Acteurs met de meeste Oscars – Top 10

Deze lijst (vanaf 1980) brengt een selectie van acteurs en actrices samen die de filmwereld hebben verrijkt met hun uitzonderlijke talent en toewijding. Namen als Daniel Day-Lewis en Meryl Streep staan symbool voor acteerprestaties van de hoogste orde, erkend door meerdere Oscar-overwinningen. Hun indrukwekkende carrières vormen een inspiratie en een maatstaf voor uitmuntendheid in de filmindustrie.

1. Daniel Day-Lewis (3 oscars)

Bekend om zijn intensieve method acting en selectieve filmkeuzes, wordt Daniel Day-Lewis beschouwd als een van de grootste acteurs van zijn generatie. Zijn bekroonde rollen in My Left Foot, There Will Be Blood en Lincoln tonen zijn vermogen om complexe en diverse karakters te vertolken.

2. Meryl Streep (3 Oscars)

Meryl Streep, vaak beschouwd als de beste actrice van haar generatie, heeft een recordaantal van 21 Oscar-nominaties en heeft drie keer gewonnen voor Kramer vs. Kramer, Sophie’s Choice en The Iron Lady. Haar veelzijdigheid en vermogen om in verschillende accenten en talen te acteren zijn ongeëvenaard.

3. Jack Nicholson (3 Oscars)

Jack Nicholson, een icoon van de Amerikaanse cinema, staat bekend om zijn veelzijdige rollen in films variërend van drama tot komedie. Hij heeft drie Oscars gewonnen, waaronder twee voor Beste Acteur (One Flew Over the Cuckoo’s Nest en As Good as It Gets) en één voor Beste Mannelijke Bijrol (Terms of Endearment).

4. Al Pacino (2 Oscars)

Al Pacino, een icoon van de film, is beroemd om zijn intense en energieke acteerstijl. Hij won een Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol in Scent of a Woman na meerdere nominaties.

5. Tom Hanks (2 Oscars)

Tom Hanks is een van de meest geliefde en herkenbare acteurs van zijn tijd, bekend om zijn charismatische en elke man-personages. Hij won achter elkaar Oscars voor Beste Acteur voor zijn rollen in Philadelphia en Forrest Gump.

6. Denzel Washington (2 Oscars)

Denzel Washington is een van de meest gerespecteerde en getalenteerde acteurs van zijn generatie, bekend om zijn krachtige en charismatische optredens. Hij heeft twee Oscars gewonnen: Beste Mannelijke Bijrol voor Glory en Beste Acteur voor Training Day.

7. Robert De Niro (2 Oscars)

Robert De Niro, vaak beschouwd als een van de grootste acteurs in de filmgeschiedenis, staat bekend om zijn intense en meeslepende acteerstijl. Hij won Oscars voor zijn rollen in The Godfather Part II en Raging Bull.

8. Jodie Foster (2 Oscars)

Jodie Foster, bekend om haar krachtige vertolkingen, heeft Oscars gewonnen voor The Accused en The Silence of the Lambs. Haar rollen, variërend van een aanvalsslachtoffer tot een FBI-agent, tonen haar uitzonderlijke talent en diepgang als actrice.

9. Cate Blanchett (2 Oscars)

Cate Blanchett, een veelzijdige actrice, heeft Oscars gewonnen voor haar rollen in The Aviator als Katharine Hepburn en in Blue Jasmine als een sociaal vervallen vrouw. Haar vermogen om complexe personages te belichamen heeft haar tot een van de meest bewonderde actrices in Hollywood gemaakt.

10. Christoph Waltz (2 Oscars)

Christoph Waltz, een acteur met een opvallende aanwezigheid in zowel Europese als Amerikaanse cinema, heeft twee Oscars gewonnen voor Beste Mannelijke Bijrol. Zijn eerste Oscar won hij voor zijn rol als SS-officier Hans Landa in Inglourious Basterds (2009), en zijn tweede voor het spelen van Dr. King Schultz in Django Unchained (2012). Beide rollen, geregisseerd door Quentin Tarantino, benadrukken Waltz’s vermogen om charismatische en gelaagde antagonisten te vertolken.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Actiefilms

Top 10 Comedyfilms

– Beste X-men films

– Beste 10 Marvel films

– Beste 10 DC films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.