10 leuke kerst tekenfilms van vroeger

Kerstmis is de mooiste tijd van het jaar! En wat is er nou beter om in de kerstsfeer te komen dan het kijken van leuke kerst tekenfilms & animatiefilms? In deze blog delen we onze top 10 favoriete kerst tekenfilms van vroeger. Van Rudolf the Red-Nosed Reindeer tot Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes, deze films zullen je gegarandeerd in de kerststemming brengen. We beschrijven elke film uitgebreid, zodat je een idee hebt wat je kunt verwachten en waarom ze zo geweldig zijn.

10 leuke kerst tekenfilms van vroeger

A Charlie Brown Christmas (1965)

Deze film gaat over Charlie Brown en zijn zoektocht naar de ware betekenis van Kerstmis. Hij zoekt een kerstboom uit en probeert deze te versieren. Maar zijn vrienden vinden de boom verschrikkelijk en Charlie Brown begint te twijfelen of hij wel de juiste beslissing heeft genomen. Het einde van de film zorgt gegarandeerd voor tranen van genot. Een mooie en hartverwarmende kerstfilm!

A Charlie Brown Christmas (1965)

A Charlie Brown Christmas (1965) on IMDb

Lees verder »

How the Grinch Stole Christmas (1966)

De Grinch, een harig groen wezen, haat Kerstmis en besluit alles te stelen wat er bij hoort. Maar dan ontdekt hij dat Kerstmis meer is dan alleen cadeautjes en decoraties. Jim Carrey speelde in 2000 de live-action remake, maar het origineel uit 1966 is toch echt het beste.

 

 

How the Grinch Stole Christmas! (1966)

How the Grinch Stole Christmas! (1966) on IMDb

Lees verder »

Frosty the Snowman (1969)

Frosty is een sneeuwman die tot leven komt en samen met kinderen allerlei avonturen beleeft. Maar als de zon schijnt, smelt Frosty weg. Deze film is schattig en grappig en perfect om met de hele familie te kijken.

Fosty the snowman

Frosty the Snowman (1969)

Frosty the Snowman (1969) on IMDb

Lees verder »

Mickey's kerstfeest (1983)

Wie houdt er nou niet van Disney? In deze film viert Mickey Mouse Kerstmis met al zijn vriendjes, waaronder Donald Duck, Goofy en Pluto. De film bestaat uit drie kortere verhalen die allemaal even leuk zijn. En natuurlijk zit de film vol met bekende kerstliedjes die je nooit meer uit je hoofd krijgt.

Mickey’s Christmas Carol (1983)

Mickey's Christmas Carol (1983) on IMDb

Lees verder »

The little Troll Prince (1987)

Deze film draait om twee trollen die op zoek zijn naar een magische bloem die ervoor zorgt dat het altijd kerst blijft. Onderweg ontmoeten ze allerlei vreemde en grappige personages. Het is een minder bekende film, maar zeker de moeite waard om te kijken.

A Flintstones Christmas Carol (1994)

The Flintstones in een kerstfilm? Jazeker! Fred Flintstone speelt Ebenezer Scrooge in deze parodie op A Christmas Carol. Het verhaal is verpakt in de bekende Flintstones humor en zelfs als je de originele film niet kent, is dit een geweldige kerstfilm.

A Flintstones Christmas Carol (1994)

A Flintstones Christmas Carol (1994) on IMDb

Lees verder »

The Night Before Christmas (1994)

Deze film is gebaseerd op het gedicht van Clement Clarke Moore en vertelt het verhaal van de Kerstman die cadeautjes rondbrengt op kerstavond. Het is een stop-motion geanimeerde film die veel lijkt op Rudolf the Red-Nosed Reindeer, maar dan in een modern jasje.

 

the-night-before-christmas

The Night Before Christmas (1994)

The Night Before Christmas (1994) on IMDb

Lees verder »

Annabelle's Wens (1997)

Annabelle is een koe die droomt van het vliegen op een slede met de Kerstman. De andere dieren lachen haar uit, maar dan blijkt dat haar wens uitkomt. Deze film is gebaseerd op de kinderboekenreeks “The Angelina Ballerina Series” en is schattig en hartverwarmend.

Annabelle’s Wish (1997)

Annabelle's Wish (1997) on IMDb

Lees verder »

Rudolf the Red-Nosed Reindeer (1998)

Een klassieker onder de kerst tekenfilms! Het verhaal gaat over Rudolf, een rendier met een rode neus. De andere rendieren lachen hem uit en Rudolf besluit weg te lopen. Onderweg ontmoet hij andere dieren en samen beleven ze avonturen en proberen ze Kerstmis te redden. Deze film heeft een geweldige soundtrack en schattige personages. Het is een must-see voor elke kerstliefhebber!

Rudolph the Red-Nosed Reindeer: The Movie (1998)

Rudolph the Red-Nosed Reindeer: The Movie (1998) on IMDb

Lees verder »

Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes (1999)

Nog een Disney film! In deze film delen verschillende Disney personages, waaronder Mickey, Goofy en Pluto, hun favoriete kerstverhalen. Elk verhaal is uniek en betoverend. Deze film is perfect om tijdens de kerstvakantie te kijken met het hele gezin.

Mickey’s Once Upon a Christmas (1999)

Mickey's Once Upon a Christmas (1999) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 2010

Tekenfilms van vroeger

Beste animatiefilms

Beste klassieke Disney animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!