16 Leuke films voor 13-jarigen

Het kiezen van een film voor een 13-jarige kan lastig zijn, maar deze top 10 maakt het makkelijk! Van actie tot komedie, deze films bieden voor ieder wat wils. Bereid je voor op een avond vol kijkplezier en ontspanning!

 

 

 

 

Leuke films voor 13 jarige

Grappige films voor 13-jarigen

The Simpsons Movie (2007)

De Simpsons Movie is een film voor jongere kinderen en tieners die van humor houden. De Simpsons-familie vertrekt naar Alaska om te ontsnappen aan een ecologische ramp veroorzaakt door Homer. Deze film laat je hardop lachen omdat het de typische domme grappen en het sarcasme van de Simpsons bevat.

The Simpsons Movie (2007)

The Simpsons Movie (2007) on IMDb

Lees verder »

Men in Black (1997)

Men in Black is een sciencefiction-komedie die gaat over geheime overheidsagenten die toezicht houden op aliens die leven op Aarde. Wanneer een buitenaards wezen de aarde dreigt te vernietigen, moeten de agenten van de MIB samenwerken om de aarde te redden. Deze film is humoristisch en leuk om naar te kijken.

 

Men in Black (1997)

Men in Black (1997) on IMDb

Lees verder »

Jojo Rabbit (2019)

Stap binnen in de unieke wereld van “Jojo Rabbit,” waar satire en humor samenkomen in een bijzondere vertelling. Deze film, geregisseerd door Taika Waititi, biedt een frisse kijk op een coming-of-age-verhaal te midden van de absurditeit van de Tweede Wereldoorlog. Voor dertienjarigen op zoek naar een combinatie van lachen en denken, brengt “Jojo Rabbit” een unieke mix van humor en ontroering, terwijl het een boodschap van begrip en mededogen overbrengt. 

Jojo Rabbit

Jojo Rabbit (2019) on IMDb

Lees verder »

Actiefilms voor 13-jarigen

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Een film die zeker op de top van onze lijst hoort is ongetwijfeld Spider-Man: Into the Spider-Verse. Deze animatiefilm draait om de tiener Miles Morales die de rol van Spider-Man krijgt na de dood van Peter Parker. Hij ontdekt al snel dat er meerdere parallelle werelden bestaan waarin diverse andere Spider-Mans voorkomen. Het is tof om te zien hoe Miles leert om te gaan met zijn krachten en hoe hij uiteindelijk vrienden wordt met zijn alternatieve versies. Deze film is spannend, grappig en zit vol actie.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) on IMDb

Lees verder »

Guardians of the Galaxy (2014)

Voor degenen die genieten van Marvel-superhelden, is Guardians of the Galaxy een aanrader. De film gaat over Peter Quill, beter bekend als de Star-Lord, die samenwerkt met een groep excentrieke criminelen om het universum te beschermen tegen de kwaadaardige Ronan. De film is vol actie, grappig en bevat geweldige special effects.

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014) on IMDb

Lees verder »

Twilight (2008)

Twilight is een klassieke film voor jonge tieners die behoren tot het romantische drama-genre. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller-roman van Stephenie Meyer. De hoofdpersonen zijn de tiener Bella Swan en de vampier Edward Cullen. Hun liefde voor elkaar wordt getest door de aanwezigheid van andere vampiers. Deze film eindigt met een open einde waardoor het verlangen om de volgende afleveringen te bekijken toeneemt.

Twilight (2008)

Twilight (2008) on IMDb

Lees verder »

The Avengers (2012)

The Avengers is waarschijnlijk de meest bekende en geliefde Marvel-film. De Avengers-teamleden, waaronder Iron Man, Captain America, Thor en de Hulk, werken samen om de aarde te redden van Loki, de broer van Thor. Deze film zit boordevol actie en humor.

Avengers: Assemble (2012)

The Avengers (2012) on IMDb

Lees verder »

Spannende films voor 13-jarigen

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

Deze magische film is een uitstekende manier om tieners kennis te laten maken met de wereld van tovenarij. De film toont het verhaal van Harry Potter, die ontdekt dat hij een tovenaar is en naar de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry gaat. Deze film spreekt tieners aan door het thema van vriendschap en loyaliteit.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) on IMDb

Lees verder »

Venom (2018)

Duik in de opwindende wereld van “Venom,” waar actie en avontuur samenkomen. Deze film, perfect voor dertienjarigen op zoek naar spanning, volgt het verhaal van Eddie Brock, een journalist die zich onverwacht verbindt met een buitenaards wezen, resulterend in de opkomst van Venom. Met krachtige actiescènes en een dosis duistere humor belooft “Venom” een opwindende rit te worden voor jonge kijkers. Grijp je kans om te griezelen en te genieten van het avontuur met “Venom.”

