventure Bay. Deze film is avontuurlijk, humoristisch en bevat genoeg actie voor de 5-jarigen. Het gaat over teamwork en het nemen van verantwoordelijkheid.

PAW Patrol: The Movie (2021)

PAW Patrol: The Movie (2021) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Te heftig? Kijk dan bij de volgende top 10 lijst:

Leuke films voor 4-jarigen

Te mild? Kijk dan bij de volgende top 10 lijst:

Leuke films voor 6-jarigen

Meer kinderfilms?

Beste kinderfilms

Liever animatie / tekenfilms?

– Top 10 animatiefilms

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!