Beste grappige films over liefde top 10

Ah, de liefde. Het kan zoeter zijn dan chocolaatjes op Valentijnsdag of bitterder dan de smaak van je ex’s woorden na een break-up. Maar voor deze films gaan we voor een mix van grappige, zoete en soms ongemakkelijke liefdesverhalen. Van Adam Sandler die zich verstopt in Afrika tot de 500 dagen durende liefde van Joseph Gordon-Levitt, deze films zullen je hart verwarmen en je laten lachen. Hier zijn de top 10 beste grappige films over liefde, met een uitgebreide intro per film.

 

 

Top 10 grappige films over liefde

Blended (2014)

Wanneer alleenstaande moeder Lauren (Drew Barrymore) op blind date gaat met alleenstaande vader Jim (Adam Sandler) lijkt er niet veel chemie te zijn. Maar wanneer ze elkaar de volgende dag tegenkomen op een resort in Afrika met hun kinderen, worden ze gedwongen om samen te werken en ontstaat er alsnog iets bijzonders.

Blended (2014) on IMDb

The Ugly Truth (2009)

Abby (Katherine Heigl) is een succesvolle tv-producer die wanhopig op zoek is naar liefde. Wie beter om haar te helpen dan de knappe en charmante, maar onbeschofte tv-presentator Mike (Gerard Butler)? Maar als de twee steeds meer tijd met elkaar doorbrengen en er meer op het spel staat dan alleen maar werk, begint Abby te twijfelen.

The Ugly Truth (2009) on IMDb

Just Go With It (2011)

Als plastisch chirurg Danny (Adam Sandler) zijn assistente (Jennifer Aniston) overhaalt om zich uit te geven als zijn ex-vrouw om indruk te maken op een nieuwe liefde, gaat het al snel mis. Het duurt niet lang voordat iedereen verstrikt raakt in leugens en de waarheid boven water komt.

Just Go with It (2011) on IMDb

The Bounty Hunter (2010)

Ex-man Milo (Gerard Butler) wordt ingehuurd om zijn ex-vrouw, journalist Nicole (Jennifer Aniston), op te sporen die het land uit is om het verhaal van een moord te onderzoeken. Maar als de twee elkaar weer ontmoeten, blijkt dat er nog steeds sprankjes liefde zijn.

Hitch (2005) on IMDb

Hitch (2005)

Alex “Hitch” Hitchens (Will Smith) helpt mannen om de vrouwen van hun dromen te verleiden, maar als hij zelf verliefd wordt op Sara (Eva Mendes) moet hij zijn eigen advies opvolgen. Maar als zijn versiertrucjes niet werken, begint hij te twijfelen of hij wel zo slim is als hij denkt.

Child's Play (2019) on IMDb

Hitch (2005)

Hitch (2005) on IMDb

Lees verder »

13 going on 30 (2004)

Jenna (Jennifer Garner) wenst als tiener dat ze ouder en populairder is, maar de magie van een mysterieus poeder laat haar wakker worden als 30-jarige vrouw. Terwijl ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd, moet ze ook kiezen tussen haar jeugdvriend of de charmante baas van het tijdschrift waar ze werkt.

13 Going on 30 (2004) on IMDb

13 Going on 30 (2004)

13 Going on 30 (2004) on IMDb

Lees verder »

The 40 Year Old Virgin (2005)

Andy (Steve Carell) is een 40-jarige maagd die werkt in een elektronicazaak en vastbesloten is om zijn eerste keer te hebben. Maar als hij de alleenstaande moeder Trish (Catherine Keener) ontmoet, begint hij te twijfelen of hij wel de juiste persoon heeft gevonden om zijn eerste keer mee te delen.

The 40-Year-Old Virgin (2005) on IMDb

Me Time (2022)

Als de workaholic Laura (Rebel Wilson) haar teleurstelling in de liefde omzet in een zoektocht naar geluk en zelfontdekking, boekt ze per ongeluk een reis voor één naar een luxe resort voor koppels. Maar als ze daar de knappe resortmanager ontmoet en ontdekt dat de andere gasten allemaal met hun ex-partners zijn, begint het avontuur pas echt.

Me Time (2022) on IMDb

The Artist (2011) 

In het Hollywood van 1927 verandert het leven van de stille filmster George (Jean Dujardin) wanneer hij de jonge danseres Peppy (Bérénice Bejo) ontmoet. Terwijl zijn carrière daalt, stijgt die van haar tot de top. Maar als George beseft dat zijn plek in de filmwereld minder zeker is dan hij dacht, moet hij beslissen of hij al zijn oude kostuums bij het vuil wil zetten voor een nieuwe liefde.

 

The Artist (2011) on IMDb

500 Days of Summer (2009)

De romantische Tom (Joseph Gordon-Levitt) valt als een blok voor de eigenzinnige en onafhankelijke Summer (Zooey Deschanel), maar hun relatie is verre van perfect. Terwijl Tom terugkijkt op hun 500 dagen samen, beseft hij dat liefde soms eenrichtingsverkeer kan zijn.

500 Days of Summer (2009) on IMDb

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Comedyfilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!