Best betaalde acteurs 2023 – Top 10

In 2023 domineerden enkele acteurs de top van Hollywood’s financiële echelons. Hun indrukwekkende inkomsten weerspiegelen niet alleen hun acteertalent, maar ook hun commerciële succes. Hier is een lijst van de 10 best betaalde acteurs van dit jaar, die laat zien hoe lucratief de filmindustrie kan zijn.

1. Tom Cruise

Een van de meest iconische acteurs in Hollywood, bekend om zijn rollen in actiefilms zoals Mission: Impossible en Top Gun. In 2023 verdiende hij ongeveer $100 miljoen, voornamelijk door de succesvolle Top Gun Maverick.

2. Will Smith

Een veelzijdige acteur en muzikant, bekend om zowel zijn dramatische als komische rollen. In 2023 verdiende Smith $35 miljoen, onder meer dankzij zijn rol in Emancipation.

3. Leonardo DiCaprio

Beroemd om zijn veelzijdige acteertalent en rollen in films als “Titanic” en “The Revenant”. DiCaprio’s verdiensten in 2023 bedroegen $30 miljoen, mede dankzij Killers of the Flower Moon.

4. Brad Pitt

Bekend als een van de meest invloedrijke acteurs ter wereld, heeft Pitt een indrukwekkend trackrecord in Hollywood. Zijn inkomen in 2023 was $30 miljoen, deels door zijn rol in een ongetitelde Formule 1-film.

5. Dwayne Johnson

Ook bekend als “The Rock”, deze voormalige worstelaar is uitgegroeid tot een van de meest herkenbare acteurs. In 2023 verdiende hij $22,5 miljoen, vooral dankzij Black Adam.

6. Will Ferrell

Een gerespecteerde komische acteur, bekend om zijn rollen in talloze comedyfilms. Ferrell verdiende $20 miljoen in 2023, waaronder voor “Spirited”.

7. Chris Hemsworth

Wereldwijd bekend als “Thor” in het Marvel Cinematic Universe, heeft Hemsworth ook in andere genres geacteerd. Zijn inkomen in 2023 was $20 miljoen.

8. Vin Diesel

Beroemd om zijn rol in de “Fast & Furious”-franchise, is Diesel een prominente actieheld. In 2023 verdiende hij $20 miljoen.

9. Tom Hardy

Een veelzijdige Britse acteur, bekend om zijn intense en boeiende optredens. Hardy’s verdiensten in 2023 bedroegen $20 miljoen, onder andere voor zijn rol in “Venom 3”.

10. Joaquin Phoenix

Een uitzonderlijk getalenteerde acteur, bekend om zijn diepgaande en complexe rollen. Phoenix verdiende in 2023 $20 miljoen, deels door zijn optreden in “Joker 2: Folie a Deux”.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Actiefilms

Top 10 Comedyfilms

– Beste X-men films

– Beste 10 Marvel films

– Beste 10 DC films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.