Beste avontuurfilms top 10

Als het gaat om avonturenfilms is er geen tekort aan opties. Van klassieke films als Raiders of the Lost Ark en Jurassic Park tot moderne kaskrakers als The Lord of the Rings trilogie, er zijn genoeg geweldige avonturenfilms te vinden. Maar welke zijn de beste? Hier is onze top tien lijst voor de meest epische avonturenfilms aller tijden! 

Top 10 avontuurfilms

Indiana Jones and The Raiders of the Lost Ark (1981)

Deze film heeft het allemaal: spannende actiescènes, een spannend plot, en een iconische hoofdrolspeler in Harrison Ford als Indiana Jones. Het is geen wonder waarom deze film een van de populairste franchises uit de geschiedenis op gang bracht. 

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) on IMDb

Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) on IMDb

Lees verder »

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park, een film die geen introductie nodig heeft, is een sciencefiction klassieker die dinosaurussen weer tot leven bracht op het scherm. De verbluffende beelden en baanbrekende speciale effecten maken het een must voor elke fan van avonturenfilms.
Jurassic Park (1993) on IMDb

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park (1993) on IMDb

Lees verder »

The Lord Of The Rings Trilogie (2001-2003)

Peter Jackson’s versie van J.R.R Tolkein’s fantasie-epos was niets minder dan briljant. Met spectaculaire beelden en een boeiend verhaal blijven deze drie films behoren tot de beste avonturenfilms ooit gemaakt.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) on IMDb

Inception (2010)

Deze psychologische thriller volgt Dom Cobb – gespeeld door Leonardo DiCaprio – als hij probeert een idee diep in iemands geest te planten door middel van droommanipulatietechnologie. Met adembenemende actiescènes en breinbrekende concepten houdt Inception je zeker tot het einde toe in spanning!
Inception (2010) on IMDb

Inception (2010)

Inception (2010) on IMDb

Lees verder »

Avatar (2009)

James Cameron’s sci-fi meesterwerk vertelt het verhaal van Jake Sully – gespeeld door Sam Worthington – die de controle over zijn eigen avatar lichaam overneemt om Pandora van de ondergang te redden. Met verbluffende beelden en een meeslepende 3D-ervaring is Avatar een avontuur dat je niet wilt missen!
Avatar (2009) on IMDb

Avatar (2009)

Avatar (2009) on IMDb

Lees verder »

National Treasure (2004)

Nicolas Cage speelt Benjamin Franklin Gates – een schattenjager die een legendarisch geheim probeert te ontdekken dat door de hele Amerikaanse geschiedenis heen verborgen ligt – in deze actievolle stoeipartij langs een aantal beroemde Amerikaanse locaties.
National Treasure (2004) on IMDb

Pirates Of The Caribbean: Curse Of The Black Pearl (2003)

https://youtu.be/naQr0uTrH_s
Johnny Depp speelt de hoofdrol als kapitein Jack Sparrow in dit bloedstollende avontuur op volle zee. Vol gedurfde ontsnappingen en gedenkwaardige personages, laat deze film je tot het einde toe voor kapitein Jack supporteren!

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) on IMDb

The Goonies (1985)

Deze cultklassieker volgt een groep buitenbeentjes die op een onverwachte schattenjacht gaan vol gevaar en spanning om elke hoek. Een geweldige keuze voor alle leeftijden – perfect voor een familiefilmavond!
The Goonies (1985) on IMDb

The Goonies (1985)

The Goonies (1985) on IMDb

Lees verder »

Star Wars: A New Hope (1977)

Over iconische franchises gesproken, Star Wars is gemakkelijk een van de meest invloedrijke films ooit gemaakt. Van de revolutionaire speciale effecten tot de tijdloze personages, deze ruimte-opera is meer dan 40 jaar na de release nog steeds sterk! 

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) on IMDb

Star Wars: A New Hope (1977)

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) on IMDb

Lees verder »

Up (2009)

Een andere Disney-klassieker die je misschien nog nooit hebt gezien. Up vertelt het verhaal van de bejaarde Carl Fredricksen, die zijn droom om naar Zuid-Amerika te reizen wil waarmaken. Hij bindt zijn huis vast aan ballonnen en vliegt ermee weg. Maar dan ontdekt hij dat hij niet alleen is. De film bevat veel humor en hart, en de personages zorgen ervoor dat je de tissues nodig hebt.

Up (2009) on IMDb

Up (2009)

Up (2009) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 western films

Top 10 actiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!