Beste Jackie Chan films: Top 10

Jackie Chan, bekend om zijn adembenemende stunts en komische timing, heeft een indrukwekkende filmografie die meerdere decennia beslaat. Zijn films, die een mix van actie, humor en hart tonen, blijven wereldwijd geliefd. Hier is een zorgvuldig samengestelde lijst van zijn tien beste films, elk een showcase van zijn unieke talent.

Top 10 Jackie Chan films

Police Story (1985)

Chan speelt een politieagent die ten onrechte wordt beschuldigd van moord. Deze film staat bekend om zijn ongelooflijke actiescènes en stunts.

Drunken Master (1978)

Deze klassieker laat Chan zien als een ongehoorzame student die de kunst van Drunken Boxing leert. Het is een perfecte mix van actie en humor.

Drunken Master (1978)

Drunken Master (1978) on IMDb

Lees verder »

Rush Hour (1998)

Een culturele botsing en veel humor als een Hongkongse detective samenwerkt met een luidruchtige LAPD-agent. Deze film bracht Chan naar Hollywood-roem.

Rush Hour (1998)

Rush Hour (1998) on IMDb

Lees verder »

The Legend of Drunken Master (1994)

Dit vervolg op ‘Drunken Master’ verhoogt de inzet met nog spectaculairdere gevechtskunst en komedie, en wordt vaak beschouwd als een van zijn beste werken.

The Legend of Drunken Master (1994)​

The Legend of Drunken Master (1994) on IMDb

Lees verder »

New Police Story (2004)

Deze reboot van de originele ‘Police Story’-reeks biedt een donkerdere toon en intensere actie, terwijl Chan’s acteerprestaties op de voorgrond treden.

New Police Story (2004)

New Police Story (2004) on IMDb

Lees verder »

Who Am I? (1998)

Deze film combineert mysterie met actie. Chan speelt een geheim agent die zijn geheugen verliest en moet vechten om zijn identiteit terug te vinden.

Who Am I? (1998)

Who Am I? (1998) on IMDb

Lees verder »

Shanghai Noon (2000)

Een komisch avontuur in het Wilde Westen, waar Chan een keizerlijke garde speelt die een ontvoerde prinses moet redden. De chemie met Owen Wilson is onmiskenbaar.

Shanghai Noon (2000)

Shanghai Noon (2000) on IMDb

Lees verder »

Project A (1983)

Chan speelt een marineofficier die strijdt tegen piraten. Deze film staat bekend om zijn innovatieve stunts en actiescènes op zee.

Project A (1983)

Project A (1983) on IMDb

Lees verder »

Police Story: Supercop (1992)

In deze actierijke film speelt Chan een undercoveragent. De film staat bekend om zijn spectaculaire stunts, waaronder een beroemde motorfietsjump.

Police Story 3: Super Cop (1992)

Supercop (1992) on IMDb

Lees verder »

Armour of God (1986)

In deze avonturenfilm gaat Chan op zoek naar mystieke artefacten. Het is een spannende mix van actie en avontuur, met enkele van zijn meest gevaarlijke stunts.

Armour of God (1986)

Armour of God (1986) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Alle transformers films

-Planet of the Apes films

– Alle The Lord of the rings films

– Alle Jurassic Park films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.