Beste Disney plus films aller tijden top 20

Hieronder vind je een lijst met de top 20 best beoordeelde films op Disney Plus, . Deze lijst omvat een mix van Disney-klassiekers zoals Pinocchio, The Lion King maar ook Star Wars-film The Empire Strikes Back en Marvel-film zoals Avengers: Infinity War.

 

Overzicht beste Disney + films

Star Wars: The empire strikes back (1980)

The Empire Strikes Back is het adembenemende vervolg dat de Star Wars-saga naar nieuwe hoogten tilt. Met zijn verrassende plotwendingen, intense lightsaber-duels en het iconische moment van ‘Ik ben je vader’, weeft deze film een meeslepend verhaal van onthulling en duistere strijd. The Empire Strikes Back staat bekend als een van de beste Star Wars-films en laat een blijvende indruk achter met zijn meesterlijke vertelling en onvergetelijke personages.

Star Wars: The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) on IMDb

Lees verder »

The Lion King (1994)

“The Lion King” is een tijdloze animatiefilm die jong en oud weet te raken. Het volgt het avontuur van Simba, een jonge leeuwenwelp die gedwongen wordt om te vluchten na de dood van zijn vader en de valse beschuldigingen van zijn oom Scar. De film betovert met prachtige animatie, onvergetelijke muziek en verkent belangrijke thema’s zoals familie, verlies en volwassen worden. Een meesterwerk dat generaties heeft geïnspireerd en ontroerd.

The Lion King (1994)

The Lion King (1994) on IMDb

Lees verder »

Star Wars: A New Hope (1977)

Star Wars: A New Hope is een tijdloos meesterwerk dat ons introduceert in een onvergetelijk sterrenstelsel vol avontuur en heldhaftigheid. Met zijn gedenkwaardige personages, epische ruimtegevechten en een meeslepend verhaal dat de kracht van hoop en moed viert, heeft deze film de tand des tijds doorstaan. A New Hope legt het fundament voor de Star Wars-saga en blijft een iconische klassieker die generaties fans heeft geïnspireerd.

Star Wars: A New Hope (1977)

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) on IMDb

Lees verder »

Star Wars: Return of the Jedi (1983) 

Return of the Jedi is een meeslepende en bevredigende conclusie van de oorspronkelijke Star Wars-trilogie. De film combineert spannende actiescènes, emotionele momenten en epische confrontaties tussen de rebellen en het Galactische Keizerrijk. Het hoogtepunt van de film is het epische gevecht op de maan van Endor, waarbij onze geliefde helden samenwerken om de ondergang van de keizerlijke troepen te bewerkstelligen. Met een krachtige climax en belangrijke onthullingen, laat Return of the Jedi een blijvende indruk achter en voldoet het aan de verwachtingen van Star Wars-fans.

Return of the Jedi (1983)

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) on IMDb

Lees verder »

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War is een adembenemend spektakel vol actie en spanning. De film brengt alle geliefde personages samen in een episch gevecht tegen de angstaanjagende schurk Thanos. Met zijn meeslepende verhaal en visueel verbluffende scènes laat Infinity War je op het puntje van je stoel zitten. Een absolute must-see voor elke fan van superheldenfilms.

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Lees verder »

Logan (2017)

Logan is een adembenemende film die het superheldengenre op zijn kop zet. Hugh Jackman schittert als de vermoeide en getergde Wolverine, die tot het uiterste wordt gedreven. De film is rauw, meeslepend en emotioneel geladen, en laat een diepe indruk achter. Het verhaal is grimmig en vol verrassende wendingen, en de actie is intens en bloedstollend. Logan is een meesterwerk dat een nieuwe standaard zet voor superheldenfilms, en bewijst dat deze genre ook diepgaande en aangrijpende verhalen kan vertellen. Een absolute aanrader voor fans en filmliefhebbers in het algemeen.

Logan (2017)

Logan (2017) on IMDb

Lees verder »

Avengers Endgame (2019)

Avengers: Endgame van Marvel is simpelweg fenomenaal! Deze film is een meesterwerk dat alle verwachtingen overtreft. Het zit propvol epische actie, onvergetelijke momenten en emotionele wendingen die je naar adem laten happen. De perfecte afsluiting van een decennium aan Marvel-films, waarbij je favoriete superhelden samenkomen om te vechten tegen het ultieme kwaad. Het is een absolute must-see voor elke Marvel-fan en laat je met een gevoel van pure voldoening achter. Bravo, Marvel, jullie hebben het weer geflikt!

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) on IMDb

Lees verder »

Toy Story (1995)

De film die alles begon! Toy Story gaat over Woody, een speelgoedcowboy en zijn vriendschap met Buzz Lightyear, een ruimte-actiefiguur. Maar wanneer Buzz per ongeluk in verkeerde handen valt, moeten Woody en zijn vrienden hem redden. Het is een klassieke film, die je keer op keer blijft kijken. De animatie was revolutionair voor zijn tijd en de film zorgt voor een overdosis aan nostalgie.

Toy Story (1995)

Toy Story (1995) on IMDb

Lees verder »

Up (2009)

Een andere Disney-klassieker die je misschien nog nooit hebt gezien. Up vertelt het verhaal van de bejaarde Carl Fredricksen, die zijn droom om naar Zuid-Amerika te reizen wil waarmaken. Hij bindt zijn huis vast aan ballonnen en vliegt ermee weg. Maar dan ontdekt hij dat hij niet alleen is. De film bevat veel humor en hart, en de personages zorgen ervoor dat je de tissues nodig hebt. 

