Leuke films voor 16-jarigen top 10

Ben je een 16-jarige die op zoek is naar een leuke film om te kijken? Wij hebben je gedekt! We hebben een lijst samengesteld van de top 10 films die volgens ons zowel vermakelijk als leeftijdsgeschikt zijn. Lees verder om meer te weten te komen over elke film! 

 

Top 10 leuke films voor 16-jarigen

John Wick (2014)

Deze thriller vol actie volgt John Wick terwijl hij wraak zoekt tegen degenen die hem onrecht hebben aangedaan. Keanu Reeves speelt de hoofdrol in de titel, en zit vol snelle auto’s, intense vechtscènes en veel slechteriken die krijgen wat ze verdienen. Dus als je zin hebt in een adrenalinestoot, is John Wick de perfecte keuze! 

John Wick (2014)

John Wick (2014) on IMDb

Lees verder »

Baywatch (2017)

Als je meer zin hebt om te lachen dan in spanning en sensatie, dan is Baywatch misschien wel de perfecte keuze. Met Dwayne Johnson in de hoofdrol als Mitch Buchannon volgt deze hilarische stoeipartij een groep badmeesters die hun geliefde strand van de ondergang proberen te redden. Met veel slapstick humor en een paar echt cringe worthy momenten (kuch kuch David Hasselhoff), zal deze film je van begin tot eind laten lachen. 

Baywatch (2017)

Baywatch (2017) on IMDb

Lees verder »

The Irishman (2019)

Het nieuwste meesterwerk van Martin Scorsese vertelt het verhaal van Frank Sheeran, een ouder wordende huurmoordenaar die terugkijkt op zijn levenskeuzes en zijn betrokkenheid bij een van de meest beruchte onopgeloste misdaden uit de geschiedenis. Met een all-star cast waaronder Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci en verbluffende cinematografie die zowel Amerika’s vroegere schoonheid als zijn donkere onderbuik vastlegt, is The Irishman een must see film. 

The Irishman (2019)

The Irishman (2019) on IMDb

Lees verder »

Candy Jar (2018)

Iets luchtigs nodig? In Candy Jar speelt Christina Hendricks de rol van Lona Skinner, een lerares op een middelbare school die twee rivaliserende aanvoerders van het debatteam moet begeleiden terwijl ze strijden om de titel van valedictorian bij hun diploma-uitreiking. Met veel geestige dialogen en enkele verrassend hartverwarmende momenten tussen onwaarschijnlijke bondgenoten, zal Candy Jar je zeker doen glimlachen!  

Candy Jar (2018)

Candy Jar (2018) on IMDb

Lees verder »

The Gray Man (2022)

The Grey Man is een spannende thriller met Chris Evans in de hoofdrol als Adam Grey (een ex-CIA agent) die door een mysterieuze vreemdeling wordt ingehuurd om een jonge vrouw te beschermen tegen onbekende aanvallers. Met veel wendingen gedurende de hele speelduur houdt deze film je ogen aan het scherm gekluisterd tot het nagelbijtende einde. 

The Gray Man (2022)

The Gray Man (2022) on IMDb

Lees verder »

Elvis (2022)

Elvis is een muzikaal drama vol actie, gebaseerd op het levensverhaal van de King of Rock & Roll, Elvis Presley. Met Michael Shannon in de hoofdrol als Presley, volgt de film zijn opkomst naar de roem en zijn worstelingen met de beperkingen van de roem. De muzieksequenties zullen je doen meezingen, terwijl het verhaal je inzicht geeft in het complexe leven van een van Amerika’s meest geliefde iconen. 

Elvis (2022)

Elvis (2022) on IMDb

Lees verder »

Knives Out (2019)

Knives Out is een hilarisch moordmysterie met Daniel Craig in de hoofdrol als een detective die de dood van een excentrieke misdaadromanschrijver onderzoekt. Met een all-star cast, waaronder Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson en Christopher Plummer, zal deze film je zeker laten raden tot de spannende finale. 

Knives Out (2019)

Knives Out (2019) on IMDb

Lees verder »

Scream (2022)

Deze klassieke horrorkomedie is de perfecte mix van spanning, sensatie en komedie. Volg een groep tieners in hun strijd tegen een kwade kracht die vastbesloten is hun stadje over te nemen. Met een stellaire cast met Jamie Lee Curtis, Courteney Cox en Sarah Michelle Gellar is dit een film die je niet wilt missen! 

Scream (2022)

Scream (2022) on IMDb

Lees verder »

Olympus Has Fallen (2013)

Als je op zoek bent naar een adrenaline gevulde actiefilm met veel explosies en gevechten, kijk dan niet verder dan Olympus Has Fallen. Met Gerard Butler in de hoofdrol als Mike Banning (een voormalig geheim agent), volgt deze film hem terwijl hij probeert de president te redden van terroristen die het Witte Huis overnemen. Het zal zeker je hart laten pompen! 

Olympus Has Fallen (2013)

Olympus Has Fallen (2013) on IMDb

Lees verder »

Interstellar (2014)

Interstellar is een Oscar winnend sciencefiction epos van regisseur Christopher Nolan met Matthew McConaughey als Cooper (een voormalig piloot die astronaut is geworden). Cooper leidt de mensheid op een missie door sterrenstelsels op zoek naar nieuwe planeten die geschikt zijn voor menselijke bewoning nadat de aarde is verwoest door klimaatverandering. De prachtige beelden en tot nadenken stemmende thema’s maken deze film de moeite waard om steeds opnieuw te bekijken!  

Interstellar (2014)

Interstellar (2014) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Te heftig? Kijk dan bij de volgende top 10 lijst:

Leuke films voor 15-jarigen

Te mild? Kijk dan bij de volgende top 10 lijst:

Leuke films voor 17-jarigen

Liever animatie / tekenfilms?

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!