14 meest iconische tekenfilmfiguren met films

Cartoons zijn een onderdeel van onze jeugdherinneringen en hebben een speciale plek in ons hart. Of het nu Mickey Mouse is die de show stal of Tom en Jerry‘s hilarische ontsnappingen, elk personage is uniek en heeft een blijvende impact op ons achtergelaten. In deze blog gaan we in op de 14 meest iconische tekenfilmfiguren uit onze kindertijd en bespreken we waarom ze zo speciaal zijn. Van luidruchtige Donald Duck tot de charmante Betty Boop, elk personage heeft zijn eigen kenmerken die ons blij maken en ons doen glimlachen.

14 iconische tekenfilm figuren

Mickey Mouse

Wie kent hem niet? Mickey Mouse is zonder twijfel de meest iconische cartoonfiguur aller tijden. Hij is het boegbeeld van Disney en heeft de harten van miljoenen mensen veroverd. Met zijn grote oren en opgewekte houding is Mickey een van de meest herkenbare personages ter wereld. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom hij nog steeds zo populair is bij jong en oud.

The Wonderful Summer of Mickey Mouse (2022)

Mickey: The Story of a Mouse (2022) on IMDb

Lees verder »

Tom and Jerry

Tom en Jerry zijn het ultieme katten-en-muizen duo. Hun eindeloze grapjes en grollen hebben ons aan het lachen gemaakt sinds de jaren 40. Wie kan zich niet het iconische achtervolgingen en ontsnappingen herinneren? Tom en Jerry maken ons aan het lachen met hun rivaliteit en grappen.

Tom and Jerry Meet Sherlock Holmes (2010)

Tom and Jerry Meet Sherlock Holmes (2010) on IMDb

Lees verder »

Bugs Bunny

“Wat is up, doc?” Iedereen kent deze beroemde zin die door Bugs Bunny is uitgesproken. Bugs is zonder twijfel een van de populairste personages van onze tijd. Zijn arrogante houding en speelse persoonlijkheid hebben ons al tientallen jaren aan het lachen gemaakt.

The Bugs Bunny/Road Runner Movie (1979)

The Bugs Bunny/Road-Runner Movie (1979) on IMDb

Lees verder »

SpongeBob SquarePants

SpongeBob SquarePants, de eigenaardige inwoner van Bikini Bottom, heeft ons hart gestolen sinds zijn aankomst in 1999. Hij is het goede in de wereld die ons laat lachen met zijn grappige avonturen en zijn hoge energie.

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (2020)

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (2020) on IMDb

Lees verder »

Homer J. Simpson

Hoewel hij misschien niet het slimste personage op de lijst is, is Homer J. Simpson zonder twijfel een van de meest geliefde cartoonfiguren ooit. Zijn idiote persoonlijkheid en dwaas gedrag zorgen ervoor dat we onszelf niet serieus nemen en onze alledaagse problemen kunnen vergeten.

The Simpsons Movie (2007)

The Simpsons Movie (2007) on IMDb

Lees verder »

Donald Duck

Donald Duck is zonder twijfel de meest raadselachtige persoonlijkheid onder de Disney-figuren. Zijn onverstaanbare spraak en humeurige karakter maakten hem uniek en onvergetelijk. Donald was altijd in voor een grapje en is een onmisbaar personage in de wereld van de animatie.

Goofy

Goofy is de grappige en vergeetachtige hond die ons opvrolijkt met zijn domme grappen en grollen. Met zijn lach en de onvergetelijke grijns zorgt Goofy ervoor dat we ons op ons gemak voelen en het leven niet al te serieus nemen.

 

A Goofy Movie (1995)

A Goofy Movie (1995) on IMDb

Lees verder »

Daffy Duck

Daffy Duck, de eeuwige tegenhanger van Bugs, was altijd op zoek naar beroemdheid en erkenning. Met zijn grappige stem en sluwe persoonlijkheid zorgde Daffy voor eindeloze grappen en grollen die ons aan het lachen maakten.

Daffy Duck’s Movie: Fantastic Island (1983)

Daffy Duck's Movie: Fantastic Island (1983) on IMDb

Lees verder »

Pikachu

Hoewel hij misschien niet zo bekend is als sommige van de andere personages op deze lijst, heeft de kleine gele muis ons hart gestolen sinds de lancering van de Pokemon-serie. Pikachu is loyaal, speels en heeft een onschuldige charme die ons doet glimlachen.

Pokémon: The First Movie (1998)

Pokémon: The First Movie - Mewtwo Strikes Back (1998) on IMDb

Lees verder »

Fred Flintstone

Fred Flintstone is het prehistorische personage dat ons al sinds de jaren 60 bezighoudt. Zijn onhandige en soms sarcastische persoonlijkheid heeft ervoor gezorgd dat we hem al die jaren leuk vinden. We kunnen ons nog goed herinneren hoe hij zijn voordelen en flaters in zijn leven deelde met zijn wilde vrienden.

A Flintstone Christmas (1977)

A Flintstone Christmas (1977) on IMDb

Lees verder »

Scooby-Doo

Scooby-Doo is het angstaanjagende personage dat ons keer op keer heeft doen gillen en lachen. Met zijn grappige hondengedrag en de altijd leuke “Shaggy en Scooby” -momenten, hebben ze ons een geniale en plezierig avontuur gebracht. Een perfecte afleiding van onze dagelijkse drukte.

Scooby-Doo! Abracadabra-Doo (2010)

Scooby-Doo! Abracadabra-Doo (2009) on IMDb

Lees verder »

Betty Boop

Betty Boop was onvergetelijk omdat ze een van de eerste vrouwelijke cartoonfiguren was. Haar speelse, sensuele houding maakte haar populair bij mannen en vrouwen. Als Hollywood-pionier hebben haar grappige momenten ons nog steeds aan het lachen gemaakt.

Betty Boop’s Crazy Inventions (1933)

Betty Boop's Crazy Inventions (1933) on IMDb

Lees verder »

Popeye

Popeye is een gezonde en sterke zeeman die ons keer op keer heeft laten lachen met zijn krachtige zurige persoonlijkheid. Zijn liefde voor spinazie en zijn eeuwige strijd tegen Bluto is een iconisch moment dat ons nog steeds doet glimlachen.

Popeye the Sailor Meets Sindbad the Sailor (1936)

Popeye the Sailor Meets Sindbad the Sailor (1936) on IMDb

Lees verder »

Garfield

Garfield, de iconische oranje kat die ons al sinds de jaren 80 vermaakt, is een favoriet bij velen. Met zijn lome houding, zijn liefde voor lasagne en zijn sarcasme brengt Garfield op een uiterst plezierige manier de humor in ons dagelijks leven.

Garfield’s Pet Force (2010)

Garfield's Pet Force (2009) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 2010

Tekenfilms van vroeger

Beste animatiefilms

Beste klassieke Disney animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!