De Top 10 Best beoordeelde series volgens IMDb

Deze lijst is samengesteld aan de hand van miljoenen stemmen van kijkers wereldwijd en omvat een breed scala aan genres, van zenuwslopende thrillers tot hartverwarmende komedies. Ga lekker zitten, en maak je klaar om series te ontdekken die niet alleen de kijkers, maar ook de critici hebben weten te boeien. Wie weet vind je hier je volgende favoriete serie!

Overzicht van de best beoordeelde series volgens IMDb

Breaking Bad (2008 – 2013)

Breaking Bad volgt Walter White, een scheikundeleraar die, na de diagnose van terminale kanker, de criminele wereld betreedt om methamfetamine te produceren en verkopen en zo de financiële toekomst van zijn gezin te verzekeren

Breaking Bad

Breaking Bad

Breaking Bad (2008) on IMDb

Lees verder »

The Wire (2002 – 2008)

Verteld vanuit het perspectief van zowel de rechercheurs van moordzaken en narcotica in Baltimore als hun doelwitten, legt de serie een universum vast waarin de nationale oorlog tegen drugs een permanente, zelfvoorzienende bureaucratie is geworden, en onderscheid tussen goed en kwaad routinematig wordt uitgewist.

The Wire

The Wire

The Wire (2002) on IMDb

Lees verder »

Avatar: The Last Airbender (2005 – 2008)

In een door oorlog verscheurde wereld van elementaire magie, ontwaakt een jonge jongen om een gevaarlijke mystieke queeste te ondernemen om zijn bestemming als de Avatar te vervullen en vrede te brengen in de wereld.

Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender (2005) on IMDb

Lees verder »

The Sopranos (1999 – 2007)

Het verhaal van de in New Jersey gevestigde Italiaans-Amerikaanse maffioso Tony Soprano en de moeilijkheden waarmee hij te maken krijgt als hij probeert de tegenstrijdige eisen van zijn gezinsleven en de criminele organisatie die hij leidt in balans te houden. Die moeilijkheden worden vaak benadrukt door zijn voortdurende professionele relatie met psychiater Jennifer Melfi. De show bevat prominente rollen en verhaallijnen voor Tony’s familieleden en maffia-associates, met name zijn vrouw Carmela en zijn neef en protégé Christopher Moltisanti.

The Sopranos

The Sopranos

The Sopranos (1999) on IMDb

Lees verder »

Our Planet (2019 – 2023)

Ervaar de natuurlijke schoonheid van onze planeet en onderzoek hoe klimaatverandering alle levende wezens beïnvloedt in deze ambitieuze documentaire van spectaculaire omvang.

Our Planet

Our Planet

Our Planet (2019) on IMDb

Lees verder »

Game of Thrones (2011 – 2019)

Zeven nobele families strijden om de controle over het mythische land Westeros. Wrijving tussen de huizen leidt tot een totale oorlog. Terwijl een zeer oud kwaad ontwaakt in het verste noorden. Te midden van de oorlog is een verwaarloosde militaire orde van buitenbeentjes, de Night’s Watch, alles dat staat tussen de rijken van mensen en ijzige verschrikkingen daarbuiten.

Game of Thrones

Game of Thrones (2011-2019)

Game of Thrones (2011) on IMDb

Lees verder »

The World at War (1973 – 1974)

The World at War

The World at War

The World at War (1973) on IMDb

Lees verder »

Rick and Morty (2013 – heden)

Rick is een geestelijk onevenwichtige maar wetenschappelijk begaafde oude man die onlangs weer contact heeft gekregen met zijn familie. Hij brengt het grootste deel van zijn tijd door met het betrekken van zijn jonge kleinzoon Morty in gevaarlijke, bizarre avonturen door ruimte en alternatieve universums. Samengevoegd met Morty’s al onstabiele gezinsleven, veroorzaken deze gebeurtenissen veel stress voor Morty thuis en op school.

Deadpool (2016) on IMDb
Rick and Morty

Rick and Morty (2013-)

Rick and Morty (2013) on IMDb

Lees verder »

The Twilight Zone (1959 – 1964)

Een reeks van ongerelateerde verhalen met drama, psychologische thriller, fantasie, sciencefiction, suspense en/of horror, vaak eindigend met een macabere of onverwachte wending.

The Twilight Zone

The Twilight Zone

The Twilight Zone (1959) on IMDb

Lees verder »

Sherlock (2010 – 2017)

Een moderne update vindt de beroemde speurder en zijn dokterpartner die misdaden oplossen in het Londen van de 21e eeuw.

Sherlock

Sherlock (2010-2017)

Sherlock (2010) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Actiefilms

Top 10 Comedyfilms

– Beste X-men films

– Beste 10 Marvel films

– Beste 10 DC films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.