Jurassic Park films in juiste volgorde

De Jurassic Park filmreeks, gestart in 1993, is een iconische serie die de fascinatie voor dinosaurussen en genetische manipulatie combineert. De films verkennen de gevolgen van het tot leven brengen van uitgestorven wezens door geavanceerde wetenschap en technologie. Elke film in de reeks bouwt voort op het thema van menselijke interactie met deze machtige prehistorische wezens, waarbij spanning en avontuur centraal staan.

Volgorde Jurassic Park films

Jurassic Park (1993)

Een rijke zakenman creëert een themapark met gekloonde dinosaurussen op een afgelegen eiland. Wanneer een groep wetenschappers het park bezoekt voor een preview, loopt het mis en ontsnappen de dinosaurussen. Dit leidt tot chaos en gevaar voor de bezoekers, waardoor de ethische en technologische gevaren van het klonen van dinosaurussen worden belicht.

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park (1993) on IMDb

Lees verder »

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Vier jaar na de ramp in Jurassic Park, ontdekt men dat er nog een eiland met levende dinosaurussen bestaat. Een team gaat naar het eiland om de dieren te bestuderen, maar een ander team heeft andere plannen. De situatie loopt uit de hand, resulterend in dinosaurussen die losbreken in San Diego.

The Lost World: Jurassic Park (1997)

The Lost World: Jurassic Park (1997) on IMDb

Lees verder »

Jurassic Park III (2001)

Een reddingsmissie naar het dinosauruseiland loopt fout als de aanwezigen worden aangevallen door nieuwe en meer gevaarlijke dinosaurussen. De film verkent het eiland verder en introduceert nieuwe dinosaurussen, terwijl de personages worstelen om te overleven en te ontsnappen.

Jurassic Park III (2001)

Jurassic Park III (2001) on IMDb

Lees verder »

Jurassic World (2015)

Jaren na het oorspronkelijke park is een nieuw, volledig functioneel dinosaurus-themapark geopend. Wanneer een genetisch gemodificeerde dinosaurus ontsnapt, veroorzaakt het wezen chaos en dwingt het personeel en bezoekers om te vechten voor overleving. De film revitaliseert de reeks met nieuwe technologieën en morele vraagstukken.

Jurassic World (2015)

Jurassic World (2015) on IMDb

Lees verder »

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Het verhaal volgt een missie om de dinosaurussen te redden van een uitbarstende vulkaan op het eiland. De reddingsoperatie blijkt een bedrog te zijn en de geredde dinosaurussen worden geveild op het vasteland, wat leidt tot nieuwe dreigingen. De film eindigt met dinosaurussen die in de menselijke wereld losbreken.

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) on IMDb

Lees verder »

Jurassic World Dominion (2022)

Deze film toont een wereld waarin dinosaurussen vrij leven naast mensen. Het verhaal combineert personages uit de originele en nieuwe reeks, terwijl ze een wereldwijde samenzwering onderzoeken die de natuurlijke orde kan verstoren. De film verkent de gevolgen van het samenvloeien van menselijke en dinosauruswerelden.

Jurassic World Dominion (2022)

Jurassic World: Dominion (2022) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Alle transformers films

-Planet of the Apes films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.