Beste misdaad films top 10

Wie houdt er niet van een goede misdaadfilm? Er is iets intrigerends aan het onderzoeken van de donkerste hoeken van de menselijke geest. Het is geen wonder dat misdaadfilms tot op de dag van vandaag een groot publiek trekken. Van klassieke gangsterfilms tot moderne neutrale verhalen, deze lijst bevat de top 10 misdaadfilms die je moet zien! We zullen elk van deze films kort introduceren om je een idee te geven waarom je moet kijken!

 

Top 10 misdaad films

The Shawshank Redemption (1994)

Dit bekende meesterwerk van Frank Darabont, gebaseerd op de roman “Rita Hayworth and Shawshank Redemption” van Stephen King, vertelt het verhaal van Andy Dufresne (Tim Robbins) en zijn onwaarschijnlijke vriendschap met medegevangene Red (Morgan Freeman). Het epische drama volgt Dufresne’s gevangenschap in de beruchte Shawshank-gevangenis en zijn harde zoektocht naar verlossing en vrijheid.

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption (1994) on IMDb

Lees verder »

The Dark Knight (2008)

Als zonder twijfel de beste Batman-film tot op heden vind je de Dark Knight van Christopher Nolan op deze lijst niet een verrassing te zijn. Maar Heath Ledger’s legendarische optreden als The Joker, gecombineerd met de kwellende vraagstukken over moraliteit, maken dit een meesterwerk.

Batman: The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008) on IMDb

Lees verder »

Joker (2019)

Gaand dieper in op The Joker als personage, dit meesterstuk van regisseur Todd Phillips leert ons over Arthur Fleck’s (Joaquin Phoenix) emotionele tochten van worsteling en hoe dit escaleert in waanzin. Pure kunst, deze film is donker en het onrustige karakter van Arthur krijgt je zo ingepakt dat je het helemaal niet erg vindt.

Joker (2019)

Joker (2019) on IMDb

Lees verder »

The Departed (2006)

Martin Scorsese’s “The Departed” verhaalt ons over de ondergrondse drama’s in Zuid-Boston, waarbij undercover-agent William Costigan (Leonardo DiCaprio) de strijd aangaat met de beruchte criminele baas Frank Costello (Jack Nicholson). De film is gevuld met actie, onverwachte wendingen en een goede rolverdeling.

The Departed (2006)

The Departed (2006) on IMDb

Lees verder »

No Country for Old Men (2007)

Geregisseerd door de broers Coen, is “No Country for Old Men” een grimmige, aangrijpende kijk op de wereld van de drugshandel. Wanneer Llewelyn Moss (Josh Brolin) 2 miljoen dollar aan drugsgeld vindt, leidt dit tot een gevaarlijk, kattet-en-muisspel tussen hem en de geharde moordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem).

Prisoners (2013)

Deze thriller van de Canadese regisseur Denis Villeneuve is donker, intens en stressvol tot het bot. Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal spelen de hoofdrollen in het verhaal van een vader die niets meer doet dan het vinden van zijn ontvoerde dochter. De film toont de donkere kant van de menselijke geest, met meer dan een paar onverwachte wendingen.

Prisoners (2013)

Prisoners (2013) on IMDb

Lees verder »

Spotlight (2015)

Deze film van Tom McCarthy werd bekroond met de Oscar voor Beste Film en Beste Scenario voor heel goede redenen. Het volgt de berichtgeving door The Boston Globe over het onthutsende feit van systematisch kindermisbruik door priesters in de Rooms-Katholieke Kerk van Boston. De cast van de film, onder leiding van Michael Keaton en Mark Ruffalo, is briljant en je zult je afvragen waarom het zo lang duurde voordat deze zaak aan het licht kwam.

Slumdog Millionaire (2008)

Onderdeel van deze lijst, deze prachtige film van Danny Boyle verhaalt ons over de manier waarop Jamal Malik (Dev Patel) meedoet aan de Hindi versie van de populaire spelshow “Who Wants to Be a Millionaire?” Praat over een onwaarschijnlijke hoofdrolspeler!  De film volgt Jamal’s zoektocht naar antwoorden en laat ons de buitengewone delen van Mumbai zien.

Slumdog Millionaire (2008)

Slumdog Millionaire (2008) on IMDb

Lees verder »

Knives Out (2019)

Knives Out is een hilarisch moordmysterie met Daniel Craig in de hoofdrol als een detective die de dood van een excentrieke misdaadromanschrijver onderzoekt. Met een all-star cast, waaronder Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson en Christopher Plummer, zal deze film je zeker laten raden tot de spannende finale. 

Knives Out (2019)

Knives Out (2019) on IMDb

Lees verder »

The Irishman (2019)

Het nieuwste meesterwerk van Martin Scorsese vertelt het verhaal van Frank Sheeran, een ouder wordende huurmoordenaar die terugkijkt op zijn levenskeuzes en zijn betrokkenheid bij een van de meest beruchte onopgeloste misdaden uit de geschiedenis. Met een all-star cast waaronder Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci en verbluffende cinematografie die zowel Amerika’s vroegere schoonheid als zijn donkere onderbuik vastlegt, is The Irishman een must see film. 

The Irishman (2019)

The Irishman (2019) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 maffia films

Top 10 detective films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!