10 meest schattige Disney figuren + best moments

Wist je dat Disney één ding heeft uitgevonden waar we allemaal van houden? Schattigheid! Of het nu gaat om pratende dieren of buitenaardse wezens, Disney weet precies hoe ze ons hart doen smelten met hun lieve en onweerstaanbare personages. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 10 meest schattige Disney figuren die ons hebben betoverd met hun aandoenlijkheid. Lees verder om meer te weten te komen over deze bijzondere personages en waarom we van ze houden!

10 schattigste Disney figuren

1. Boo - Monsters Inc.

Schattige Disney Figuren

We kunnen niet genoeg krijgen van Boo, het kleine meisje uit Monsters Inc.! Haar onschuld en vrolijke persoonlijkheid maken haar een van de schattigste Disney figuren aller tijden. Haar interacties met Sully en Mike waren hartverwarmend en haar schattige babyachtige stem maakt ons allemaal week van binnen.

2. Baby Yoda - The Mandolorian

Baby Yoda disney figuur

Toegegeven, Baby Yoda is misschien geen traditioneel Disney personage, maar hij verdient zeker een plekje op deze lijst! De schattige en mysterieuze kleintje is het meest opvallende personage uit de succesvolle serie The Mandolorian. Zijn grote ogen en schattige oren hebben ons allemaal verliefd gemaakt en hij bewijst dat schattigheid niet alleen voor kinderen is

3. Mickey Mouse

Disney tekenfilm figuren

Natuurlijk kan onze favoriete muis niet ontbreken op deze lijst! Mickey Mouse is een icoon geworden en zijn ronde lijf en grote oren zijn onmiddellijk herkenbaar. Maar wat Mickey zo schattig maakt, is zijn levenslustige karakter en zijn oneindige positiviteit. Mickey is nog steeds het hart van Disney en zal dat waarschijnlijk altijd blijven.

4. Copper - The Fox and the Hound

Copper Disney figuur

Copper, de vrolijke pup uit The Fox and the Hound, is een andere onweerstaanbaar lieve Disney figuur. Zijn vriendschap met Tod laat ons allemaal zien hoe liefdevol en schattig honden kunnen zijn. En zijn onophoudelijke enthousiasme en zijn verlangen om te spelen maken hem de perfecte aanvulling op onze lijst.

5. Olaf - Frozen

Olaf Disney figuur

Olaf, de sneeuwman uit de film Frozen, is de belichaming van schattigheid. Zijn kinderlijke onschuld en onhandige, soms nogal letterlijke kijk op de wereld, maken hem een uniek en liefdevol personage. En zijn zachte, knuffelbare lichaam nodigt uit tot een warme omhelzing, wat hem nog schattiger maakt.

6. Simba - The Lion King

Simba Disney figuur

Wie kan de jonge Simba weerstaan uit The Lion King? Zijn grote ogen en knappe gezichtje maken hem een van de meest schattige Disney figuren ooit. En zijn verhaal van groei en ontwikkeling, en het vinden van zijn ware plaats in de kringloop van het leven, inspireert ons allemaal.

7. Dumbo

Dumbo Disney Figuur

Deze pluizige olifant heeft ons allemaal ontroerd met zijn onschuldige en kwetsbare persoonlijkheid. Dumbo’s grote, uitpuilende ogen en zijn onhandige maar dappere karakter maken hem een van de meest aandoenlijke figuren uit de Disney collectie. En zijn onverwachte vermogen om te vliegen maakt hem alleen nog maar schattiger.

8. Piglet - Winnie the Pooh

Piglet Disney figuur

Wat zou de wereld zijn zonder Piglet, de kleine roze varken uit Winnie the Pooh? Piglet’s eerlijke en eenvoudige karakter maakt hem zo liefdevol en schattig. Zijn vriendelijkheid en behulpzaamheid laten ons allemaal zien hoe belangrijk het is om écht aardig te zijn voor anderen.

9. Stitch - Lilo and Stitch

Stitch tekenfilm figuur

Dit buitenaardse wezen steelt ons hart met zijn eigenzinnigheid en avontuurlijke zin. Stitch’s kleurrijke en ongewone uiterlijk maakt hem onmiddellijk herkenbaar, maar wat hem echt schattig maakt, is zijn verlangen naar liefde en acceptatie. En als hij uiteindelijk vindt wat hij zoekt, is er niets schattiger dan zijn zachte maar ongelofelijke glimlach.

10. Baymax - Big Hero 6

Baymax Disney Figuur

Baymax is zonder twijfel een van de schattigste Disney figuren ooit gemaakt. Zijn ronde lichaam en hoekige, uitgestrekte armen en benen maken hem een instant glimlach op ons gezicht. Maar wat hem zo liefdevol en schattig maakt, is zijn verlangen om te zorgen voor degenen van wie hij houdt. Zijn zachte en geruststellende stem nodigt ons allemaal uit voor een knuffel en troost.

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!