Beste grappige horror films top 10

Horrorfilms hoeven niet altijd bloedstollend eng te zijn. Soms is de spanning en het griezelige karakter van een film te beangstigend voor sommige kijkers. Maar is er iets mooiers dan lachen en griezelen tegelijkertijd? In deze blog neem ik jullie mee in de top 10 grappigste horrorfilms. Van zombies tot spoken en van tienerkomedies tot nieuwe releases, er is voor ieder wat wils!

 

 

Top 10 grappige horror films

The Babysitter (2017) 

We openen onze lijst met The Babysitter. Deze film draait om Cole, een verlegen jongen die een crush heeft op zijn babysitter Bee. Als Cole op een avond wakker wordt en zijn babysitter bezig ziet met een ritueel, begint Cats and Dogs te spelen. Deze Netflix-original combineert humor met horror op perfecte wijze. Ethan Hawke met een roze blouse is de kers op de taart.

The Babysitter (2017) on IMDb

Day Shift (2022)

Day Shift is een film die binnenkort uitkomt, maar nu al veelbelovend is. Het verhaal gaat over een gezin dat in Los Angeles woont en hun schoonmaakbedrijf runt. Ma anders speelt om de een of andere reden Quake 3 Arena in het midden van de nacht. Maar wanneer ze een vampier ontmoeten, komen ze terecht in een wereld die ze nooit voor mogelijk hielden. Deze film wordt geadverteerd als een “horror comedy met Angel” en eerlijk gezegd willen we er ook allemaal een stukje van.

Day Shift (2022) on IMDb

Day Shift (2022)

Day Shift (2022) on IMDb

Lees verder »

Scary Movie (2000)

Scary Movie heeft misschien de standaard gezet voor parodie films. Niets is veilig in deze film. Scream, I Know What You Did Last Summer, The Blair Witch Project – ze worden allemaal op de hak genomen. Maar deze parodie film is ook oprecht grappig. Als je van slapstick en lichte absurditeit houdt, is Scary Movie een perfecte toevoeging aan je kijklijst.

Scary Movie (2000) on IMDb

Zombieland (2009)

In Zombieland volgen we Columbus, Tallahassee, Wichita en Little Rock terwijl ze door een post-apocalyptische wereld trekken. Deze film is de perfecte mix van actie, humor en zombies. De “rules” die Columbus introduceert zijn niet alleen effectief tegen zombies, maar zorgen ook voor een hoop lol. Zelfs als je geen fan bent van het genre, zal Zombieland je zeker vermaken.

Zombieland (2009) on IMDb

Zombieland (2009)

Zombieland (2009) on IMDb

Lees verder »

Child’s Play (2019)

De naam Chucky roept bij veel mensen misschien angst op, maar de meest recente versie van Child’s Play brengt daar verandering in. Chucky is opnieuw uitgevonden als een “smart” apparaat dat met ieder kind meelevend is. Maar wanneer de pop op hol slaat begint de rampzalige humor. We kijken naar een horrorfilm, maar aan het einde van de dag is deze film vooral vermakelijk.

Child's Play (2019) on IMDb

Cabin in the Woods (2012)

Als je denkt dat je alle horror-film-trucs wel hebt gezien, dan is Cabin in the Woods de film voor jou. Het verhaal draait om vijf vrienden die naar een afgelegen hut gaan, maar het verhaal gaat veel verder dan dat. De plot is zo verbluffend in elkaar gezet dat het onmogelijk is om er niet van te genieten. Cabin in the Woods is niet alleen grappig, het is ook echt knap gemaakt.

The Cabin in the Woods (2011) on IMDb

The Cabin in the Woods (2011)

The Cabin in the Woods (2011) on IMDb

Lees verder »

Shaun of the Dead (2004)

Shaun of the Dead is waarschijnlijk de meest bekende film in deze lijst. De film gaat over Shaun die het opneemt tegen zombies in zijn stad. Deze film combineert de typische en bekende “Britse humor” met “zombie action”. Het is misschien niet zo bloederig als sommige anderen op deze lijst, maar Shaun of the Dead is wel gegarandeerd in staat om je aan het lachen te maken.

Shaun of the Dead (2004) on IMDb

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead (2004) on IMDb

Lees verder »

Evil Dead 2 (1987)

Evil Dead 2 is ongetwijfeld de meest enge film op deze lijst. Maar maak je geen zorgen, we hebben genoeg grappen om de spanning te doorbreken. Deze film draait om Ash, die tegen demonen vecht terwijl hij opgesloten zit in een hut. Deze film is het bewijs dat horror ook kan werken als comedy. Bovendien is Evil Dead 2 een cult-klassieker die iedere echte horrorfan in zijn kijklijst moet hebben.

Evil Dead II (1987) on IMDb

Get Out (2017)

Get Out is een film die je echt moet zien als je nog nooit van Jordan Peele hebt gehoord. Een zwarte man gaat op bezoek bij de familie van zijn blanke vriendin, maar komt er al snel achter dat hij niet in een gewone omgeving is beland. De film is een combinatie van spanning en humor en won meerdere prijzen, waaronder een Oscar. Het is een van de weinige horrorfilms die zowel het publiek als de critici aansprak.

 

Get Out (2017) on IMDb

Get Out (2017)

Get Out (2017) on IMDb

Lees verder »

Scream 5 (2022)

Het is nog niet uit, maar het is al een hit in de maak: de vijfde film in de Scream-franchise. Wie dacht dat horrorfilms die sequels hadden, al lang overleden waren, zal versteld staan van waar deze film mee op de proppen komt. De film heeft nog niet eens de trailer uitgebracht, maar laten we eerlijk zijn: elke horror of komedie fan zal er zeker voor in de rij staan.

Scream (2022) on IMDb

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Horrorfilms

Top 10 Comedyfilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!