Beste horror films top 10

Tijd om je op te krullen op de bank met een grote bak popcorn en te kijken naar de beste moderne horrorfilms die ooit gemaakt zijn. Maar pas op, sommige van deze films zijn zo eng dat je uiteindelijk in je broek zou kunnen plassen! Hier is onze top 10 horror films met zo min mogelijk oude films!

 

Top 10 horror films

El Orfanato 

Deze Spaanse film gaat over een echtpaar dat een jongen adopteert uit een weeshuis, om er vervolgens achter te komen dat hij misschien wordt achtervolgd door de geest van zijn echte moeder. Griezelig!

 

Saw

Dit is de eerste film in de populaire Saw-franchise. Het gaat over een man die wakker wordt in een kamer zonder herinnering aan hoe hij daar is gekomen, en een manier moet bedenken om te ontsnappen voordat hij sterft. Geloof ons, je zult de hele tijd op het puntje van je stoel zitten!

Saw (2004)

Saw (2004) on IMDb

Lees verder »

Orphan

Deze film gaat over een echtpaar dat een negenjarig meisje adopteert, om er vervolgens achter te komen dat ze een aantal verontrustende geheimen heeft. We zullen het einde niet voor je verklappen, maar laten we het erop houden dat het een dooie boel is.

Martyrs

Deze Franse film gaat over een jonge vrouw die als kind is ontvoerd en gemarteld, en nu uit is op wraak. Hij is wreed, maar ook een van de meest onvergetelijke horrorfilms die je ooit zult zien.

Brimstone

Deze Nederlandse film gaat over een vrouw die beschuldigd wordt van hekserij en uit haar stadje moet vluchten voordat ze op de brandstapel komt. Het is intens, schrijnend en niet voor de zwakkeren van hart.

Brimstone (2016)

Brimstone (2016) on IMDb

Lees verder »

The Invisible Man

Deze klassieke horrorfilm gaat over een wetenschapper die zichzelf onzichtbaar maakt en dan gek wordt. Hij terroriseert de mensen om hem heen terwijl hij een manier probeert te vinden om weer zichtbaar te worden. Het is spannend en angstaanjagend, en je zult je de hele tijd afvragen wat er nu gaat gebeuren. 

The Invisible Man (2020)

The Invisible Man (2020) on IMDb

Lees verder »

The Menu

De romantische avond van een stel in een luxe restaurant op een eiland neemt al snel een onverwachte wending als ze het moeten opnemen tegen een maniakale kok in dit duister hilarische avontuur!

The Menu (2023)

The Menu (2022) on IMDb

Lees verder »

Get Out

Deze veelgeprezen horrorfilm gaat over een zwarte man die voor het eerst de familie van zijn blanke vriendin bezoekt, om er vervolgens achter te komen dat zij sinistere plannen met hem hebben. Het is sociaal commentaar op zijn best, en zal je nog lang na laten denken. 

Get Out (2017)

Get Out (2017) on IMDb

Lees verder »

The Conjuring

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee paranormale onderzoekers die een familie helpen hun huis te ontdoen van kwade geesten. Hij is griezelig, suspensevol, en laat je daarna nog weken met het licht aan slapen!

The Conjuring (2013)

The Conjuring (2013) on IMDb

Lees verder »

The Exorcist

Om deze klassieker kunnen we niet heen! Deze film is gebaseerd op het ware verhaal van een bezeten meisje en de moeite die haar moeder deed om haar te redden. Als je denkt dat je moeder slecht is, wacht dan maar tot je deze film ziet!

The Exorcist (1973)

The Exorcist (1973) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 grappige horrorfilms 

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!