Beste Fantasy films van de jaren 90

De jaren negentig waren een tijd vol magie, avontuur en fantasie in de filmwereld. Geniet nog eens opnieuw van alle klassieke fantasyfilms uit deze onvergetelijke periode met deze terugblik naar de top 10!

 

Overzicht Fantasy films van 1990 t/m 1999

Hook (1991)

Hook (1991) betekende het begin van al dat magische avontuur. In dit sprookjesachtige verhaal reist Peter Pan – gespeeld door Robin Williams – terug naar Neverland om zijn kinderen te redden van Captain Hook. Met prachtige speciale effecten, hilarische humor en een diepgaande boodschap over de kracht van het geloof, is Hook nog steeds een favoriet onder veel fans.

Hook (1991)

Hook (1991) on IMDb

Lees verder »

Beauty and the Beast (1991)

Beauty and the Beast (1991) brengt Disney-magie naar het volgende niveau. In dit tijdloze verhaal ontmoet Belle – vertolkt door Paige O’Hara – de befaamde prins in zijn vorm als een bier, terwijl ze probeert te ontsnappen aan haar provinciale leven en de slechte consequenties van de harteloze Gaston. De film heeft een prachtig gezongen soundtrack en verbluffende animatie, waardoor dit een van de beste Disneyfilms ooit is.

Beauty and the Beast (1991)

Beauty and the Beast (1991) on IMDb

Lees verder »

Dragonheart (1996)

Dragonheart (1996) gaat nog een stapje verder in de wereld van magie en fantasie. In deze actiefilm met Sean Connery als stem, vergezelt Hart – gespeeld door Dennis Quaid – de draak Draco terwijl hij onderweg is om koning Einon te doden die hem corrupt gemaakt heeft. Dragonheart is rijk aan spanning, avontuur en betoverende visuele effecten.

dargonheart

DragonHeart (1996)

DragonHeart (1996) on IMDb

Lees verder »

The Borrowers (1997)

The Borrowers (1997) neemt ons mee terug in de tijd naar het magische leven van The Borrowers – gespeeld door John Goodman en Mark Williams. Deze film volgt een kleine, geheimzinnige familie die sluipt naar de huizen van mensen om allerlei voorwerpen te lenen zonder dat ze worden gevonden. Met veel humor en fantasierijke speciale effecten is dit een meeslepend avonturenverhaal dat alle leeftijden aanspreekt.

The Borrowers (1997)

The Borrowers (1997) on IMDb

Lees verder »

Matilda (1996)

Matilda (1996) laat zien dat je magie overal om je heen kunt vinden, ook binnen jezelf. Deze film gebaseerd op Roald Dahls klassieke boek volgt Matilda Wormwood – gespeeld door Mara Wilson – als ze haar buitengewone krachten ontdekt en de wereld verandert voor de beter dankzij haar slimheid en lef. Met een sterke les over zelfvertrouwen, is Matilda nog steeds een favoriet.

Matilda

Matilda (1996)

Matilda (1996) on IMDb

Lees verder »

Jumanji (1995)

Jumanji (1995) is een wilde avonturenfilm met Robin Williams, die spelers meeneemt op een wilde rit door het magische bordspel. In deze film vergezelt Alan – gespeeld door Adam Hann-Byrd – twee andere speurders terwijl ze proberen om Jumanji te verslaan en ervoor te zorgen dat de duistere krachten uit het bos niet losgelaten worden.

Jumanji (1995)

Jumanji (1995) on IMDb

Lees verder »

Aladdin (1992)

Aladdin (1992) is een avontuurlijke fantasiefilm over Aladdin – gespeeld door Scott Weinger – die de vervloekte lamp vindt en met de hulp van de geest erin de prinses Jasmine – vertolkt door Linda Larkin – redt. Deze klassieke Disneyfilm heeft een magisch avontuur met veel humor, prachtige muziek en verbluffende animatie.

Aladdin (1992)

Aladdin (1992) on IMDb

Lees verder »

Edward Scissorhands (1990)

Edward Scissorhands (1990) brengt ons terug naar het zwart-wit fantasiefilmgenre met Johnny Depp als Edward, die half mens is en half robot met “scherpe handen”, maar wordt verstoten door de buurtbewoners wanneer hij bij hen komt wonen. De film heeft een betekenisvolle boodschap over acceptatie en liefde die nog steeds actueel is.

Edward Scissorhands (1990)

Edward Scissorhands (1990) on IMDb

Lees verder »

The Nightmare Before Christmas (1993)

The Nightmare Before Christmas (1993) neemt ons mee naar Halloween Town, waar Jack Skellington – gespeeld door Chris Sarandon – de leider van de monsters is. Wanneer hij besluit om naar Christmastown te reizen, verandert zijn wereld voorgoed. Deze magische stop-motionfilm met Tim Burton’s surrealistische visueel vermogen toont aan dat er magie overal om je heen kan zijn als je maar open staat voor het onbekende.

The Nightmare Before Christmas (1993)

The Nightmare Before Christmas (1993) on IMDb

Lees verder »

The Witches (1990)

The Witches (1990) is een film die fantasie en humor combineert met de angst voor het onbekende. In deze horrorfilm speelt Anjelica Huston als Grand High Witch, die alle kinderen in heel Engeland wil veranderen in muizen. Met hilarische grappen, spannende momenten en een sterke les over tegenstand bieden tegen bovennatuurlijke krachten, is The Witches nog steeds een favoriet van veel fans.

The Witches (1990)

The Witches (1990) on IMDb

Lees verder »

What Dreams May Come (1998)

What Dreams May Come (1998) brengt ons naar de wereld van avontuur en magie met Robin Williams als Chris, een man op zoek naar zijn overleden vrouw in de hemel. Met prachtige speciale effecten, spannende momenten en een emotionele boodschap over de kracht van liefde, is What Dreams May Come nog steeds een actuele favoriet onder veel fans.

What Dreams May Come (1998)

What Dreams May Come (1998) on IMDb

Lees verder »

Deze nostalgische reis door de top 10 fantasyfilms uit de jaren 90 laat zien hoe magie werkelijkheid kan worden! Dus ga terug in de tijd en geniet nog eens opnieuw van deze klassiekers!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste Fantasy-films jaren 80

Top 10 Science fiction films

Top 12 Star Wars films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.