Up (2009)

Up (2009) on IMDb

Lees verder »

Finding Nemo (2003)

Een absoluut meesterwerk van een film over vissen en loyaliteit. Finding Nemo is het verhaal van de kleine clownvis Nemo, die per ongeluk wordt gevangen genomen. Zijn vader, Marlin, gaat op een episch avontuur om hem terug te vinden. Het is een film vol met kleurrijke karakters, humor en emotionele momenten. En wie kan zich de legendarische schildpad race ooit vergeten?

Finding Nemo (2003)

Finding Nemo (2003) on IMDb

Lees verder »

Aladdin (1992)

De originele film “Aladdin” is een betoverende animatiefilm met kleurrijke personages, adembenemende animatie en gedenkwaardige muziek. Het volgt het avontuur van de jonge ‘straatrat’ Aladdin, die met de hulp van de geest Genie probeert het hart van prinses Jasmine te veroveren en het kwaad te overwinnen. Met zijn tijdloze thema’s, levendige animatie en onvergetelijke liedjes is “Aladdin” een magisch meesterwerk dat blijft fascineren.

Aladdin (1992)

Aladdin (1992) on IMDb

Lees verder »

Pinocchio (1940)

Het originele tekenfilm Pinocchio is een betoverende film over een houten pop die tot leven komt. Met de hulp van de Blauwe Fee en zijn vriend Jiminy Cricket begint Pinocchio een avontuur om te bewijzen dat hij een echte jongen waardig is. Een tijdloos verhaal vol magie en moraal.

Pinocchio (1940)

Pinocchio (1940) on IMDb

Lees verder »

Black Panther (2018)

Black Panther (2018) is een baanbrekende film die cultuur, kracht en rechtvaardigheid samenbrengt. Met een indrukwekkende cast en een meeslepend verhaal dat diepgaande thema’s verkent, raakt deze film je recht in het hart. Visueel verbluffend en met uitstekende actie, is Black Panther een mijlpaal in de superheldengenre.

Beschikbaar op:
Disney+

Black Panther (2018)

Black Panther (2018) on IMDb

Lees verder »

Guardians Of The Galaxy (2014)

Deze Sci-Fi actie comedy is een ware parel. De film volgt team Guardians die bestaan uit personages zoals Star-Lord, Gamora, Drax The Destroyer, Rocket en Groot. De film heeft geweldige actie scènes, goed ontwikkelde personages en grappige momenten die deze film tot een absolute favoriet maken.

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014) on IMDb

Lees verder »

Captain America: The First Avenger (2011)

Beschouwd als een van de beste Marvel films aller tijden, Captain America: The First Avenger is een spannend verslag van de moed en inzet van één man voor de vrijheid. Het verhaal gaat over Steve Rodgers, een arme jongeman die vastbesloten is mee te vechten tegen het tirannieke regime van de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nadat hij door wetenschappelijke experimenten in een supersoldaat is veranderd, wordt Rodgers Captain America, een sluwe held die in zijn eentje vijanden verslaat en onschuldige burgers redt. Captain America: The First Avenger is een opwindend kijkspel dat zijn plaats heeft ingenomen in de top twintig van Marvel-films aller tijden. Het toont ons de kracht van hoop in momenten van duisternis en herinnert ons eraan dat ware grootsheid van binnenuit komt.

Beschikbaar op:
Disney+

Captain America: The First Avenger (2011)

Captain America: The First Avenger (2011) on IMDb

Lees verder »

Indiana Jones and The Raiders of the Lost Ark (1981)

Deze film heeft het allemaal: spannende actiescènes, een spannend plot, en een iconische hoofdrolspeler in Harrison Ford als Indiana Jones. Het is geen wonder waarom deze film een van de populairste franchises uit de geschiedenis op gang bracht. 

Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) on IMDb

Lees verder »

The Incredibles 2 (2018)

 Dit vervolg op The Incredibles uit 2004 is alles wat zijn voorganger was en meer. Het volgt de familie Parr terwijl ze proberen hun normale leven in evenwicht te brengen met hun superheldentaken terwijl ze vechten tegen een nieuwe schurk. Het bevat ook een aantal behoorlijk geweldige actiescènes die je zeker op het puntje van je stoel zullen houden! 

Incredibles 2 (2018)

Incredibles 2 (2018) on IMDb

Lees verder »

Thor: Ragnarok (2017)

Deze superheldenfilm heeft alles wat je nodig hebt. Een fantastische cast, geweldige humor en spectaculaire actiescènes. We zien Thor zijn hamer verliezen en gedwongen worden om te vechten in een gladiator strijd. Samen met de Hulk en Loki moet hij alles op alles zetten om zijn thuisplaneet te redden.

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Lees verder »

Pirates Of The Caribbean: Curse Of The Black Pearl (2003)

Johnny Depp speelt de hoofdrol als kapitein Jack Sparrow in dit bloedstollende avontuur op volle zee. Vol gedurfde ontsnappingen en gedenkwaardige personages, laat deze film je tot het einde toe voor kapitein Jack supporteren!

Beauty and the Beast (1991)

Het originele tekenfilm Pinocchio is een betoverende film over een houten pop die tot leven komt. Met de hulp van de Blauwe Fee en zijn vriend Jiminy Cricket begint Pinocchio een avontuur om te bewijzen dat hij een echte jongen waardig is. Een tijdloos verhaal vol magie en moraal.

Beauty and the Beast (1991)

Beauty and the Beast (1991) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Top 11 Disney prinsessen films

Top 10 Comedyfilms

– Beste X-men films

– Beste 10 Marvel films

– Beste 10 DC films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.