13 meest iconische Disney tekenfilm figuren met best moments

Disney is al decennia lang een van de grootste producenten van animatiefilms. Hollywood is er niets bij! En het is geen verrassing dat Disney de wereld heeft veroverd met zijn ongelooflijke creaties en personages. Van de grappige eend genaamd Donald tot de prinses in nood, Cinderella, we kunnen er geen genoeg van krijgen. In deze blog gaan we praten over de 13 meest iconische Disney tekenfilmfiguren aller tijden. En we zullen elk van hen uitgebreid bespreken, zodat je meer te weten komt over deze epische personages en hun rol in de geschiedenis van Disney-animatiefilms.

13 meest iconische Disney tekenfilmfiguren

1. Mickey Mouse

Disney tekenfilm figuren

We kunnen niet anders dan beginnen met de beroemdste cartoonfiguur van allemaal, Mickey Mouse! Toen hij in 1928 voor het eerst op het scherm verscheen, kende niemand hem. Maar zijn avonturen als vriend van Minnie Mouse en Pluto waren zo’n succes dat hij uitgroeide tot het symbool van de Walt Disney Company. Mickey is zo iconisch dat hij het gezicht is van Disneyland en Disney World. Hij is de start van iets groots en dat is te zien aan zijn rol in de geschiedenis van de animatiefilm.

2. Donald Duck

Donald duck tekenfilm figuur

Na Mickey is Donald Duck waarschijnlijk de meest bekende Disney tekenfilmfiguur. Met zijn lichte spraakgebrek, stemveranderingen en temperament is hij een favoriet van velen. Donald is zo geliefd dat hij zelfs zijn eigen stripboeken heeft. Hij was ook te zien in de beroemde film “The Three Caballeros” en won in 1943 zelfs een Academy Award voor Beste Korte Animatiefilm. Dat is hoe groot deze eend is!

3. Pluto

Pluto tekenfilm figuur

We kennen Pluto als de huisdierhond van Mickey Mouse. Hij heeft geen spraakvermogen, geen kleren en is altijd op zoek naar avontuur. En toch is Pluto zo’n belangrijk personage omdat hij laat zien dat dieren met een hart net zo’n verbinding kunnen hebben met ons als mensen. Pluto is misschien niet de slimste hond, maar hij heeft een goed hart en dat is zeker de reden waarom de kinderen dol op hem zijn.

4. Goofy

Goofy tekenfilm figuur

Goofy is de beste vriend van Mickey Mouse. Hij is de grappige hond die altijd voor problemen zorgt, maar toch zo geliefd is. Goofy is zo’n onhandig personage dat je haast niet anders kunt dan van hem houden. Hij is altijd in voor avontuur en zorgt altijd voor een lach op je gezicht. Hij is zo belangrijk dat hij zijn eigen stripboeken heeft en in 1939 zelfs een Academy Award won.

5. Cinderella

Cinderella tekenfilm figuur

Het verhaal van Cinderella is een van de meest bekende romantische verhalen. We kennen allemaal het verhaal van het meisje dat op het bal de prins ontmoet. Maar haar rol is belangrijk omdat ze laat zien dat je altijd moet blijven geloven in je dromen. Cinderella is een inspiratie voor alle jonge meisjes die dromen van hun eigen prins op het witte paard.

6. Nemo

Nimo tekenfilm figuur

De animatiefilm “Finding Nemo” is een van de beste films die Disney heeft geproduceerd. Het gaat over de clownvis Nemo die wordt gevangen en verkocht aan een aquarium in een tandartsenpraktijk. Zijn vader, Marlin, gaat op zoek naar hem en ontmoet onderweg allerlei vreemde wezens. Het verhaal is een geweldige mix van humor, avontuur en emotie en is een van de meest iconische Disney-films van allemaal.

7. Winnie de Poeh

Winnie de poeh tekenfilm figuur

Winnie de Poeh is een beer die alles weet over honing. Hij is altijd op zoek naar het volgende potje honing en hij doet er alles aan om het te vinden. Maar Winnie is zo’n geliefd karakter omdat hij laat zien dat vriendschap belangrijker is dan honing. Hij heeft zijn eigen stripboeken, films en zelfs een eigen attractie in Disneyland. Dat is de reden waarom we hem allemaal kennen en van hem houden.

8. Genie

Genie tekenfilm figuur

Wie kent de film “Aladdin” niet? Het verhaal van de jongen die met de hulp van een geest genaamd Genie het hart verovert van de prinses Jasmine is een van de grootste Disney-hits aller tijden. Genie is zo’n grappig en kleurrijk personage en zijn grappen en wensen zijn altijd een reden om te lachen. De stem van Genie is ook iconisch omdat niemand anders dan Robin Williams hem heeft ingesproken.

9. Elsa

Elsa tekenfilm figuur

Elsa uit de film “Frozen” is een van de meest populaire Disney-personages aller tijden. Haar krachten om sneeuw en ijs te beheersen zijn zeer indrukwekkend. En haar liedje “Let It Go” is zo iconisch dat het een van de grootste hitliedjes aller tijden is geworden. Elsa is een belangrijk personage omdat ze laat zien dat vrouwen zelfvertrouwen moeten hebben en moeten vechten voor wat ze willen.

10. Stitch

Stitch tekenfilm figuur

En dan hebben we tot slot onze favoriete blauwe alien, Stitch. Stitch is een van de meest hilarische Disney-personages en zijn grappen en grollen maken ons altijd aan het lachen. En toch zit er ook een ernstige kant aan zijn verhaal omdat het gaat over de zoektocht naar identiteit en acceptatie. Stitch is een uniek personage en dat is de reden waarom we hem zo leuk vinden.

11. Baloo

Baloo tekenfilm figuur

De beer Baloo is bekend uit de Disney-klassieker “The Jungle Book” en is een iconische Disney-tekenfilmfiguur. Zijn ontspannen houding en levenswijze zijn aanstekelijk, vooral wanneer hij zijn kunst van het dansen met Mowgli deelt. Baloo leert ons de waarde van vriendschap, onconventionele levensstijlen en zorgeloosheid. Deze disney-figuur leeft nog steeds in ons hart. 

12. Rapunzel

Rapunzel tekenfilm figuur

Rapunzel is een nieuwe Disney-klassieker en is bekend van de animatiefilm “Tangled”. Rapunzel is dapper, vriendelijk en intelligent en weet hoe ze haar leven op haar eigen voorwaarden moet leiden. Ze staat bekend om haar lange, magische haar dat kan worden gebruikt om toverdranken te maken. Rapunzel leert ons dat het belangrijk is om voor onszelf op te komen, onze dromen te achtervolgen en onafhankelijkheid na te streven

13. Peter Pan

Peter pan tekenfilm figuur

Wie zou niet vertederd zijn door het verhaal van Peter Pan? De magische jongen die nooit volwassen wordt en leeft in Neverland, een land vol avontuur en wonderen. Peter Pan is een iconische Disney-tekenfilmfiguur en heeft een buitengewone invloed gehad op de populariteit van Disney-fantasieën.

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!