11 leuke tekenfilms uit de jaren 30

Als je van tekenfilms houdt, dan weet je dat de jaren 30 een belangrijk tijdperk zijn in de geschiedenis van animatie. Het was een tijd van innovatie en creativiteit waarin we de geboorte zagen van enkele van de meest iconische tekenfilmfiguren. In deze blog gaan we je meenemen op een reis terug in de tijd naar de jaren 30 en kijken we naar 11 leuke tekenfilms die je absoluut moet zien!

 

11 leuke tekenfilms uit de jaren 30

Looney Tunes (1930)

Wie kent ze niet; Bugs Bunny, Daffy Duck of Porky Pig? Looney Tunes heeft alles wat je in een tekenfilm wilt; kleurrijke personages, grappige verhaallijnen en natuurlijk de legendarische ‘That’s All Folks!’ Uitspraak.

Mickey's Picknick (1930)

Dit is de eerste tekenfilm waar Mickey Mouse verschijnt met een zin. De animatiefilm werd uitgebracht in 1930 en laat Mickey en Minnie op een picknick gaan. Maar zoals te verwachten loopt alles niet zoals gepland.

Betty Boop (1932)

Betty Boop was een van de meest iconische stripfiguren uit de jaren 30 en ze staat bekend om haar sexy stijl en fantastische zangstem. Haar animaties zijn nog steeds een genot om naar te kijken!

Popeye (1933)

Wie kent hem niet? De spierbundel die houdt van spinazie en zijn liefje Olive Oyl beschermt tegen Brutus. Popeye is al generaties lang een favoriet onder kinderen en volwassenen.

 

Koning Kong (1933)

Koning Kong was geen cartoon, maar werd wel geanimeerd met stop-motion. De film uit 1933 is een klassieker geworden in het horrorgenre, en de stop-motion-stop-motionanimatie ziet er nog steeds geweldig uit.

Donald Duck (1934)

Geen lijst met tekenfilms uit de jaren 30 zou compleet zijn zonder de eend met het strenge temperament; Donald Duck. Zijn hilarische avonturen en talloze persoonlijkheid maken hem een onvergetelijk personage.

Goofy (1934)

Goofy, de vriend van Mickey Mouse, is een geliefd stripfiguur. Zijn grappige stem, onhandige manieren en goofy uiterlijk zijn onweerstaanbaar.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen (1937)

Snow White was de eerste lange animatiefilm van Disney die werd uitgebracht in 1937. Het was zowel een commercieel als kritisch succes en staat bekend als een mijlpaal in de animatiegeschiedenis.

Daffy Duck (1937)

Daffy Duck is een van de meest geliefde stripfiguren uit de jaren 30. Hij is brutaal, sluw en erg grappig. Zijn avonturen zijn legendarisch en zijn persoonlijkheid is onvergetelijk.

Bugs Bunny (1938)

Bugs Bunny zou hem niet zijn als hij niet in deze lijst zou zitten. Hij is de ultieme grappenmaker en zijn avonturen zijn altijd hilarisch. Zijn bekende uitspraak “What’s up, doc?” is een van de meest iconische uit de tekenfilmgeschiedenis.

Het lelijke eendje (1939)

Het lelijke eendje: Het lelijke eendje is een aangrijpend verhaal over acceptatie en vertrouwen. De animatiefilm uit 1939 is gebaseerd op het verhaal van Hans Christian Andersen en is nog steeds relevant.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 20

Tekenfilms uit de jaren 40

Leukste tekenfilms van vroeger

Beste animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!