10 beste detective films van na 2010

Hou je van spanning, mysterie en verrassingen? Dan ben je misschien dol op de detective-genre! Wij hebben speciaal voor jou een lijst samengesteld met de tien beste detective-films die na 2010 zijn uitgekomen. Elk van deze films heeft een unieke verhaallijn, onverwachte wendingen en een uitstekende cast. Deze must-see films zullen je gedachten in de war brengen en je op het puntje van je stoel houden. Laten we beginnen!

Top 10 detective films

Prisoners (2013)

Deze film van Denis Villeneuve gaat over de ontvoering van twee jonge meisjes en de wanhopige pogingen van hun vaders om hen te vinden. Met hoofdrollen van Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal is de spanning te snijden en houdt hij je tot het einde geboeid.

Prisoners (2013)

Prisoners (2013) on IMDb

Lees verder »

The Nice Guys (2016)

Deze buddy-film speelt zich af in Los Angeles in de jaren 70. Een privé-detective en een huurling worden onverwacht betrokken bij een zaak van corruptie en moord. Het eindigt in een explosieve finale die je niet wilt missen. Met Russel Crowe en Ryan Gosling in de hoofdrollen, is de humoristische ondertoon perfect uitgebalanceerd met spanning en intrige.

Gone Girl (2014)

Dit is een meeslepende thriller over de verdwijning van een vrouw. Haar man wordt verdacht van de moord op zijn vrouw, maar niets is wat het lijkt. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gillian Flynn en is een absolute must-see. Onder regie van David Fincher, die bekend staat om zijn stijlvolle cinematografie en het vertellen van ingewikkelde verhalen, zorgt deze film voor een onvergetelijke kijkervaring.

 
 

Gone Girl (2014)

Gone Girl (2014) on IMDb

Lees verder »

Shutter Island (2010)

Met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol is deze film van Martin Scorsese een duistere, psychologische thriller over de moord op een gevangene in een instelling voor criminelen met een geestelijke beperking. Het verhaal neemt een onverwachte wending die het publiek in de war zal brengen. De onheilspellende sfeer en de uitstekende prestaties van de cast zullen je de hele tijd op het randje van je stoel houden.

Shutter Island (2010)

Shutter Island (2010) on IMDb

Lees verder »

Knives Out (2019)

Deze detective-film is een eerbetoon aan de klassieke whodunit-verhalen. Wanneer de patriarch van een rijke familie overlijdt, begint detective Benoit Blanc (Daniel Craig) onderzoek te doen naar de reden achter zijn dood. Het publiek wordt meegenomen op een krankzinnige, amusante rit samen met een sterke cast, waaronder Chris Evans en Jamie Lee Curtis.

Knives Out (2019)

Knives Out (2019) on IMDb

Lees verder »

Luther (2023)

Deze detective-serie in de vorm van een film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. In dit verhaal van Neil Cross, met in de hoofdrol Idris Elba , speelt detective Luther een gevaarlijk kat-en-muisspel met een moordende psychopaat. Volg het verhaal terwijl hij een wanhopige race tegen de klok voert om onschuldige slachtoffers te redden.

 

Luther: The Fallen Sun (2023)

Luther: The Fallen Sun (2023) on IMDb

Lees verder »

Bad Times at the el royale (2018)

In deze mysterieuze thriller kruist het pad van zeven vreemden wanneer ze allemaal inchecken in het El Royale Hotel. Deze vreemdelingen hebben elk een eigen agenda en wanneer het hotel dient als het toneel van een brute misdaad, is het aan hen om het op te lossen. Met een uitstekende cast waaronder Jeff Bridges en Chris Hemsworth, is dit een film die je niet wilt missen.

Bad Times at the El Royale (2018)

Bad Times at the El Royale (2018) on IMDb

Lees verder »

The Lovebirds (2020)

In deze romantische komedie gaan de hoofdrolspelers op zoek naar de waarheid nadat ze getuige zijn van een moord. Ze komen in hilarische situaties terecht, terwijl ze routineus politiewerk vermijden. Met Issa Rae en Kumail Nanjiani in de hoofdrollen is de humor en spanning perfect in balans.

The Girl on the Train (2016)

Deze film met Emily Blunt in de hoofdrol, gaat over een vrouw die dagelijks een trein neemt en uiteindelijk verstrikt raakt in een moordzaak. Het verhaal neemt verschillende wendingen, en met de achtergronden en motivaties van elk personage die onthuld worden, blijf je tot het laatste moment geboeid.

 

Sherlock Holmes 2 (2011)

In deze actievolle detective-film keert Robert Downey Jr. terug als de legendarische detective Sherlock Holmes. Samen met zijn trouwe assistent Dr. John Watson (Jude Law) onderzoeken ze een reeks van sterfgevallen die zich afspelen in Europa. Onderschat de dominante en arrogante persoonlijkheid van Holmes vooral niet, want hij zal zeker de moordenaar ontmaskeren voordat het te laat is.

 

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 misdaad films

Top 10 maffia films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!