Bekende Amerikaanse actrices top 10

Laat je inspireren door de indrukwekkende prestaties van deze vrouwen, die het witte doek hebben betoverd en harten over de hele wereld hebben veroverd. Klaar om de grootsheid van Hollywood te ervaren? Ontdek onze selectie van de top 10 beste Amerikaanse actrices en laat je betoveren door hun onmiskenbare charme en talent. 

1. Meryl Streep

Meryl Streep staat bekend als een van de veelzijdigste actrices met een recordaantal Oscar-nominaties; haar rollen variëren van Sophie’s Choice tot The Devil Wears Prada. Ze heeft haar publiek keer op keer verbaasd met haar vermogen om complexe karakters tot leven te brengen. Streep blijft een inspiratiebron en een iconisch figuur in Hollywood. Bekijk hier al haar films en series.

🏆 Oscars: 3
🏆 Emmy’s: 3

2. Jodie Foster

Jodie Foster, een kindster die uitgroeide tot een gerespecteerde actrice en regisseur, verwierf faam met rollen in Taxi Driver en The Silence of the Lambs, waarvoor ze twee Oscars won. Ze heeft zich ook bewezen als een scherpe regisseur en producent, met een carrière die de kracht en diepte van vrouwelijke rollen in de schijnwerpers zet. Belijk hier alle films van Jodie Foster.

🏆 Oscars: 2
🏆 Emmy’s: 0

3. Angelina Jolie

Angelina Jolie, een Oscarwinnaar en humanitair icoon, staat bekend om haar krachtige vertolkingen in films als Girl, Interrupted en Changeling. Naast haar filmwerk, is ze wereldwijd erkend voor haar toegewijde werk met de VN als een vluchtelingenambassadeur. Jolie is ook een invloedrijke regisseur en filmmaker die zich inzet voor sociale kwesties. Bekijk hier alle films van Angelina Jolie

🏆 Oscars: 1
🏆 Emmy’s: 0

4. Natalie Portman

Natalie Portman, met haar indrukwekkende debuut in Léon: The Professional, heeft ze zichzelf gevestigd als een formidabele actrice in zowel mainstream als onafhankelijke cinema, met een Academy Award voor haar rol in Black Swan. Haar intelligentie en toewijding aan haar ambacht schijnen door in haar rollen en haar werk als regisseur en producent. Bekijk hier alle films van Natalie Portman.

🏆 Oscars: 1
🏆 Emmy’s: 0

5. Nicole Kidman

Nicole Kidman, een actrice met een buitengewone reikwijdte, heeft een indrukwekkende reeks rollen op haar naam staan, van Moulin Rouge! tot The Hours, wat haar een Oscar opleverde. Kidman is ook bekend om haar elegante verschijning en haar vermogen om intensiteit en kwetsbaarheid in haar personages te brengen. Bekijk hier alle films van Nicole Kidman.

🏆 Oscars: 1
🏆 Emmy’s: 2

6. Sandra Bullock

Sandra Bullock heeft zich bewezen als een van Hollywood’s meest geliefde actrices met haar charmante rollen in Speed en haar Oscar-winnende optreden in The Blind Side. Haar veelzijdigheid strekt zich uit van actie tot komedie en drama, waardoor ze een vaste waarde blijft in de entertainmentindustrie. Bekijk hier alle films van Sandra Bullock.

🏆 Oscars: 1
🏆 Emmy’s: 0

7. Sigourney Weaver

Sigourney Weaver, vaak aangeduid als de Sci-Fi Queen, heeft grenzen verlegd met haar iconische rol als Ellen Ripley in de Alien-franchise, waarmee ze een nieuwe standaard zette voor vrouwelijke actiehelden. Haar brede scala aan talenten is zichtbaar in zowel dramatische als komische rollen, waarmee ze blijft bijdragen aan haar indrukwekkende filmografie. Bekijk hier alle films van Sigourney Weaver.

🏆 Oscars: 0
🏆 Emmy’s: 0

8. Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence sprong in de schijnwerpers met haar rol in Winter’s Bone en werd een van de jongste actrices ooit die een Oscar won voor haar prestatie in Silver Linings Playbook. Met rollen in zowel grote franchises als The Hunger Games als in karaktergedreven films, blijft ze haar veelzijdigheid als actrice bewijzen. Bekijk hier alle films van Jennifer Lawrence.

🏆 Oscars: 1
🏆 Emmy’s: 0

9. Emma Stone

Emma Stone staat bekend om haar veelzijdige rollen in films als La La Land, The Favourite, en Easy A. Ze heeft een uniek talent voor het combineren van komedie en drama, wat haar tot een favoriet maakt bij zowel publiek als critici. Stone, bekend om haar expressieve acteerwerk en charismatische aanwezigheid, heeft haar veelzijdigheid bewezen in zowel onafhankelijke films als grote Hollywoodproducties. Haar rol in La La Land leverde haar niet alleen een Oscar op, maar ook wereldwijde erkenning als een van de vooraanstaande actrices van haar generatie. Bekijk alle films van Emma Stone.

  • 🏆 Oscars: 1
  • 🏆 Emmy’s: 0

10. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson is wereldberoemd als Black Widow in het Marvel Cinematic Universe en heeft ook indruk gemaakt met haar rollen in Lost in Translation en Marriage Story. Ze heeft een breed scala aan personages vertolkt, van actieheld tot complexe dramatische rollen, wat haar veelzijdig talent onderstreept. Johansson’s vermogen om zowel fysiek veeleisende als emotioneel diepgaande rollen te spelen, heeft haar tot een van de meest gevraagde actrices in Hollywood gemaakt. Haar prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven, met meerdere Oscar-nominaties die getuigen van haar uitzonderlijke talent en toewijding aan haar vak. Bekijk hier alle Scarlett Johansson films.

  • 🏆 Oscars: 0
  • 🏆 Emmy’s: 0

11. Cate Blanchett (niet Amerikaans)

Cate Blanchett wordt geprezen voor haar krachtige aanwezigheid op het scherm en haar kameleontische vaardigheden, zoals blijkt uit haar rollen in Elizabeth en Blue Jasmine, waarvoor ze Oscars won. Haar theaterwerk en directeurschap bij de Sydney Theatre Company tonen haar diepe toewijding aan de dramatische kunsten. Bekijk alle films van Cate Blanchett.

🏆 Oscars: 2
🏆 Emmy’s: 0

12: Margot Robbie (niet Amerikaans)

Margot Robbie heeft snel naam gemaakt als een van de meest talentvolle actrices van haar generatie, bekend om haar baanbrekende rol in The Wolf of Wall Street en haar bekroonde vertolking van Tonya Harding in I, Tonya. Haar productiebedrijf benadrukt haar toewijding aan het creëren van complexe vrouwelijke personages. Bekijk alle films van Margot Robbie.

🏆 Oscars: 0
🏆 Emmy’s: 0

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Actiefilms

Top 10 Comedyfilms

– Beste X-men films

– Beste 10 Marvel films

– Beste 10 DC films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.