Beste western films top 10

Cowboys, outlaws en schietpartijen. Het hoort allemaal bij de klassieke westernfilm. Van spaghettiwesterns tot moderne versies van het genre, westerns hebben het publiek geboeid sinds ze voor het eerst op het witte doek te zien waren. En als het gaat om het beste van het beste, zijn er een paar die er bovenuit steken. Laten we eens kijken naar de top 10 beste westerns films! En vooral niet alleen maar oude films!

 

Top 10 western films

The Good, The Bad And The Ugly (1966)

Om deze klassieker kunnen we natuurlijk niet heen, onder regie van Sergio Leone speelt Clint Eastwood de rol van “The Man with No Name”, een mysterieuze revolverheld die samen met een paar andere outlaws op zoek gaat naar een verborgen voorraad Confederaal goud. Met zijn iconische score van Ennio Morricone en onvergetelijke optredens van Eastwood en Lee Van Cleef is dit een film die zijn plaats verdient op elke lijst van grote westerns. 

The Good, the Bad and the Ugly (1966) on IMDb

The Good, the Bad and the Ugly (1967)

The Good, the Bad and the Ugly (1966) on IMDb

Lees verder »

Django Unchained (2012)

In Quentin Tarantino’s hommage aan het spaghettiwestern-genre speelt Jamie Foxx de rol van Django, een bevrijde slaaf die samenwerkt met premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz) om de meedogenloze plantage-eigenaar Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) uit te schakelen. Met zijn mix van humor en bruut geweld zal Django Unchained zowel fans van het genre als nieuwkomers zeker bevallen. 

Django Unchained (2012) on IMDb

Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012) on IMDb

Lees verder »

The Hateful Eight (2015)

Nog een Tarantino-film maakt onze lijst! Deze film speelt zich af in het Wyoming van na de Burgeroorlog en volgt acht vreemdelingen die tijdens een sneeuwstorm in een fourniturenwinkel stranden en zich snel tegen elkaar keren als er geheimen aan het licht komen. Met Samuel L Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh in de hoofdrollen is dit een wilde rit die je niet wilt missen! 

 

The Hateful Eight (2015) on IMDb

The Hateful Eight (2015)

The Hateful Eight (2015) on IMDb

Lees verder »

3:10 To Yuma (2007)

Deze remake is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Elmore Leonard, met Christian Bale als Dan Evans, een verarmde rancher die de beruchte crimineel Ben Wade (Russell Crowe) naar de gevangenis moet begeleiden aan boord van de beruchte 3:10 trein naar de Yuma Territory Prison. Met zijn nagelbijtende actiescènes en uitmuntende prestaties is het geen wonder dat 3:10 To Yuma zich onderscheidt van zijn soortgenoten in het westerngenre!

 

 

3:10 to Yuma (2007) on IMDb

3:10 to Yuma (2007)

3:10 to Yuma (2007) on IMDb

Lees verder »

True Grit (2010)

In deze remake van de gebroeders Coen van de klassieker uit 1969 speelt Jeff Bridges de rol van Rooster Cogburn, een ouder wordende US Marshal op een missie om de moordenaar van zijn dochter te vinden. Hij vormt een team met een jong meisje genaamd Mattie Ross (Hailee Steinfeld) en samen nemen ze het op tegen outlaws en verraderlijk terrein om gerechtigheid te bereiken.

True Grit (2010) on IMDb

Deadwood: The Movie (2019)

Dit vervolg op HBO’s geliefde serie met dezelfde naam pikt bijna een decennium op nadat we deze personages voor het laatst zagen in Deadwood, South Dakota tijdens zijn Wild West dagen. Met veel van onze favoriete personages die terugkeren, zal deze film fans van zowel de serie als het genre zeker tevreden stellen. 

Deadwood: The Movie (2019) on IMDb

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Een anthologiefilm van Joel en Ethan Coen met zes verschillende verhalen die zich afspelen in het Amerikaanse Westen en met Tim Blake Nelson in de hoofdrol als “Buster Scruggs”, een ongelukkige outlaw die altijd een stap achter zijn vijanden lijkt te staan.

The Ballad of Buster Scruggs (2018) on IMDb

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

The Ballad of Buster Scruggs (2018) on IMDb

Lees verder »

Hostiles (2017)

Een cavalerieofficier (Christian Bale) wordt op een missie gestuurd om een ziek indianenopperhoofd terug naar huis te begeleiden op zijn stamland in dit krachtige drama van regisseur Scott Cooper. Tijdens hun reis komen ze vijandige Native Americans tegen, maar ontdekken onderweg ook enkele verrassende momenten van mededogen. 

Hostiles (2017) on IMDb

Hostiles (2017)

Hostiles (2017) on IMDb

Lees verder »

Old Henry (2021)

Een fascinerende kijk op het leven op het platteland van Montana, gezien door de ogen van twee broers die proberen rond te komen na de dood van hun vader. Terwijl ze zoeken naar hun vermiste paard Old Henry, stuiten ze op een mysterieuze vreemdeling die misschien aanwijzingen over het verleden en de toekomst van hun vader in petto heeft.

Old Henry (2021) on IMDb

Bone Tomahawk (2015)

Kurt Russel schittert als Sheriff Hunt in deze mysterie/western hybride over vier mannen die gevangenen proberen te redden die zijn ontvoerd door kannibalistische grotbewoners die alleen bekend staan als “Troglodytes”. Met veel actie en spanning is dit aangrijpende verhaal niet voor lafaards! 

Bone Tomahawk (2015) on IMDb

Bone Tomahawk (2015)

Bone Tomahawk (2015) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 avontuur films

Top 10 maffia films

Top 10 detective films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!