Leuke films voor 11-jarigen top 17

Op zoek naar films die perfect zijn voor 11-jarigen? Deze top 10 biedt een mix van actie, humor en hartverwarmende verhalen. Perfect voor een gezellige avond thuis. Laat de filmavond maar beginnen!

Leuke films voor 11-jarigen

The Greatest Showman (2017)

The Greatest Showman is een door muziek geïnspireerde film uit 2017. De film is gebaseerd op het leven van circuslegende P.T. Barnum en volgt zijn reis om een showbusiness-imperium op te bouwen en echte acceptatie te vinden door het samenvoegen van een groep buitenbeentjes en talenten. De film beschikt over opzwepende muziekscores en een inspirerende boodschap over het vinden van je ware zelf en successen te boeken.

The Greatest Showman (2017)

The Greatest Showman (2017) on IMDb

Lees verder »

Wonder (2017)

Wonder is een emotionele en ontroerende film uit 2017. De film gaat over een jongen genaamd Auggie met een gezichtsafwijking die voor het eerst naar school gaat. Auggie heeft moeite om geaccepteerd te worden door zijn klasgenoten en gaat door veel ups en downs tijdens het schooljaar. De film biedt belangrijke lessen over acceptatie, begrip en mededogen. Het is een geweldige optie om gevoelige onderwerpen met uw kinderen te bespreken.

Wonder (2017)

Wonder (2017) on IMDb

Lees verder »

Grappige films voor 11-jarigen

Jumanji (2017)

Jumanji is een opwindende actie-avonturenfilm uit 2017. In deze film ontdekken vier middelbare scholieren die vastzitten in een saai schoolleven een oude videogameconsole en worden ze letterlijk naar de wereld van Jumanji gezogen. Elk personage krijgt zijn eigen unieke avatar en ze moeten samenwerken om het spel te winnen en terug naar de echte wereld te kunnen keren. De film biedt avontuurlijke actiescènes en humor, die zowel kinderen als volwassenen zullen waarderen.

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) on IMDb

Lees verder »

Grown Ups 2 (2013)

Grown Ups 2 is een hilarische komedie uit 2013 met komische talenten zoals Adam Sandler, Kevin James, en Chris Rock. De film volgt een groep vrienden die samen door het leven navigeren, terwijl ze te maken hebben met de uitdagingen van het ouder worden, relaties, en nog veel meer. Deze film is vol onverwachte grappen en biedt veel humor voor het hele gezin.

Grown Ups 2 (2013)

Grown Ups 2 (2013) on IMDb

Lees verder »

Yes Day (2021)

Yes Day is een komedie uit 2021 over ouders die hun kinderen een dag lang geen nee zeggen. Dit op zichzelf leidt tot hilarische situaties en doldwaze avonturen die zich voor het hele gezin ontvouwen. De film richt zich op de belangrijke lessen voor ouders om spontaan tijd met hun kinderen door te brengen en hoe een beetje avontuur kinderen kan helpen zich te ontwikkelen.

Yes Day (2021)

Yes Day (2021) on IMDb

Lees verder »

Avontuurlijke films voor 11-jarigen

Goosebumps (2015)

Goosebumps is een avontuurlijke film uit 2015 die is gebaseerd op de kinderboeken van R.L. Stine. De film gaat over een tienerjongen genaamd Zach die zich vestigt in een nieuwe stad en vriendschap sluit met zijn buurmeisje Hannah. Zach ontdekt dat de vader van Hannah niemand minder is dan R.L. Stine, de auteur van de Goosebumps-boeken. Al snel raken ze verwikkeld in een avontuur waarin personages uit de boeken tot leven komen, en ze moeten proberen ze terug in het boek te krijgen. Deze film geeft een uniek en leuk perspectief op de boeken en brengt de fantasie van kinderen tot leven.

Goosebumps (2015)

Goosebumps (2015) on IMDb

Lees verder »

Narnia (2005)

Narnia is een betoverende film uit 2005 die zich afspeelt in een magische wereld vol mythen en legendes. De film volgt vier broers en zussen die per ongeluk het rijk Narnia ontdekken en snel vrienden worden met de plaatselijke bevolking, waaronder een pratende leeuw genaamd Aslan. De film behandelt belangrijke thema’s zoals moed, vriendschap en familie. Bovendien biedt het een unieke en fantasierijke ervaring die zowel kinderen als volwassenen zullen waarderen.

Pokémon: Detective Pikachu (2019)

Duik in de opwindende wereld van Pokémon met Detective Pikachu uit 2019, waar avontuur en mysterie samenkomen in een kleurrijke en betoverende reis. Geregisseerd door Rob Letterman, volgt deze film het verhaal van de jonge Tim Goodman die, samen met de scherpzinnige Detective Pikachu, op zoek gaat naar zijn vermiste vader. Met verbazingwekkende Pokémon-creaties, spannende plotwendingen en een dosis humor, biedt Detective Pikachu een avontuurlijke ervaring die de verbeelding van 11-jarigen zeker zal prikkelen. 

Pokémon Detective Pikachu (2019)

Pokémon: Detective Pikachu (2019) on IMDb

Lees verder »

Spannende films voor 11-jarigen

Night at the Museum (2006)

Ben jij nieuwsgierig wat er ’s nachts gebeurt in het museum? Larry krijgt een baan als nachtwaker in het Natural History Museum in New York en ontdekt dat alle tentoongestelde dieren en historische figuren tot leven komen zodra iedereen het museum verlaat. Het is de start van een avontuur waarbij Larry de grappigste en leukste figuren ontmoet. Een film die je gegarandeerd niet mag missen!

