Beste Kerstfilms Aller tijden: Top 10

Deze collectie van kerstfilms biedt een heerlijke mix van genres, van hartverwarmende komedies en klassieke familiefilms tot actievolle avonturen en epische fantasieverhalen. Elk van deze films brengt op zijn eigen manier de magie van Kerstmis tot leven, of het nu gaat om avontuurlijke reizen, hilarische misverstanden, of diepgaande zelfontdekking. Samen vormen ze een prachtig overzicht dat de diversiteit en de blijvende aantrekkingskracht van kerstfilms door de jaren heen weerspiegelt.

Top 10 Kerstfilms

Home Alone (1990)

Een klassieke kerstkomedie over een jonge jongen die tijdens de kerstvakantie alleen thuis wordt achtergelaten en zijn huis moet beschermen tegen inbrekers.

Home Alone (1990)

Home Alone (1990) on IMDb

Lees verder »

Die Hard (1988)

Deze actiefilm speelt zich af tijdens een kerstfeest in een wolkenkrabber en volgt NYPD-detective John McClane die gijzelaars probeert te redden.

Die Hard (1988)

Die Hard (1988) on IMDb

Lees verder »

Frozen II (2019)

Het vervolg op Disney’s Frozen, waarin de personages op avontuur gaan om meer te ontdekken over Elsa’s krachten, passend bij de feestelijke periode.

Frozen II (2019)

Frozen II (2019) on IMDb

Lees verder »

Jurassic Park (1993)

Een sciencefiction-avonturenfilm over een pretpark met gekloonde dinosaurussen, die ontaardt in chaos.

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park (1993) on IMDb

Lees verder »

The Grinch (2018)

Een film over een cynische mopperkont die probeert kerst te verpesten in het dorp Whoville.

The Grinch (2018)

The Grinch (2018) on IMDb

Lees verder »

The Lord of the Rings (2001-2003)

Deze epische filmtrilogie, gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien, volgt een groep helden die strijden tegen de duistere krachten van Sauron in Midden-aarde.

The Man Who Invented Christmas (2017)

Vertelt het verhaal van Charles Dickens die na een reeks mislukkingen een kerstverhaal schrijft dat zijn leven verandert.

The Man Who Invented Christmas (2017)

The Man Who Invented Christmas (2017) on IMDb

Lees verder »

Love Actually (2003)

Een romantische komedie die verschillende liefdesverhalen in Londen rond Kerstmis verweeft. Met een sterrencast en hartverwarmende verhaallijnen is dit de perfecte film voor een romantische kerstavond.

Love Actually (2003)

Love Actually (2003) on IMDb

Lees verder »

Elf (2003)

Een hartverwarmende komedie over Buddy, een man die als baby door elfen is opgevoed op de Noordpool en naar New York gaat om zijn echte vader te vinden. Deze film zit vol humor en kerstsfeer.

Elf (2003)

Elf (2003) on IMDb

Lees verder »

Scrooged (1988)

Een moderne en humoristische bewerking van ‘A Christmas Carol’. Bill Murray speelt een egoïstische tv-baas die door drie geesten wordt bezocht. Een unieke en vermakelijke kerstfilm.

Scrooged (1988)

Scrooged (1988) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Alle transformers films

-Planet of the Apes films

– Alle The Lord of the rings films

– Alle Jurassic Park films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.