Franse films op Netflix top 10

Ontdek de rijkdom van de Franse cinema met onze top 10 Franse films op Netflix. Deze selectie, variërend van luchtige komedies tot diepgaande drama’s, belicht verschillende facetten van de Franse samenleving en cultuur. Voor liefhebbers van humor, romantiek, actie of sociaal commentaar is er in deze lijst voor elk wat wils.

Beste Franse films op Netflix

L’Ascension (The Climb) (2017)

“L’Ascension” (The Climb) is een hartverwarmende Franse komedie uit 2017 over een jongeman uit een Parijse voorstad die de Mount Everest beklimt om indruk te maken op zijn geliefde. Met humor en ontroerende momenten toont de film zijn uitdagende reis naar zelfontdekking en ware liefde. De film, met Ahmed Sylla in de hoofdrol, combineert avontuur met romantiek en levenslessen.

The Climb (2017)

The Climb (2017) on IMDb

Lees verder »

Journey to Greenland (2016)

Twee vrienden ontsnappen aan hun stadsleven voor avonturen in Groenland. De film toont hun hilarische en ontroerende ervaringen met de lokale cultuur. Een komische verkenning van vriendschap en zelfontdekking.

Journey to Greenland (2016)

Journey to Greenland (2016) on IMDb

Lees verder »

The Takedown (2022)

Twee ongelijksoortige agenten herenigen voor een onderzoek. Ze duiken in een complexe zaak van drugshandel en corruptie. Een actievolle komedie met humor en spanning.

The Takedown (2022)

The Takedown (2022) on IMDb

Lees verder »

Divines (2016)

Divines (2016) is een krachtig Frans drama dat het verhaal vertelt van een tienermeisje uit een Parijse buitenwijk, die samen met haar beste vriendin de wereld van kleine criminaliteit betreedt in een zoektocht naar macht en rijkdom. Geregisseerd door Houda Benyamina, belicht de film thema’s van vriendschap, ambitie en de harde realiteit van het leven in de banlieues, met indrukwekkende acteerprestaties en een aangrijpend verhaal.

Divines (2016)

Divines (2016) on IMDb

Lees verder »

Une Fille Facile (An Easy Girl )(2019)

Une Fille Facile (2019), ook bekend als An Easy Girl, is een Franse film die het verhaal vertelt van een jonge vrouw, Naïma, wier zomerse avonturen in Cannes een nieuwe wending nemen door de invloed van haar glamoureuze oudere nicht. De film verkent thema’s van verleiding, volwassen worden en sociale klassen, terwijl Naïma geconfronteerd wordt met keuzes over haar toekomst en identiteit.

An Easy Girl (2019)

An Easy Girl (2019) on IMDb

Lees verder »

Stuck Together (2021)

Zeven families in Parijs worden geconfronteerd met de lockdown. De film combineert humor met de realiteit van het samenleven in quarantaine. Een komisch en ontroerend beeld van het leven tijdens de pandemie.

Stuck Together (2021)

Stuck Together (2021) on IMDb

Lees verder »

Bigbug (2022)

Een futuristische komedie over mensen opgesloten met hun robots. De film verkent thema’s van AI en menselijke relaties. Een satirische blik op technologie en controle.

Bigbug (2022)

Big Bug (2022) on IMDb

Lees verder »

I Am Not an Easy Man (2018)

Een macho man belandt in een omgekeerde wereld. Deze komedie daagt genderrollen en stereotypen uit. Een grappige en doordachte kijk op maatschappelijke normen.

I Am Not an Easy Man (2018)

I Am Not an Easy Man (2018) on IMDb

Lees verder »

Shéhérazade (2018)

Een rauw en realistisch verhaal over jonge liefde in de achterbuurten van Marseille. De film belicht de harde realiteit van straatleven en prostitutie. Een aangrijpend drama over overleven en menselijkheid.

Shéhérazade (2018)

Shéhérazade (2018) on IMDb

Lees verder »

All-Time High - Nouveaux Riches (2023)

Deze film biedt een humoristische en kritische blik op sociale mobiliteit en rijkdom. Het volgt personages die plotseling rijk worden en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Een komedie die zowel de lachspieren als het denkvermogen prikkelt.

All-Time High (2023)

All-Time High (2023) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijstjes met films en series:

– Top 10 Scandinavische films

-Top Lesbische films op Netflix

Beste Franse films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.