Beste maffia films top 10

Het is geen geheim dat de maffia altijd een populair onderwerp is geweest in Hollywood. Decennialang hebben filmmakers klassiekers als “The Godfather”, “Goodfellas” en “Scarface” uit de grond gestampt Maar met zoveel geweldige maffiafilms die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke het bekijken waard zijn.

Daarom hebben we een lijst samengesteld van de top 10 beste maffiafilms. Of je nu een fan bent van gangsterfilms of gewoon op zoek bent naar een goede film om te kijken, je zult zeker iets op deze lijst vinden dat je interesse wekt. Dus zonder verder oponthoud, hier zijn de top 10 beste maffiafilms:

Top 10 maffia films

The Godfather (1972)

Ongetwijfeld de beroemdste maffiafilm aller tijden, “The Godfather” vertelt het verhaal van de familie Corleone en hun opkomst naar de macht in de wereld van de georganiseerde misdaad. Met een cast vol sterren en enkele van de meest iconische scènes uit de filmgeschiedenis is “The Godfather” een must voor elke fan van het genre.

The Godfather (1972) on IMDb

The Godfather (1972)

The Godfather (1972) on IMDb

Lees verder »

Suburra (2015)

Dit Italiaanse misdaaddrama volgt de bewoners van de beruchte buitenwijk van Rome terwijl ze verstrikt raken in de onderwereld van de stad. Met zijn gruizige portrettering van het leven in de maffia is “Suburra” ver verwijderd van je typische Hollywood gangster flick. Maar laat dat je niet afschrikken – deze film is je tijd meer dan waard.

 

Suburra (2015) on IMDb

The Departed (2005)

Martin Scorsese’s met een Academy Award bekroonde film vertelt het verhaal van een undercover agent die infiltreert in een misdaadsyndicaat in Boston. Naarmate hij dieper en dieper in de criminele onderwereld komt, begint hij zijn oorspronkelijke missie uit het oog te verliezen. Met zijn stellaire cast en het spannende plot is “The Departed” een maffiafilm die je niet wilt missen.

 

The Departed (2006) on IMDb

The Departed (2006)

The Departed (2006) on IMDb

Lees verder »

Scarface (1983)

Al Pacino speelt de rol van Tony Montana, een Cubaanse vluchteling die naar Amerika komt op zoek naar de Amerikaanse droom. Maar als hij verstrikt raakt in de drugshandel van Miami, realiseert hij zich al snel dat het enige wat telt macht is. Een over-the-top film met een onvergetelijke prestatie van Pacino, “Scarface” is een gangsterfilm waar je nog lang na de aftiteling aan zult denken.

 

 

Scarface (1983) on IMDb

Scarface (1983)

Scarface (1983) on IMDb

Lees verder »

Redline (2007)

Deze Japanse anime volgt het verhaal van JP, een illegale straatracer die ervan droomt professioneel coureur te worden. Wanneer hij Sonoshee ontmoet, een mooie vrouw met haar eigen race-aspiraties, vormen de twee een team en beginnen aan een cross-country race die hun leven voorgoed zal veranderen. Als je op zoek bent naar een film vol actie met een aantal geweldige autoachtervolgingen, dan is “Redline” zeker iets voor jou. 

Redline (2007) on IMDb

The Irishman (2019)

Geregisseerd door Martin Scorsese en met Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci in de hoofdrollen, vertelt “The Irishman” het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran-een huurmoordenaar die werkte voor de legendarische maffiabaas Russell Bufalino. Deze epische film overspant meerdere decennia en beschrijft Sheerans opkomst in de georganiseerde misdaad en zijn uiteindelijke val uit de gratie. Met zijn all-star cast en aangrijpende verhaal is “The Irishman” een maffiafilm die je niet wilt missen.

The Irishman (2019) on IMDb

The Irishman (2019)

The Irishman (2019) on IMDb

Lees verder »

Goodfellas (1990)

Gebaseerd op ware gebeurtenissen, vertelt “Goodfellas” het verhaal van Henry Hill, een kleine crimineel die opklimt in de criminele onderwereld van New York. Met een all-star cast, waaronder Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci, wordt “Goodfellas” algemeen beschouwd als een van de beste films van Martin Scorsese. Als je op zoek bent naar een meeslepende maffiafilm met ongelooflijke prestaties, dan is dit zeker de film voor jou. 

Goodfellas (1990) on IMDb

GoodFellas (1990)

Goodfellas (1990) on IMDb

Lees verder »

Bullhead (2011)

Dit Belgische drama volgt Jacky Vanmarsenille – een jonge man die betrokken raakt bij de illegale hormoonhandel in België nadat hij als kind gepest werd om zijn gebrekkige fysieke verschijning. Wanneer hij steroïden gaat gebruiken om zijn lichaam op te krikken, zet hij een reeks gebeurtenissen in gang die verwoestende gevolgen hebben. Een gruizige en donkere kijk op het leven in de criminele onderwereld van België , “Bullhead” is niet voor de zwakke harten . Maar als je op zoek bent naar een goed gemaakte film met uitstekend acteerwerk , dan is deze film zeker je tijd waard .

Bullhead (2011) on IMDb

L’immortel (2010)

Deze Franse thriller vertelt het verhaal van Richard Mortier – een man die tot levenslang is veroordeeld nadat hij drie politieagenten heeft vermoord. In de gevangenis beraamt Mortier zijn wraak op degenen die hem achter de tralies hebben gezet. Wanneer hij uiteindelijk uit de gevangenis ontsnapt, gaat hij op een bloedige zoektocht naar wraak. Met Jean Reno als Mortier in de hoofdrol is “L’immortel” een maffiafilm die je niet snel zult vergeten.

22 Bullets (2010) on IMDb

Donnie Brasco (1997)

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt “Donnie Brasco” het verhaal van Joseph D . Pistone – een FBI-agent die eind jaren zeventig infiltreert in de misdaadfamilie Bonanno in New York City. Met Al Pacino en Johnny Depp in de hoofdrollen is “Donnie Brasco” een uitstekende film over loyaliteit, verraad en de prijs van succes in de criminele onderwereld. Als je op zoek bent naar een geweldige maffiafilm met twee geweldige hoofdrolspelers, dan is dit dé film voor jou.

Donnie Brasco (1997) on IMDb

Donnie Brasco (1997)

Donnie Brasco (1997) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 misdaad

Top 10 detective films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!