De beste animatie- /tekenfilms voor kinderen top 10

Ben je op zoek naar de beste animatiefilms om samen met je kinderen te bekijken? Dan ben je op de juiste plaats beland! In dit artikel geven we een overzicht van de top 10 beste animatiefilms voor kinderen die momenteel beschikbaar zijn. We hebben deze lijst zorgvuldig samengesteld en elk van deze films heeft geweldige kwaliteiten. Dus, haal de popcorn erbij, kruip samen op de bank en geniet van deze geanimeerde hoogtepunten met het gezin!

Top 10 animatie-/tekenfilms voor kinderen

Toy Story 2 (1999)

Als er een film is die de tand des tijds heeft doorstaan, dan is het Toy Story 2 wel. In deze klassieker van Disney draait alles om de avonturen van Woody en Buzz Lightyear. Wanneer Woody per ongeluk wordt verkocht, gaat Buzz op een reddingsmissie om hem te redden. Dit is een film met geweldige personages, grappige momenten en een hartverwarmend verhaal. Een must-see voor elke familie!

Toy Story 2 (1999)

Toy Story 2 (1999) on IMDb

Lees verder »

The Lion King (2019)

Wie kent The Lion King nu niet? Deze remake van Disney is een visueel spektakel met prachtige beelden van uitgestrekte savannes en dramatische zonsopgangen. De film volgt het verhaal van een leeuwenwelp genaamd Simba, die na de dood van zijn vader opgroeit en leert om zijn troon te claimen. Met geweldige muziek van Hans Zimmer en Elton John zul je gegarandeerd een fantastische tijd beleven.

Shrek (2001)

Shrek is ongetwijfeld een van de grappigste animatiefilms ooit gemaakt. Het volgt de avonturen van een schijnbaar slechte moerasbewoner genaamd Shrek, die de hulp van een ezel nodig heeft om zijn land terug te krijgen van de boze heer Farquaad. De film barst van de grappige momenten en is ook een geweldige kijk op de typische Disney-prinsessen.

Shrek (2001)

Shrek (2001) on IMDb

Lees verder »

Madagascar (2005)

Madagascar is een verfrissende en leuke take op de typische dierentuinfilm. In deze film beslissen een groep dieren in de New Yorkse dierentuin om te ontsnappen en terug te keren naar hun oorspronkelijke habitat op Madagascar. De film is leuk voor ouders en kinderen en bevat een ensemble van kleurrijke en leuke personages.

Madagascar (2005)

Madagascar (2005) on IMDb

Lees verder »

Up (2009)

Up is misschien wel een van de beste films die Pixar ooit heeft gemaakt. Het verhaal volgt een oude en in zichzelf gekeerde man genaamd Carl en zijn reis naar Zuid-Amerika om zijn droom te vervullen. Deze film is zowel grappig als ontroerend en de prachtige animatie zal iedereen betoveren. 

Up (2009)

Up (2009) on IMDb

Lees verder »

Sing (2016)

Sing is een film die perfect is voor het hele gezin. Het gaat over een koala genaamd Buster Moon, die een zangwedstrijd organiseert om zijn theater te redden van faillissement. De film zit boordevol met geweldige muziek en heeft een enorme cast van kleurrijke personages. Een feel-good film die iedereen zal vermaken.

Sing (2016)

Sing (2016) on IMDb

Lees verder »

Bee Movie (2007)

Niemand minder dan Jerry Seinfeld schreef het scenario van deze grappige en unieke animatiefilm over een bij genaamd Barry die zijn taak in de bijenkorf ter discussie stelt en besluit de mensenwereld te verkennen. Bee Movie is een hilarische film met vaak onverwachte wendingen en momenten, die zowel jong als oud zullen waarderen.

Frozen (2013)

Geen enkele lijst van animatiefilms zou compleet zijn zonder Frozen. Deze film van Disney is razend populair sinds de release in 2013 en blijft vandaag de dag nog steeds een van de best gezochte films voor kinderen. Het verhaal gaat over de prinsessen Elsa en Anna, die leren over de ware betekenis van vriendschap en familie. Bevat ook de klassieker “Let It Go” die iedereen kent.

Frozen (2013)

Frozen (2013) on IMDb

Lees verder »

Ratatouille (2007)

Ratatouille van Pixar is een meesterwerk in animatie en verhaalvertelling. De film gaat over een Franse rat genaamd Remy, die ervan droomt om een chef-kok te worden. Wanneer hij een alliantie sluit met een jonge kok, leren ze samen om prachtige en heerlijke gerechten te maken. De film bevat prachtige beelden van Parijs en is een feest voor de zintuigen. 

Ratatouille (2007)

Ratatouille (2007) on IMDb

Lees verder »

The Incredibles (2018)

The Incredibles van Pixar is een van de leukste superheldenfilms die er zijn en is gemaakt voor alle leeftijden. Het gaat over de familie Parr, die hun geheime identiteit moet behouden terwijl ze de stad redden van de snode Schurk. De film bevat zowel actievolle als humoristische momenten en is een feest om naar te kijken.

The Incredibles (2004)

The Incredibles (2004) on IMDb

Lees verder »

Zo, dat waren onze top 10 beste animatiefilms voor kinderen. Hopelijk heb je nu inspiratie opgedaan voor de volgende familie filmavond. Elk van deze films is uniek en biedt iets speciaals voor zowel ouders als kinderen. Of het nou de grappige momenten van Shrek zijn, de prachtige beelden van Madagascar of de ontroerende verhalen van Up en Ratatouille, deze films zijn stuk voor stuk het kijken waard!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Beste klassieke Disney animatiefilms

Leuke films voor 12 & 13 jarige

Leuke films voor 10 & 11 jarige

Leuke films voor 8 & 9 jarige

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!