10 leuke tekenfilms met honden erin

Wie houdt er nu niet van honden? Ze zijn lief, speels en altijd trouw aan hun baasje. Maar wist je dat er ook heel veel leuke tekenfilms zijn waar honden de hoofdrol spelen of een leuke bijrol? In deze lijst bespreken we de 10 leukste tekenfilms met honden erin. Van de klassieke dalmatiërs tot de nieuwe DC League of Super-Pets, we hebben voor ieder wat wils. Elke film krijgt ook nog eens een uitgebreide introductie, dus lees snel verder.

 

Leukste tekenfilms met honden

101 dalmatiërs (1961)

We trappen af met een echte klassieker: 101 dalmatiërs uit 1961. Deze film gaat over Pongo en Perdita, twee dalmatiër honden die hun puppies uit de handen van de gemene Cruella De Vil moeten redden. De film is spannend, grappig en ontzettend schattig. Het heeft ons laten zien dat je nooit teveel dalmatiër puppies kunt hebben. 

101 Dalmatians (1996)

101 Dalmatians (1996) on IMDb

Lees verder »

The secret life of pets (2016)

In The Secret Life of Pets zien we wat er gebeurt als baasjes de deur achter zich dicht trekken en de huisdieren alleen thuis blijven. Hier volgen we terriers Max en Duke, die samen op avontuur gaan tegen de wil van hun baasjes. Deze film is hilarisch, met een sterke cast aan stemacteurs en een geweldige verhaallijn die je nog urenlang aan het lachen brengt. 

Bolt (2008)

De volgende op ons lijstje is Bolt. Bolt speelt een hond die denkt dat hij een superheld is, omdat hij al zijn hele leven op een filmset woont en denkt dat hij echt alles kan. Maar wanneer hij per ongeluk van zijn set weg raakt, begint hij aan een avontuurlijke reis om weer thuis te komen. Bolt heeft alles: actie, avontuur, liefde. Het heeft nog niet eens een beetje gebeten.

Bolt (2008)

Bolt (2008) on IMDb

Lees verder »

DC League of Super-Pets (2022)

De geanimeerde DC League of Super-Pets is nog niet uitgekomen, maar we kunnen nu al vertellen dat het een geweldige film zal zijn. Hier volgen we Krypto, de superhond van Superman, en zijn vrienden die samenwerken om de wereld te redden. De film zit vol met superkrachten, liefde, en we kunnen haast niet wachten om het te zien.

DC League of Super-Pets (2022)

DC League of Super-Pets (2022) on IMDb

Lees verder »

Paws of fury: The Legend of Hank (2022)

Over uitkijken gesproken, Paws of Fury: The Legend of Hank is ook nog niet uitgekomen, maar we verwachten er veel van. Deze film volgt Hank, een arbeidershond die uit het asiel ontsnapt om de wereld te redden. Hij is geen superhond, maar zijn vastberadenheid om het goede te doen maakt hem meer dan genoeg. Of Hank bij de top tien zal eindigen, is onbekend, maar we denken dat het een geweldige film gaat worden.

Paws of Fury: The Legend of Hank (2022)

Paws of Fury: The Legend of Hank (2022) on IMDb

Lees verder »

Scoob! (2020)

Scooby-Doo is misschien wel de meest geliefde hond uit de animatiewereld en daarom had hij natuurlijk een plekje in onze top tien verdiend. In de film Scoob! volgen we hoe Shaggy en zijn vrienden Scooby-Doo ontmoeten en samen op avontuur gaan. Het verhaal, de actie en de humor in deze film vermaken jong en oud.

Scoob! (2020)

Scoob! (2020) on IMDb

Lees verder »

Frankenweenie (2012)

We gaan even terug naar de jaren 80 met Frankenweenie. Deze film is een hommage aan de klassieke horrorfilms en volgt Victor, een jonge uitvinder die zijn hond Sparky weer tot leven probeert te brengen. De film is donker, grappig en origineel, en het is het perfecte Halloween-kijkmateriaal.

Frankenweenie (2012)

Frankenweenie (2012) on IMDb

Lees verder »

Up (2009)

Up is misschien wel een van de beste animatiefilms aller tijden, zo’n film die zowel kinderen als volwassenen weet te vermaken en te ontroeren. Deze film gaat over een oude man die op reis gaat door de wildernis met zijn trouwe viervoeter Dug, een hond die kan praten. Het verhaal van de film is diepgaand, het is perfect geanimeerd, en Dug zorgt voor genoeg humor om je lachspieren te trainen. 

 

Up (2009)

Up (2009) on IMDb

Lees verder »

Balto (1995)

De film Balto is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een hond genaamd Balto die tijdens de Nome Gold Rush in 1925 een serum naar een afgelegen stadje in Alaska bracht. Het is een prachtige film over doorzettingsvermogen en trouw en is perfect voor elke hondenliefhebber.

 

Balto (1995)

Balto (1995) on IMDb

Lees verder »

All Dogs Go To Heaven (1989)

We sluiten dit lijstje af met All Dogs Go To Heaven, een film die in bijna elke top tien staat van beste tekenfilms. Het volgt Charlie en Itchy, die na hun dood terugkeren naar de aarde om wraak te nemen op hun baas die hen heeft verraden. De film is grappig, ontroerend en vooral heel muzikaal. Het is een absolute klassieker en mag niet gemist worden door elke hondenliefhebber.

All Dogs Go to Heaven (1989)

All Dogs Go to Heaven (1989) on IMDb

Lees verder »

In deze blog hebben we de 10 leukste tekenfilms met honden erin behandeld, van de klassieke dalmatiërs tot de nieuwste DC League of Super-Pets. Elke film heeft zijn eigen charme en we raden ze allemaal aan om te kijken. Of je nu van actie, avontuur, komedie of zelfs horror houdt, er zit voor iedereen wel wat tussen. Het is ontzettend leuk om te zien hoe animatiefilms de band tussen mens en dier kunnen laten zien en dat is waarom deze films ons zo dierbaar zijn. Dus, zet de popcorn maar klaar, kruip op de bank en geniet van deze geweldige films met de trouwste viervoeters die er zijn.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Beste klassieke Disney animatiefilms

Leuke films met dinosaurussen

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!