10 beste Looney Tunes figuren met best moments

Elk tekenfilmfiguur van de Looney Tunes is uniek in zijn soort. Of het nu Bugs Bunny is die altijd zijn tanden laat zien, of Elmer Fudd die altijd op zoek is naar het konijn, de Looney Tunes-figuren hebben eeuwenlang ons hart gestolen. Maar wat maakt ze zo grappig en welke eigenschappen definiëren elk figuur? Deze top 10 neemt je mee in de wereld van de Looney Tunes en verkent de wereld van al jouw favoriete figuren.

10 beste looney tunes figuren

Kijk Luney Tunes hier:

1. Bugs Bunny

Bugs bunny Looney Tunes figuur

Bugs Bunny staat bekend om zijn grappige Engelse accent en de zin “What’s up, Doc?” Hij ontsnapt altijd aan situaties door middel van slimme opmerkingen. De arrogantie en zelfverzekerdheid die hij uitstraalt, maken hem zo geliefd. De slimme grillen van Bugs Bunny zorgen er altijd voor dat hij maanden vooruit denkt en uiteindelijk wint. Zijn grootste tegenstander is de agressieve en jaloerse Daffy Duck. 

2. Daffy Duck

Daffy is gepassioneerd en in sommige gevallen onbekwaam, en heeft een hooggevoelig karakter. Hij is ervan overtuigd dat hij ertoe doet, hoe ongewoon zijn ideeën ook zijn. Daffy’s meedogenloze karakter is vaak zijn grootste valkuil; hij heeft de neiging om zijn doelen zonder afhouding te najagen, waardoor hij in de problemen komt. Hij houdt ervan om ongelijk te hebben en wordt gekweld door jaloezie en vreselijk slechte timing.

3. Wile E. Coyote

Wile E. Coyote Looney Tunes figuur

Wile E. Coyote is een jager in de woestijn die zich bezighoudt met het vangen van de Road Runner. Zijn plannen zijn vaak onhandig en mislukken altijd, waardoor hij zichzelf in de problemen brengt. De slimme Road Runner ontsnapt altijd aan de klauwen van Wile, en daarom blijft Wile streven naar het vangen van zijn prooi. 

4. Elmer Fudd

Elmer Fudd Looney Tunes figuur

Elmer Fudd is de jager die nooit in staat is om Bugs Bunny te vangen. Hij wordt vaak gezien met zijn dubbelloops jachtgeweer en zijn typische hoedje. Elmer is niet al te intelligent, en zijn woorden en zinnen zijn vaak onvolledig en niet goed verstaanbaar. Hij draagt vaak een rode jas en een zwarte broek, en hij heeft een grote mond. 

5. Porky Pig

Porky Pig Looney Tunes figuur

Porky Pig is het varken met de kenmerkende stotter. Dit komt omdat hij vaak zo opgewonden raakt dat hij zijn woorden vergeet. Porky is moedig en volhardend, zelfs in de moeilijkste situaties. Hij heeft vaak moeite om zijn composure te behouden in situaties die stressvol en chaotisch zijn, maar hij heeft altijd goede bedoelingen.

6. Tweety

Tweety Looney Tunes figuur

Tweety is de kleine gele kanarie die altijd vol vertrouwen is. Hij bevindt zich vaak in gevaarlijke situaties, maar heeft altijd een speciaal trucje achter de hand om aan de situatie te ontsnappen. Hij is ook niet bang om te pushen en te trekken om te krijgen wat hij wil, zelfs als dit betekent dat hij een bevriende Looney Tunes in gevaar kan brengen. 

7. Sylvester the Cat

Sylvester de kat Looney Tunes figuur

Sylvester the Cat is een van de minder slimme Looney Tunes-figuren, maar wat hem zo grappig maakt, is dat hij een beetje ijdel is. Hij draagt een witte borsalino hoed en heeft een gezicht vol met zwarte vleugels. Hij is vaak te vinden bij zijn grootste vijand, de kleine geel met bruin-oranje Tweety. 

8. Marvin the Martian

Marvin the Martian Looney Tunes figuur

Marvin the Martian is een klein, groen ruimtewezentje dat bekend staat om zijn helm. Hij maakt zich zorgen over de rust en vrede in het universum en is soms wat overijverig. Marvin neemt de taak om het universum te bewaken serieus en is niet bang om in de problemen te komen om zijn werk te doen.

9. Yosemite Sam

yosemite Sam Looney Tunes figuur

Yosemite Sam is een hoge, dikke man met een onstuimig karakter. Hij houdt ervan om te schieten, bijvoorbeeld op Bugs Bunny of ander wild. Zijn gezichtsuitdrukkingen zijn over het algemeen agressief. Yosemite Sam wordt vaak gezien met zijn betrouwbare pistool. 

10. Road Runner

Roadrunner Meep Meep Looney Tunes figuur

De Road Runner is een vogel die sneller kan rennen dan Wile E. Coyote en daarom altijd kan ontsnappen. De Road Runner is een beetje onvoorzichtig en staat altijd voorop als het gaat om het vermijden van problemen. Zijn snelle manier van rennen is het enige dat hem een stap voor laat blijven op de gevaarlijke Wile E. Coyote. 

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!