De beste drama films top 10

Ben jij op zoek naar een film die je op het puntje van je stoel laat zitten? Een film die je meeneemt op een emotionele rollercoaster en je nog dagenlang laat nadenken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog delen we de top 10 drama films die je gezien moet hebben, inclusief uitgebreide intros voor elke film. We beloven dat deze tien films indruk op je zullen maken en je nog lang zullen bijblijven.

Top 10 drama films

12 Years a Slave (2013)

Deze film won terecht de Oscar voor Beste Film. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Solomon Northup, een vrije man die in New York leeft tot hij wordt ontvoerd en als slaaf verkocht aan een plantage in Louisiana. De film is ongelooflijk intens en laat zien hoe Northup en de andere slaven op de plantage verschrikkelijk behandeld worden. Hoofdrolspeler Chiwetel Ejiofor zet een meesterlijke prestatie neer en laat je alle emoties voelen.


12 Years a Slave (2013)

12 Years a Slave (2013) on IMDb

Lees verder »

I See You (2019)

Deze film is de sequel op de succesvolle horrorfilm I See You. In deel 2 wordt het verhaal van detective Greg Harper vervolgd. Na de gebeurtenissen uit de eerste film wordt Harper in verband gebracht met verdachte zaken. Hij moet alles op alles zetten om zijn onschuld te bewijzen en zijn gezin te beschermen. Het plot van deze film is ingenieus en zit vol twists en turns die je niet aan ziet komen.

I See You

I See You (2019) on IMDb

Lees verder »

A Star is Born (2018)

Een remake van een klassieker, maar ditmaal met Bradley Cooper en Lady Gaga in de hoofdrollen. Cooper speelt een bekende zanger die struggelt met alcoholisme. Hij ontdekt de jonge Ally, gespeeld door Lady Gaga, en samen brengen ze prachtige muziek voort. De film laat zien hoe hun relatie groeit en tegelijkertijd ook afbrokkelt. Het talent van beide acteurs komt volledig tot uiting in deze film.

 

A Star Is Born (2018)

A Star Is Born (2018) on IMDb

Lees verder »

Titanic (1997)

Wie heeft er niet van deze film gehoord? Het iconische liefdesverhaal tussen Jack en Rose dat zich afspeelt op de onzinkbare Titanic. De film won 11 Oscars en wist wereldwijd een recordaantal mensen naar de bioscoop te trekken. Zelfs na al die jaren blijft de romance tussen Jack en Rose, vertolkt door Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, harten veroveren.

Titanic (1997)

Titanic (1997) on IMDb

Lees verder »

Dunkirk (2017)

Dunkirk vertelt het verhaal van de evacuatie van Britse en geallieerde soldaten uit Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film van regisseur Christopher Nolan weet de waanzin van de oorlog briljant in beeld te brengen. De spanning is om te snijden en je voelt jezelf onderdeel van de evacuatie. Een meeslepende film die je niet snel zult vergeten.

Dunkirk (2017)

Dunkirk (2017) on IMDb

Lees verder »

Interstellar (2014)

Een sciencefictionfilm met drama-elementen. Matthew McConaughey speelt een astronaut die met een team op zoek gaat naar een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid. Hij laat zijn dochter achter en realiseert zich dat hij misschien nooit meer terug zal keren. De film stelt vragen over de mensheid en de toekomst van de aarde. Een meeslepende film die zowel wetenschappers als filmliefhebbers zal bekoren.

 

Interstellar (2014)

Interstellar (2014) on IMDb

Lees verder »

Gladiator (2000)

Een episch spektakel dat zich afspeelt ten tijde van het Romeinse Rijk. Russell Crowe speelt de hoofdrol als Maximus, een generaal die gedwongen wordt om als slaaf te leven nadat de gekke keizer Commodus (Joaquin Phoenix) zijn familie vermoordt. Maximus geeft niet op en besluit om te vechten in de arena en zo wraak te nemen. Een film met adembenemende actiescènes en een fantastische cast.

Gladiator (2000)

Gladiator (2000) on IMDb

Lees verder »

Intouchables (2011)

Een Franse film waarbij een verlamde miljonair een vriendschap ontwikkelt met zijn verzorger, Driss. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en laat zien hoe de twee mannen elkaars leven veranderen. De film is zowel grappig als emotioneel en laat zien dat vriendschap geen grenzen kent.

The Intouchables (2011)

The Intouchables (2011) on IMDb

Lees verder »

If Beale Street Could Talk (2018)

Barry Jenkins is de regisseur van deze prachtige film die gebaseerd is op het boek van James Baldwin. Het verhaal volgt een jong stel in Harlem, waar de man vals beschuldigd wordt van verkrachting en veroordeeld wordt. De film gaat over onrecht en racisme in Amerika en laat op een mooie manier zien hoe de liefde tussen twee mensen alles kan overwinnen.

 

Elvis (2022)

Deze film gaat over het leven van de King of Rock ‘n Roll, Elvis Presley. Austin Butler speelt de hoofdrol en Tom Hanks is te zien als Colonel Tom Parker. 

 

Elvis (2022)

Elvis (2022) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 films over liefde

Top 10 misdaad films

Top 10 oorlog films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!