Top 10 Teenage Mutant Ninja Turtles films

De Teenage Mutant Ninja Turtles hebben zich door de jaren heen ontwikkeld van een underground strip tot een wereldwijd filmfenomeen. Door decennia heen hebben de schildpadden verschillende avonturen beleefd op het witte doek, variërend van live-action tot animatie.

De best Turtles films top 10

10. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Een visueel indrukwekkende vervolgfilm die een aantal fan-favoriete personages introduceert, hoewel het verhaal soms oppervlakkig blijft. Ondanks zijn gebreken biedt de film volop actie en humor.

9. Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Een gedurfde herstart van de franchise, die meer focust op realistische CGI en een donkerder toon. De film slaagt erin een nieuw publiek aan te trekken, maar verdeelt soms de die-hard fans.

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) on IMDb

Lees verder »

8. Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993)

De derde live-action film neemt een tijdreizend avontuur naar het oude Japan, wat voor gemengde reacties zorgde. Hoewel minder populair dan zijn voorgangers, biedt het toch een uniek perspectief op de schildpadden.

Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993)

Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993) on IMDb

Lees verder »

7. Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie (2022)

Deze film brengt een verfrissende nieuwe kijk op de TMNT met een levendige animatiestijl. Ondanks de verdeelde meningen, kan men niet ontkennen dat deze versie gedurfd en origineel is.

6. TMNT (2007)

Een geanimeerde poging om de schildpadden terug te brengen na een lange pauze, met diepere thema’s en stijlvolle visuals. De film wordt geprezen voor zijn verhaal, maar mist soms de charme van de originele live-action films.

TMNT (2007)

TMNT (2007) on IMDb

Lees verder »

5. Turtles Forever (2009)

Een viering van TMNT-geschiedenis, waarbij verschillende versies van de schildpadden samenkomen. Een nostalgische rit die zowel oudere als jongere fans aanspreekt.

Turtles Forever (2009)

Turtles Forever (2009) on IMDb

Lees verder »

4. Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

De eerste live-action film blijft een klassieker, met een mix van humor, actie en hart. De donkere toon en praktische effecten geven het een uniek gevoel binnen de franchise.

Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Teenage Mutant Ninja Turtles (1990) on IMDb

Lees verder »

3. Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (1991)

Een direct vervolg dat meer humor en lichtheid biedt dan zijn voorganger, maar soms te veel leunt op slapstick. Desondanks blijft het een vermakelijk avontuur voor jong en oud.

2. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023)

Met een moderne twist en een vernieuwd verhaal stelt deze film niet teleur voor nieuwe generaties fans. De balans tussen humor, actie en karakterontwikkeling is opmerkelijk.

 

 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023) on IMDb

Lees verder »

1. Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles (2019)

Een verrassende crossover die twee iconische franchises samenbrengt voor een episch avontuur. De film is zowel grappig als spannend en behandelt beide sets van personages met respect.

 

 
 

Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles (2019)

Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles (2019) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Alle DC Films
Alle Batman films
Alle Superman films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.