Venom (2018)

Venom (2018) on IMDb

Lees verder »

The house with a Clock in its Walls (2018)

The House with a Clock in Its Walls is een film die het perfecte evenwicht vindt tussen avontuur en spanning. Geregisseerd door Eli Roth, neemt deze mysterieuze vertelling jonge kijkers mee op een reis vol magie en onthullingen. Als de jonge Lewis zijn excentrieke oom ontmoet, ontdekt hij dat hun huis vol zit met geheimen, waaronder een tikkende klok met duistere krachten. Voor dertienjarigen op zoek naar een mix van mysterie en opwinding biedt deze film een meeslepend avontuur vol intrige en bovennatuurlijke verrassingen. 

The House with a Clock in Its Walls (2018)

The House with a Clock in Its Walls (2018) on IMDb

Lees verder »

Films voor 13-jarige meiden

13 Going On 30 (2004)

13 Going On 30 is een tienerkomedie over een 13-jarig meisje dat magische krachten heeft om zichzelf naar de toekomst te teleporteren. Het meisje wordt wakker en beseft dat ze nu 30 jaar oud is. Ze ontdekt dat er veel is veranderd, waaronder haar relatie met haar beste vriend en haar carrière. Deze leuke film herinnert ons eraan dat we moeten genieten van elke fase van ons leven.

13 Going on 30 (2004)

13 Going on 30 (2004) on IMDb

Lees verder »

#realityhigh (2017)

Voor tieners die van een romantische komedie houden, is #realityhigh een must-see. De film draait om de tiener Dani Barnes, die worstelt om haar identiteit te vinden wanneer ze naar een nieuwe school gaat. Haar leven verandert wanneer een populaire Instagram-ster Jake Taylor haar aandacht trekt. Deze film gaat over het belang van privacy en authenticiteit en toont dat de sociale media-wereld niet altijd zo rooskleurig is als het lijkt.

#realityhigh (2017)

#Realityhigh (2017) on IMDb

Lees verder »

Legally Blonde (2001)

Legally Blonde is een komedie van de vroege jaren 2000 over Elle Woods, die naar de rechtenfaculteit gaat om haar ex-vriendje terug te winnen. Elle is een slimme, ambitieuze en positieve vrouw die bewijst dat “dom blondje” een vooroordeel is. Het is een inspirerende film voor veel tienermeisjes die dromen om advocaat te worden.

Legally Blonde (2001)

Lees verder »

Nederlandse films voor 13-jarigen

Pizza Maffia (2011)

In de knotsgekke wereld van Pizza Maffia uit 2011, geregisseerd door Tim Oliehoek, worden jonge kijkers meegevoerd naar een bruisend avontuur vol humor en onverwachte wendingen. Te midden van sappige pizzabakkersstrijd belandt de jonge pizzabezorger Bram in een hilarisch conflict tussen rivaliserende pizzaketens. Deze Nederlandse film serveert niet alleen lachwekkende momenten, maar ook een smaakvolle mix van vriendschap en subtiele spanning. Voor dertienjarigen op zoek naar een unieke kijkervaring is Pizza Maffia een must-watch die alle ingrediënten heeft voor een heerlijke filmavond.

Pizza Maffia (2011)

Pizza Maffia (2011) on IMDb

Lees verder »

Dunkirk (2017)

Reis terug in de tijd naar de indrukwekkende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog met Dunkirk uit 2017. Geregisseerd door Christopher Nolan, neemt deze meeslepende film jonge kijkers mee naar het cruciale moment van de evacuatie van Duinkerken. Met adembenemende actie en een aangrijpend verhaal biedt Dunkirk een intens geschiedenisavontuur dat het publiek in het hart van de actie plaatst.

Dunkirk (2017)

Dunkirk (2017) on IMDb

Lees verder »

Ferry (2021)

Ontdek de duistere onderwereld van Nederland met Ferry uit 2021, een film die het verhaal vertelt van de beruchte Ferry Bouman. Deze Nederlandse thriller, een spin-off van de populaire serie Undercover, biedt een intrigerend kijkje in het leven van deze complexe criminele figuur. Met suspense, actie en een dosis Nederlandse flair, is Ferry een must-see voor jonge filmliefhebbers op zoek naar een meeslepende en spannende ervaring.

Ferry (2021)

Ferry (2021) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Te heftig? Kijk dan naar de volgende top 10:

Leuke films voor 12-jarigen

Te mild? Kijk dan naar de volgende top 10:

Leuke films voor 14-jarigen 

Meer kinderfilms?

 Beste kinderfilms

Liever animatie / tekenfilms? Kijk dan naar de volgende top 10:

Top 10 animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!