The Lord of the Rings en Hobbit films in chronologische volgorde

De Hobbit-films en The Lord of the Rings-films vormen een epische reis door de wereld van Midden-aarde. De Hobbit-trilogie volgt het avontuur van Bilbo Baggins, terwijl The Lord of the Rings-trilogie het gevaarlijke streven van Frodo Baggins naar het vernietigen van de Ene Ring vertelt. Beide filmreeksen, geregisseerd door Peter Jackson, brengen de prachtige wereld van J.R.R. Tolkien tot leven met adembenemende landschappen en onvergetelijke personages.

Hieronder de juiste volgorde om de films te bekijken.

 

Alle The Lord of the Rings films in de juiste volgorde

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

The Hobbit: An Unexpected Journey was de eerste film die in 2012 werd uitgebracht. Dit was het begin van een spannende reis vol gevaar en ontdekkingen. Volg Bilbo Balings op zijn zoektocht om de Eenzame Berg terug te winnen van Smaug.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDb

Lees verder »

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

De volgende is The Hobbit: The Desolation of Smaug, uitgebracht in 2013. In dit tweede deel gaan Bilbo en zijn metgezellen op pad om de draak Smaug te verslaan die hun bestemming – Erebor, het thuis van de dwergen – bewaakt. Langs hun pad ligt gevaar op de loermaar dat doet hun vastberadenheid geen afbreuk.

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) on IMDb

Lees verder »

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

De laatste Hobbit-film is The Hobbit: The Battle of the Five Armies uit 2014. In deze slotfilm moeten onze heldhaftige hoofdpersonages samenwerken om hun thuisland te beschermen tegen een leger van duistere wezens. Het komt aan op een epische strijd die de schoonheid en het avontuur naar nieuwe hoogtes brengt!

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) on IMDb

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) begon met Frodo Baggins en zijn tocht om Samsom’s Ring naar Mordor te brengen. Dit epische avontuur bracht veel magie, spanning en nostalgie met zich mee voor een avontuur dat de generaties blijft inspireren.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) brengt de strijd naar Middle-Earth, met Frodo en zijn trouwe vriend Sam op zoek naar Shelob’s Lair. Het leidde tot een van de meest spannende actie-avonturen uit die tijd!

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) on IMDb

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) sloot het epische verhaal af in stijl, waarbij we terugkeerden naar Mordor om te zien hoe alles werd besloten. Met een hartverwarmend einde, sloot de trilogie de jaren nul mooi af.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (2024)

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, gepland voor release op 13 december 2024, richt zich op Helm Hammerhand, de koning van Rohan. De film verkent een legendarische strijd die een cruciale rol speelde in het vormgeven van Middle Earth en die leidt naar de gebeurtenissen in “The Lord of the Rings.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste Fantasy-films jaren 80

Beste Fantasy-films jaren 90

Beste Fantasy-films jaren 00

Top 12 Star Wars films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.