Franse films op Netflix top 10

Ik heb tien Franse films op Netflix uitgekozen die een blijvende indruk op mij hebben achtergelaten. Van aangrijpende drama’s tot humoristische komedies, elke film biedt een uniek kijkje in de Franse manier van verhalen vertellen. Laat je meenemen op een reis door de veelzijdigheid en diepgang van de Franse films.

Beste Franse films op Netflix

Divines (2016) ⭐ Eric's favoriet

Mijn hart ligt bij Divines, een rauw en ontroerend drama dat de zoektocht naar macht en rijkdom van een tienermeisje in de Parijse banlieues verkent. De echtheid van de personages en het verhaal grijpen je en laten niet meer los. Dit is mijn favoriet!

Divines (2016)

Divines (2016) on IMDb

Lees verder »

L’Ascension (The Climb) (2017)

Een jongeman uit een voorstad van Parijs beklimt de Mount Everest om de liefde van zijn leven te imponeren. Mooie combinatie tussen Everest en Intouchables. Luchtig, niet heel erg goed maar wel vermakelijk en leuke humor! Een terechte 6.9 op IMDb.

The Climb (2017)

The Climb (2017) on IMDb

Lees verder »

Journey to Greenland (2016)

Twee vrienden zoeken avontuur in Groenland, botsend met de lokale cultuur in een reeks hilarische en hartverwarmende momenten. Vermakelijke film en leuk om Groenland te ontdekken.

Journey to Greenland (2016)

Journey to Greenland (2016) on IMDb

Lees verder »

The Takedown (2022)

Een actievolle komedie waarin twee totaal verschillende agenten weer samenkomen voor een onderzoek naar drugshandel en corruptie. De mix van humor en spanning houdt je aan het scherm gekluisterd.

The Takedown (2022)

The Takedown (2022) on IMDb

Lees verder »

Une Fille Facile (An Easy Girl )(2019)

De zomerse avonturen van Naïma in Cannes, onder de invloed van haar glamoureuze oudere nicht, bieden een boeiende blik op thema’s als verleiding, volwassen worden en de sociale ladder. Het is een verhaal dat je uitdaagt na te denken over de keuzes die we maken en de impact ervan op onze toekomst. Wat mij betreft geen aanrader.

An Easy Girl (2019)

An Easy Girl (2019) on IMDb

Lees verder »

Stuck Together (2021)

Stuck Together (2021) zet zeven Parijse families neer die door een lockdown met elkaar opgescheept zitten, wat leidt tot een mix van chaos en komedie. Deze film raakte voor mij een snaar, omdat het de uitdagingen en het onverwachte plezier van het samen zijn onder bizarre omstandigheden weergeeft. Het had z’n momenten van warmte en humor, die me deden denken aan de eigen lockdown-ervaringen. Al met al, een hartverwarmende film die laat zien hoe belangrijk gemeenschapszin is, zelfs wanneer je elkaar soms achter het behang wilt plakken.

Stuck Together (2021)

Stuck Together (2021) on IMDb

Lees verder »

Bigbug (2022)

Duikt in de bizarre toekomst waarin mensen en robots samenleven, wat zorgt voor een satirische kijk op onze afhankelijkheid van technologie. Persoonlijk kon ik de humor en de absurde situaties wel waarderen, al voelde het soms alsof de film zijn eigen potentieel niet helemaal benutte. De visuele stijl en het productiedesign waren echter top, en het bracht me echt in die futuristische vibe. Toch, ondanks zijn gebreken, is het een vermakelijke kijk op wat ons mogelijk te wachten staat.

Bigbug (2022)

Big Bug (2022) on IMDb

Lees verder »

I Am Not an Easy Man (2018)

Een macho man belandt in een omgekeerde wereld. Deze komedie daagt genderrollen en stereotypen uit. Een grappige en doordachte kijk op maatschappelijke normen.

I Am Not an Easy Man (2018)

I Am Not an Easy Man (2018) on IMDb

Lees verder »

Shéhérazade (2018)

Een film die de rauwe werkelijkheid van jonge liefde tegen de achtergrond van Marseille’s achterbuurten verkent. Het verhaal over straatleven en prostitutie is aangrijpend en laat een diepe indruk achter, een bewijs van de kracht van menselijkheid en overleving.

Een film die je pakt en niet meer loslaat, zo realistisch dat je bijna vergeet dat het acteurs zijn. Het verhaal sleept je mee en laat je uiteindelijk achter met een sprankje hoop. De debutanten in de hoofdrollen zetten hun personages zo overtuigend neer, het is alsof ze hun eigen leven spelen. Echt top gedaan.

Shéhérazade (2018)

Shéhérazade (2018) on IMDb

Lees verder »

All-Time High - Nouveaux Riches (2023)

Hoewel deze film een humoristische kijk biedt op het plotselinge rijkdom en de daaruit voortvloeiende uitdagingen, vond ik hem persoonlijk wat tegenvallen. Het probeert de balans te vinden tussen humor en kritiek op sociale mobiliteit, maar slaagt er niet helemaal in de diepgang te bieden die ik zoek in een film.

All-Time High (2023)

All-Time High (2023) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijstjes met films en series:

– Top 10 Scandinavische films

-Top Lesbische films op Netflix

Beste Franse films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.