Top 10 films over liefde

Je vraagt je vast af, wat is er nu romantischer dan een film met je geliefde bekijken? Niets toch? Of je nu al jaren samen bent of nog maar net aan het daten bent, samen een romantische film kijken is altijd een goed idee. De emoties die een goede romantische film teweegbrengt zijn universeel en zorgen ervoor dat jij en je geliefde nadien waarschijnlijk overlopen van gevoelens en liefde. Daarom hebben wij een top 10 van de meest romantische films ooit voor jou samengesteld. Zo kun jij deze winteravonden lekker knus op de bank kruipen met een kleedje en enkele films uit deze lijst!

Top 10 liefdesfilms

The Notebook (2004)

Het is ongetwijfeld een van de meest romantische films die er bestaan. Het verhaal, de acteurs en de soundtrack, ze zijn allemaal perfect. Gebaseerd op de roman van Nicholas Sparks is het een verhaal over liefde, verlies en onvoorwaardelijke trouw. Het is een film die je nooit zult vergeten.

The Notebook (2004)

The Notebook (2004) on IMDb

Lees verder »

Pride & Prejudice (2005)

Wie kent deze filmklassieker niet? Het is een verfilming van de roman van Jane Austen en speelt zich af in het 19e-eeuwse Engeland. Het verhaal gaat over de relatie tussen de onafhankelijke Elizabeth Bennet en de rijke en eigenzinnige Mr. Darcy. De film is prachtig in beeld gebracht en bevat enkele onvergetelijke romantische scènes.

Pride & Prejudice (2005)

Pride & Prejudice (2005) on IMDb

Lees verder »

A walk to remember (2002)

Als er één film is die je zeker moet zien als je van romantiek houdt, dan is het wel A Walk to Remember. Deze film gaat over de relatie tussen de populaire jongen Landon Carter en de timide, religieuze Jamie Sullivan. Het is een verhaal over liefde en opoffering en zal je hart gegarandeerd verwarmen.

 

The Titanic (1996)

Een film die bijna iedereen wel kent. Het gaat over Jack en Rose die elkaar ontmoeten tijdens de fatale reis op de Titanic. Een film die je doet lachen, huilen en meeleven met de personages. De legendarische scène waar Jack en Rose samen op de boeg van het schip staan zal nooit vergeten worden.

Titanic (1997)

Titanic (1997) on IMDb

Lees verder »

Dear John (2010)

Channing Tatum en Amanda Seyfried spelen de hoofdrol in deze hartverscheurende film over de liefde tussen John en Savannah. Wanneer John zich aansluit bij het leger en Savannah trouwt met iemand anders, lijkt hun relatie voorbij. Maar hun liefde blijft bestaan en drijft hen uiteindelijk terug naar elkaar.

The Fault in Our Stars (2014)

Dit is een film die je doet huilen, toch mag hij zeker niet ontbreken in onze top 10. Het verhaal gaat over Hazel en Augustus, twee tieners die elkaar ontmoeten tijdens een steungroep voor kankerpatiënten. Het is een zeer emotionele film, maar laat je zien dat je altijd moet blijven vechten voor liefde en geluk.

 

The Fault in Our Stars (2014)

The Fault in Our Stars (2014) on IMDb

Lees verder »

50 Shades Of Grey (2015)

Dit is de film die je best niet bekijkt met je ouders, kinderen of grootouders. Het is een zeer expliciete film die gaat over de relatie tussen de jonge Anastasia Steele en de mysterieuze en dominante Christian Grey. Het is een film die bij velen tot de verbeelding spreekt en zeker niet mag ontbreken in onze top 10. 

The Longest Ride (2015)

Dit is een film die zowel een romantisch als dramatisch tintje heeft. Het is het verhaal over de relatie tussen Luke en Sophia, maar tegelijkertijd ook over het leven van de oude cowboy Ira. Twee liefdesverhalen die samenkomen in één prachtige film. 

The Longest Ride (2015)

The Longest Ride (2015) on IMDb

Lees verder »

The Last Song (2010)

Dit is een heerlijke film voor wie van romantiek en muziek houdt. Het verhaal gaat over Ronnie en Will, die elkaar ontmoeten tijdens een zomervakantie. Het is een verhaal over liefde, familie en vergeving en zal je hart zeker verwarmen. 

Love Actually (2003)

We sluiten onze top 10 af met een echte kerstfilm. Love Actually gaat over verschillende personages en hun liefdesperikelen tijdens de kerstperiode. Een film vol romantiek, humor en kerstsfeer die je zeker niet mag missen.

Love Actually (2003)

Love Actually (2003) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 grappige liefdesfilms

Top 10 drama films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!