Beste Fantasy films aller tijden

De magie van fantasyfilms is al decennia lang een vast onderdeel van onze populaire cultuur en heeft de verbeelding verrijkt van wereldwijde generaties. Van The Lord of the Rings-trilogie tot de klassieker The Wizard of Oz, hieronder staan de best beoordeelde fantasyfilms uit verschillende tijdperken die elk hun eigen visuele magie delen.

 

Overzicht Beste Fantasy films aller tijden

The Lord of the Rings (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) is de perfecte introductie in de epische fantasiewereld gecreëerd door J.R.R Tolkien. Met een visueel indrukwekkende wereld en een avontuurlijk verhaal vol spannende momenten, was het de perfecte start voor de trilogie van The Lord of the Rings.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) en The Return of the King (2003) zetten de epische reis voort die begon in The Fellowship of the Ring, waarbij er nog meer spanning wordt toegevoegd aan het verhaal. De toevoeging van vele magische elementen maken van deze twee films een onvergetelijk avontuur.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) on IMDb

Lees verder »

The Wizard of Oz (1939)

The Wizard of Oz (1939) is zonder twijfel één van de beste fantasyfilms aller tijden en staat bekend om haar kleurrijke decors, magische liedjes en plotwendingen die je nooit zag aankomen. Deze film heeft generaties kinderen laten dromen van prachtige toverspreuken en wondere werelden.

The Wizard of Oz (1939)

The Wizard of Oz (1939) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter (2001)

Harry Potter is een fenomenale filmreeks die de harten van miljoenen fans over de hele wereld heeft veroverd. De films, gebaseerd op de populaire boeken van J.K. Rowling, hebben een ongeëvenaarde mix van magie, avontuur en vriendschap. Een must-see voor fans van fantasie films.

Pan’s Labyrinth (2006)

Pan’s Labyrinth (2006) combineert fantasie met drama in dit meeslepende verhaal over een meisje dat op magische avonturen gaat in een ogenschijnlijk duister bos. Deze film staat bekend om haar prachtige visuele effecten en verhalende diepgang.

Pan’s Labyrinth (2006)

Pan's Labyrinth (2006) on IMDb

Lees verder »

The Princess Bride (1987)

The Princess Bride (1987) is een betoverende komedie met vreemdsoortige schema’s, spannende zwaardgevechten en tovenarij waarin het belang van liefde wordt benadrukt.

The Princess Bride (1987)

The Princess Bride (1987) on IMDb

Lees verder »

Spirited Away (2001)

Spirited Away (2001) is een adembenemend meesterwerk. Deze film neemt je mee op een magische reis vol verbeelding en emotie. Het combineert prachtige animatie met een betoverend verhaal dat je raakt tot in het diepste van je ziel. Een tijdloze klassieker die je keer op keer wilt ervaren.

Spirited Away (2001)

Spirited Away (2001) on IMDb

Lees verder »

Stardust (2007)

Stardust (2007) is een absolute parel in het fantasy-genre. Deze film betovert met zijn meeslepende verhaal, adembenemende beelden en onvergetelijke personages. Een betoverend avontuur dat je hart steelt en je verbeelding prikkelt. Een must-see voor elke fantasy-liefhebber.

Stardust (2007)

Stardust (2007) on IMDb

Lees verder »

The Little Mermaid (1989)

The Little Mermaid (1989) is de critici’s favoriet dankzij het magische onderwateravontuur vol liedjes die je nog jarenlang zal blijven bijblijven.

The Little Mermaid (1989) De kleine zeemeermin

The Little Mermaid (1989) on IMDb

Lees verder »

The Shape of Water (2017)

The Shape of Water (2017) verovert je hart met haar intieme verhaal over een vrouw die een speciale band opbouwt met een buitenaards wezen dat alleen zij kan begrijpen. Deze film wordt geprezen om zijn magische sfeer en zijn bijzondere verhaal.

The Shape of Water (2017)

The Shape of Water (2017) on IMDb

Lees verder »

Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Snow White and the Seven Dwarfs (1937) vormt de basis voor vele moderne Disneyfilms met haar betoverende verhaal. Deze klassieker staat bekend om zijn kleurrijke personages, prachtige liedjes en grappige momenten.

Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Snow White and the Seven Dwarfs (1937) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste Fantasy-films jaren 80

Beste Fantasy-films jaren 90

Top 12 Star Wars films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.