Night at the Museum (2006)

Night at the Museum (2006) on IMDb

Lees verder »

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Duik in het onverschrokken avontuur van Indiana Jones and the Temple of Doom uit 1984, waar spanning en actie hand in hand gaan. Geregisseerd door Steven Spielberg, neemt deze klassieke film jonge avonturiers mee op een reis vol geheimen en onvergetelijke momenten. Volg de beroemde archeoloog Indiana Jones terwijl hij zich waagt in de diepten van een mysterieuze tempel in het hart van India. Met verraderlijke valstrikken, exotische locaties en de iconische heldhaftigheid van Indiana Jones, belooft deze film een meeslepende ervaring die de spanning en nieuwsgierigheid van 11-jarigen zal aanwakkeren.

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter (2001)

Wie kent de magische wereld van Harry Potter niet? Harry Potter is een klassieke filmreeks die gebaseerd is op de boeken van J.K. Rowling. De films volgen de avonturen van een jonge tovenaar genaamd Harry Potter en zijn vrienden Ron en Hermione terwijl ze leren omgaan met de donkere krachten van de tovenaarswereld. De film is een mix van avontuur, fantasie en drama. Bovendien heeft de film een sterk moraal aspect, waarin het belang van vriendschap, liefde en rechtvaardigheid wordt benadrukt.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) on IMDb

Lees verder »

Films voor 11-jarige meiden

Enchanted (2007)

Enchanted is een leuke, muzikale film uit 2007 die zich afspeelt in zowel een sprookjeswereld als de echte wereld van New York. De film volgt prinses Giselle, die uit haar sprookjeswereld wordt verbannen en in de echte wereld terechtkomt. Ze moet zich aanpassen aan de moderne wereld en samenwerken met een advocaat die haar helpt terug te keren naar haar eigen wereld. De film is een ode aan Disney-klassiekers en biedt een belangrijke boodschap over ware liefde en het doorbreken van stereotypen.

Enchanted (2007)

Enchanted (2007) on IMDb

Lees verder »

Beauty and the Beast (2017)

Ontdek de magische wereld van Beauty and the Beast uit 2017, waar het tijdloze sprookje tot leven komt met een hedendaagse twist. Geregisseerd door Bill Condon, neemt deze film jonge kijksters mee op een betoverende reis met Belle, een slimme en moedige jonge vrouw, die onverwacht verstrikt raakt in het betoverde kasteel van het Beest. Met adembenemende visuals, hartverwarmende liedjes en een krachtige boodschap over innerlijke schoonheid, belooft Beauty and the Beast een onvergetelijk avontuur voor elke 11-jarige meid.

Beauty and the Beast (2017)

Beauty and the Beast (2017) on IMDb

Lees verder »

To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

Duik in de wereld van tienerromantiek met To All the Boys I’ve Loved Before uit 2018. Geregisseerd door Susan Johnson, volgt deze film het leven van Lara Jean Covey, een dromerige 16-jarige die haar diepste gevoelens voor jongens op papier zet, maar ze nooit bedoeld had om te worden gelezen. Wanneer haar geheime liefdesbrieven onbedoeld de wereld in worden gestuurd, begint een romantisch avontuur vol humor en zelfontdekking. Voor 11-jarige meiden op zoek naar een dosis liefde en lach is deze film een perfecte keuze.

To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

To All the Boys I've Loved Before (2018) on IMDb

Lees verder »

Nederlandse films voor 11-jarigen

Mees Kees in de Wolken (2019)

Vlieg mee naar de wolken met Mees Kees in de Wolken uit 2019, waar de charmante leraar Mees Kees zijn klas opnieuw betovert met zijn unieke lesmethodes. Geregisseerd door Martijn Smits, belooft deze Nederlandse film een luchtig avontuur vol humor en onverwachte wendingen voor de jonge kijkers.

Mister Twister in the Clouds (2019)

Mees Kees in de Wolken (2019) on IMDb

Lees verder »

Achtste Groepers Huilen Niet (2012)

Laat je ontroeren door het hartverwarmende verhaal van Achtste Groepers Huilen Niet uit 2012. Geregisseerd door Dennis Bots, volgt deze film de dappere Akkie, die ondanks een uitdaging met ziekte, vriendschap ontdekt en bewijst dat moed geen tranen kent. Een ontroerende Nederlandse film die de kracht van doorzettingsvermogen viert.

Cool Kids Don’t Cry (2012)

Cool Kids Don't Cry (2012) on IMDb

Lees verder »

De Club van Vijf (2021)

Stap binnen in de wereld van De Club van Vijf, waar vijf vrienden hun eigen unieke stempel drukken op het Nederlandse avonturenlandschap. Met een mix van spanning en vriendschap, biedt deze film uit 2019, geregisseerd door Stefan Strecker, een betoverend verhaal dat de verbeelding van 11-jarigen zeker zal prikkelen.

Famous Five (2021)

De Club van 5 (2021) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Te heftig? Kijk dan naar de volgende top 10:

Leuke films voor 10-jarigen

Te mild? Kijk dan naar de volgende top 10:

Leuke films voor 12-jarigen

Meer kinderfilms?

 Beste kinderfilms

Liever animatie / tekenfilms?

– Top 10 animatiefilms

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!