Alle vrouwelijke personages in Asterix & Obelix

Heb je ooit gehoord van Asterix & Obelix? Het is een stripreeks die begon in de jaren ’60 en die nog steeds geliefd is bij jong en oud. De strip draait om de avonturen van twee Galliërs, Asterix en Obelix, die zich verzetten tegen de binnenvallende Romeinse legers. Van de strips zijn heel wat films gemaakt. We hebben de belangrijkste personages eruit gehaald, waar mogelijk hebben we de cast toegevoegd per figuur!

Alle vrouwelijke personages in Asterix en Obelix

Falbala / Panacea

Falbala is een zeer populair personage in de stripreeks. Ze is de mooie en slimme buurvrouw van Asterix, die een scherp oog heeft voor de modetrends van haar tijd. Falbala is verliefd op Tragicomix, een vriend van Asterix, die samen met Falbala regelmatig in gevaarlijke situaties verzeilt raakt.

Panacea

De vrouw van Geriatrix

Geriatrix is de oudste man in het Gallische dorp en hij heeft een vrouw met wie hij al heel lang getrouwd is. Zijn vrouw heeft echter geen naam in de stripreeks, ze is gewoon bekend als ‘de vrouw van Geriatrix’. Ze is een erg beschermende vrouw, die ervoor zorgt dat haar man alles krijgt wat hij nodig heeft, en ze is ook erg verliefd op hem.

 
Geriatrix's wife

Impedimenta / Bellefleur

Impedimenta is de vrouw van hoofdman Abraracourcix, en ze is een zeer dominante vrouw die de touwtjes strak in handen houdt. Ze is zeer graag gezien in het dorp en heeft veel aanzien. Impedimenta houdt ervan om te zorgen voor het welzijn van haar man en heeft een sterke persoonlijkheid.

 

Cleopatra

Cleopatra is een van de meest bekende vrouwelijke personages in de stripreeks. Ze is de Egyptische koningin die regelmatig hulp vraagt aan Asterix en Obelix. Cleopatra is een sterk en onafhankelijk figuur en heeft een geweldig gevoel voor humor.

 
Cleopatra asterix & obelix

Venus

Venus is een godin in de Griekse mythologie en is een personage in de stripreeks. Ze heeft een belangrijke rol in het verhaal waar ze haar gunst verleent aan een man genaamd Publius Catus. Venus is een mooi en charismatisch figuur en wordt vaak geassocieerd met de stad Rome.

 
Venus Asterix & Obelix

Bacteria

Bacteria is een zeer interessant personage omdat ze de enige vrouwelijke piraat in de stripreeks is. Ze is een lid van de Nemesis piratenbende, die Asterix en Obelix regelmatig tegenkomen op hun avonturen. Bacteria is een krachtig personage met veel persoonlijkheid en charme.

 

Begonia

Begonia is een vrouwelijke bard die beroemd is in de Gallische wereld. Ze wordt geïntroduceerd in de stripreeks als iemand die Obelix erg bewondert. Begonia is een erg grappig personage en heeft een charmante persoonlijkheid.

 

Sirens

De Sirenen zijn zeemeerminnen in de stripreeks. Ze hebben een belangrijke rol in het verhaal waarin ze proberen Asterix en Obelix te verdrinken. De Sirenen zijn zeer verleidelijke figuren en hebben een zeer charismatische uitstraling.

 
Sirens Asterix & Obelix

Minerva

Minerva is een Romeinse godin die een belangrijke rol speelt in de stripreeks. Ze is een zeer interessant personage omdat ze een Gallische stam helpt in hun strijd tegen de Romeinen. Minerva is een moedige en krachtige godin die ervoor zorgt dat de Galliërs hun vijanden overwinnen.

 

Ulna

Ulna is een ander interessant personage in de stripreeks. Ze is de vrouw van de armworstelkampioen Wideoetus en heeft veel invloed binnen de verveling van het dorp. Ulna is een charmante vrouw en heeft een sterke persoonlijkheid. 

 
Ulna asterix & obelix

Molotova

Molotova is een Russisch personage uit het album ‘het ijzeren schild’. Ze is een spionne en probeert informatie te verzamelen over de Galliërs voor de Romeinen. Molotova is echter niet zo succesvol en haar pogingen eindigen meestal in chaos. Ze krijgt een crush op Obelix

 
Molotova Asterix & Obelix

Sarsaparilla / Praline

Sarsaparilla is de dochter van de medicijnman van de Gallische stam. Ze is erg slim en heeft veel kennis over kruiden en hun genezende eigenschappen. Sarsaparilla is een krachtige en onafhankelijke vrouw, en haar advies en hulp zijn zeer waardevol voor de stam.

 
Sarsaparilla praline asterix en obelix

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Alle Asterix & Obelix films op volgorde 

Alle Asterix & Obelix personages

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!